Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за Клостилбегита

  • 6 252
  • 19
А пък на мен не ми действа Клостилбегита  Cry  Това ми е първи цикъл стимулация и толкова големи надежди имах, пък то  Cry Другият цикъл ще удвоим дозата, дано подейства, ако не ще трябва да сменяме протокола.
А толкова го чаках този момент  Close
Виж целия пост
# 1
Цитат на: silky
А пък на мен не ми действа Клостилбегита  Cry  Това ми е първи цикъл стимулация и толкова големи надежди имах, пък то  Cry Другият цикъл ще удвоим дозата, дано подейства, ако не ще трябва да сменяме протокола.
А толкова го чаках този момент  Close

Не се притеснявай. Има време аз го пих 6месеца подейства като увиличихме дозата. Но въпроса беше, че ходих 2 пъти в месеца на фоликулометрия и докато установим, че имам овулация по-късна от нормалното голям зор беше.
Ти как го пиеш и колко пъти ходиш на фоликулометрия?
Виж целия пост
# 2
Ами аз го пия по 1 таблетка дневно от третия ден на цикъла пет дни. Само че моята смотана лекарка не прави фоликулометрия, а ме накара да си купя тестове за овулация. Правих ги от 12 до 16 ден - нищо. На 16 ден ходих при нея и ми постави диагноза липса на овулация само въз основа на тестовете  Close . Явно за такова нещо като фолукулометрия не е чувала. Ще трябва да я сменям явно. БТ не се покачва, държи се около 36,5-36,6.
Ще трябва да търся нов лекар. Защото така си нямам представа как ми реагират яйчниците на стимулацията.
Виж целия пост
# 3
Аз много на тестовете не вярвам, обаче щом и температурата не се повишава може би наистина не е имало овулация този месец? Нормално е един път годишно да няма овулация.
Виж целия пост
# 4
Е, аз си нямам много пъти годишно.
Нали затова я стимулираме.
Виж целия пост
# 5
Съжалявам, може би следващия месец ще ти сменят дозата и ще има успех.
Виж целия пост
# 6
Ама фоликулометрията е много важна. Ами ако не образуваш изобщо фоликули например /недай си боже, не ти го пожелавам/ какво ще стимулира тогава. Пък и нали трябва да се види как расте, до какви размери стига фоликула... Абе незнам. Не съм доктор, ама все си мисля, че трябва тая пуста фоликулометрия. А пиеш ли нещо след Клостилбегита - някакви хапчета на прогестеронова основа?
Виж целия пост
# 7
Ами Клостилбегитът е точно затова. Ако изобщо няма фоликули - да се появят. Нормално е да се започне от най-ниската доза, защото, ако се окаже, че е достатъчна не е необходимо по-висока. Рядко се улучва при първи цикъл каква точно доза е необходима, така че спокойно.
Виж целия пост
# 8
Е, поуспокоихте ме малко момичета  Simple Smile
Да се надяваме че следващия месец ще стане.
Не, не пия хапчета на прогестеронова основа, защото досега не съм ходила на фоликулометрия и нямаше начин да се види дали имам проблем с прогестерона.
Виж целия пост
# 9
Ето, прочети това за Клостилбегит, Серофен и Кломид.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=201
Виж целия пост
# 10
Мнго странно ми звучи това правене на стимулации по този начин, при положение,че не е много редно да се правят повече от няколко през живота на жената....Ако не се проследява процеса няма никакъв смисъл...Аз забременях благодарение на това лекарство,но преди това си имах всички хормонални и всякакви изследвания. При мен пролактина беше висок и не започнахме стимулация докато не го сваля/оказа се, че е безсмислено/. Аз също не всеки месец имах овулация, така че ходех всеки ден или през ден след стимулацията да ме гледат с УЗИ, за да решат кога има готов фуликул/18-20 мм/ и ми биха ПРЕГНИЛ, за да е сигурна овулацията. След това пак на УЗИ.....И след това Дуфастон за задържане на плода....Беше досадно, но си заслужаваше.Сега съм щастлива, очаквайки бебето и благодарна на д-р Коларов за всичко, което направи за мен/ след 4 год обиколка по кабинетите на светилата в София/.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: bg_paint
Мнго странно ми звучи това правене на стимулации по този начин, при положение,че не е много редно да се правят повече от няколко през живота на жената..../.

Само забравяш една "малка" подробност - не живея в София. А специалист тук се намира много трудно, а пък специалист и то да не е търгаш, още по-трудно.
А мога ли за една фоликулометрия да се грабна до Сф да идвам?
Много неща са ми ясни, но нямам голям избор.
Виж целия пост
# 12
Silку, в Бургас има много лекари, които имат вагинален ехограф, така че фоликулометрия можеш да правиш в Бургас. Просто трябва да намериш лекар, този, който ти е изписал хапчетата няма ли такъв ехограф?
Виж целия пост
# 13
Мда, има ама си го пази. Не мога да разбера защо ми правеше прегледите с обикновения, като има вагинален. Направо да се чудиш, нали? Току-виж вземе да се изхаби нещо  Laughing  Затова сменям лекаря, в петък съм на преглед. После ще видим новия месец какво ще ни донесе.
Виж целия пост
# 14
E това наистина е странно. При кой лекар си ходила и кой си си избрала ако не е тайна?
Успех и като мине прегледа да се похвалиш с новината. И малко извън темата, но скоро мислим да заформм една бургаска среща, та ако ти се идва ще се радвам да се запознаем!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия