Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постоянно тъпчене и наливане

  • 2 099
  • 19
Здравейте,
Имам изключително кърмено бебе на 6.5 мес, наскоро захранено. Имам следния проблем: ако не се тъпча буквално и наливам с вода(тряцва да изпия повече от 3-4л.на ден ) кърмата ми намаля драстично, тоест почти няма. Това означава при мен че се получава едно непрестанно тъпчене, наливане и мислене какво да ям и пия през целия ден, всеки ден.
Един ден да се отпусна, вчера за пореден път, и ето от снощи нямам кърма, някави капки изпива бебка и цял ден плаче.
Допълвам че се храня пълноценно и здравословно, имам нощни кърмения и не кърмя под строг режим.
Защо имам такъв проблем? Зящо трябва постоянно да се тъпча, наливам и да ми се пишка постоянно за да имам нормално количество кърма?
Сега следва отново да се цедя като луда и да се тъпча за да се възстанови и това всеки път.. моля за предложения по моят проблем, защото хем искам да заместя хранения от тук нататък хем не искам да отбивам заради това
Виж целия пост
# 1
Как си с килограмите?
Ако са ти стабилни и не наддаваш, значи каквото изядеш и изпиеш, заминава за производството на кърма и за твоите жизнени функции.
Виж целия пост
# 2
Здравей! Благодаря че отговори.
 Да, действително стоя на почти едни и същи килограми, чак до грам. С раждането свалих 5кг. и оттогава до сега - за 6 месеца съм свалила точно 3 кг, като не наведнъж а по максимум половин кило на месец.
Не се ограничавам, ям здравословно, месо, ядки, плодове, салати, хляб, зърнени култури, риба.. но незнам къде бъркам. Буквално се тъпча нонстоп, стомаха ми е разширен от това наливане с вода, изпивам 10л. За 2 дни и половина, пия и нощем  по 1л. понеже ставам за нощно кърмене. Ако намаля нещо от изброеното, рязко намаля количеството и се усеща и от мен и от нея.
Къде бъркам?
Как да променя храненето си?
Как ще успея да заместя хранене без непрестанно цедене и поддържане на кол.зя останалите хранения?

Блягодаря предварително за отговор.
Виж целия пост
# 3
А защо мислиш, че кърмата ти намалява? Бебето колко тежи в момента и колко се роди? От кога сте така?
Виж целия пост
# 4
След като не качваш килограми, според мен всичко е нормално. Просто тялото ти има нужда от повече калории за да произвежда кърма.
Виж целия пост
# 5
А какво се случва с всичката тази вода? Явно не задържаш, вероятно се и потиш повече покрай жегите. Иначе е нормално ако не поемаш достатъчно течности да намалее кърмата. На мен два литра са ми абсолютният минимум, хем вече по-малко се кърмим в сравнение с началото.
Виж целия пост
# 6
10 литра вода на ден, колкото и да кърмиш, не е нормално да изпиваш. Дори с цялото потене в жегите. Бъбреците не могат да обработят такова количество течности.
Виж целия пост
# 7
Бебка тежи 6.400 в момента на 6мес. и половина, миналия месец беше 6.600 но свали заради липса на апетит, които докторката отдаде на зъбоникнене, и подвижност - от тази седмица имаме долни два зъба пълно пробили, и никнат горни два. Но тя е много подвижна и жива, вече пълзи перфектно из цялата къща и се изправя на крака от опора, постоянно е в движение. Но за това както и да е..
Относно кърмата, убедена съм че намалява защото когато стане така тя не се наяжда, започва да нервничи и да ме дърпа и бие, слиза адски малко мляко и суче почти нищо и кратко време. Вече 6 месеца я кърмя и не се заблуждавам. Това изчезване на кърма се случва няколко пъти месечно, когато не съм изяла достатъчно храна, тоест много!, и изпила поне 4-5 л. Вода на ден. Веднага ми се отразява и хоп намаля, после ми отнема 3-4-5 дни непрестанно цедене и тъпчене с ядки, спанак, овесени ядки и какво ли още не за да възстановя. Нямам грам покой, немога да не мисля постянно какво щя ям за след това ядене, за да е всичко ок.
Това какво означава постоянно цедене и на заместените хранения които ще се получават в бъдеще ли? Не ми се вижда нормално, как да постъпя?
Виж целия пост
# 8
10 литра вода на ден, колкото и да кърмиш, не е нормално да изпиваш. Дори с цялото потене в жегите. Бъбреците не могат да обработят такова количество течности.

До колкото разбирам това е количеството за 2 дена, което пак е много, то е повече от галон на ден.
Внимавайте с тази вода, наистина е опасно.
Виж целия пост
# 9
Ако живеех под такъв стрес по цял ден, щях да спра да кърмя. Бебето е на 6 месеца вече, почва и захранването. Хубаво е да се кърми повечко, ама като пък ти създава такъв стрес... Направо като някакъв ужасен тормоз върху тялото ти психиката ти ми звучи всичко. Кърменето не е на всяка цена!

Аз кърмих до 9 месеца. Кърмата ми намаля рязко и си казах „ок, това беше”. Не съм се тормозила излишно и секунда по този повод.
Виж целия пост
# 10
На мнението на Ели-Мели съм. Когато кърменето стане неприятно, по-добре е да се прекрати. Аз се опитвам в момента да отбия по същата причина.
Виж целия пост
# 11
Не ми е неприятно, напротив..просто питам за съвет, къде бъркам? Как да поддържам лактация с нормално хранене през деня?
Виж целия пост
# 12
А като пиеш по-малко вода ТИ как се чувстваш? В смисъл забрави кърмата, иначе задържаш ли, жадна ли си, или си напълно Ок? Да не би да има някакъв съвсем друг здравословен проблем, несвързан с кърменето?
Виж целия пост
# 13
По принцип няма логика кърмата да зависи от яденето. Освен ако не живееш в суб-сахарска Африка. За водата, нормално е да пиеш повече, но 10 литра ми се виждат патологично много. Може би е по-добре да се обърнеш към гинеколога ти и/или консултант по кърмене.
Виж целия пост
# 14
Кърмата не зависи от храната, която приемате. Потърсете консултант по кърмене, грешно асоциирате приетата храна и течности с количество кърма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия