Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За и против покупка на съседен апартамент

  • 3 343
  • 41
# 30
И аз точно щях да попитам - ако ви харесва блока и района, не виждам приичина да не можете да го направите двуетажен мезонет, ако имате нужда от още пространство.

Като наемател, бих взел такъв апартамент с непосредствена близост до хазяин, само и единствено ако абсолютно всичко ми харесва, включително и нисък наем, иначе НЕ. Това да чува всяка моя стъпка отгоре и да се притеснявам дали телвизора е на възможно най-ниското ниво на което да го чувам или пък да ходя на пръсти е стрес, който бих предпочел да избегна. Това да си поканиш приятелка и да се забавлявате до по-късно вечерта (макар и тихо) и да се чудиш дали няма да дойде хазяина да ти вдига скандали е нелепо. Всеки един друг комшия не би обърнал внимание или впечатлил, но когато е собственик, чувстото му на право, макар и да го е преостъпил е чувствително по-високо спрямо  нормален съсед.
Виж целия пост
# 31
Всъщност, донякъде е точно обратното. Когато отдолу комшията е непознат, а ти си квартирант, много по-бързо ще реагира на разни шумове,купони и среднощни забавления. Хазяинът може по-лесно да преглътне, когато е доволен от наемателя, защото всяка смяна на наемател му е едно главоболие повече. Да не говорим, че за шумове извън позволените,било то купон, ремонт или нещо друго, винаги е редно комшиите да бъдат предупредени предварително. В противен случай аз лично викам полиция и не ми пука.
Виж целия пост
# 32
Мечтая си да купя съседен апартамент. Особено на добра цена.
Дъщеря ми живее на другия край на София. След 2 месеца ще роди. Много иска да и помагам, защото освен да гледа детето, иска и да работи по граждански договор. А аз ще пътувам около 1 час в едната посока.
Може би бих се замислила единствено за последния етаж. И големината на апартамента.
На моята сестра свекърва й така имат два един до друг, гарсониера и тристаен. Тъй като остана вдовица, тя се премести в по-малкия, а синът и снахата в по-големия / говоря за другия брат, не за зет ми/ гледа им детето, готвим им и им носи. Тя е уморена вече, но на тях им е добре, но това е друга тема. Има си големи предимства, но ако трябва да наема апартамент до хазаите си, ми не бих искала да са такава близост. Ако е в съседен блок - да, няма да имам проблем.
Виж целия пост
# 33
Малиии, ако трябваше да живея до свекърва ми, сигурно щях да се замисля за емиграция.
Виж целия пост
# 34
Да живееш под наем си има достатъчно минуси за да си позволиш лукса да рискуваш с допълнителни главоболия.
Няма нищо лошо в това да живееш в близост до роднините си, но не е задължително да е чак такава близост. Да сте в един квартал е напълно достатъчно.
Виж целия пост
# 35
За инвестиция в момента цените са твърде високи, почти невъзможно да се избият от наем. Има смисъл да 'инвестирате', ако ще го отдавате само докато порасне детето.
Мен повече ме човърка защо е пипнато тук-там, пък 30% надолу цената. Бих се чудила какво не му е наред, явно не е само последният етаж.
Виж целия пост
# 36
Аз бих го купила, защото ще си купя спокойствие. Ако решите да го давате под наем, вие определяте кой да се нанесе, вие правите своя преценка. Ако решите пък да го продавате след време, отново вие преценяте купувачите и т.н. Най-страшното нещо в днешно време е кой може да ти стане съсед. За жалост, има продавачи, на които им дреме на шапката на какви хора ще го продаде. Тъкмо си направил един хубав ремонт, вложил си огромни усилия и труд, за да направиш дома си дом, и най-накрая ти се допласкат някакви олигофрени, от които оттърване няма. Е, как да не ти се прииска да се преместиш. Та да, аз бих го купила за себе си, за да взимам аз решенията.
Виж целия пост
# 37
Купувайте, вижте как ще е за 2-3 години напред, а като дойде еврото и нещо не ви кефи - ще го продадете на печалба!
Виж целия пост
# 38
Купувайте, аз не бих се колебала.
Виж целия пост
# 39
Аз отдавам под наем апартаменти и досега не ми се е случвало да се обяснявам къде живея. Нито наематели, нито кандидат- наематели са ме питали Smile
Водещото е дали е изгодна инвестицията и как ще се отрази на финансовото Ви състояние- каква част от вноската по кредита ще се покрива от наема. И съответно доходът, с който ще разполагате месечно, дали е достатъчен да покрива нуждите Ви.
Виж целия пост
# 40
Агенцията предупреждава ако наемодателя живее в същата сграда, не знам дали е като неписано правило, ама се радвам че го правят, защото много хора биха го сметнали като неприятна изненада.
Виж целия пост
# 41
Не бих го купила заради последния етаж.
А и май ще ви затрудни - щом заема е описан като недостатък.
Бих се радвала с детето ми да живеем наблизо. Но не чак толкова близо. В съседни блокове ще ми е  по-удобно да сме.
Един над друг - нито тя, нито аз можем да се скараме с гадежето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия