Телешки филета, начукани м/у два листа прозрачно фолио, броят ми зивиси от броя на гостите. Всъщност яйцата, пастета и сланината също варират според броя на гостите. То не е задължително да са гости, ама аз предимно за гости готвя месо
50 гр краве масло
1 или 2 сварени яйца
2 с. л. дом пюре
50 гр бекон или сланина, по-добре сланина
около 300 гр гъши пастет, може и пилешки
3, 4 глави лук
много магданоз
2 кис. краставички
1 с. л. брашно
300 мл бульон от едно кубче разтворено във вода /без значение какъв/
100 мл червено вино
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. розмарин
даф. лист, чер пипер, олио за запържване
Върху начуканите телешки филета /трябва да са много тънки, почти прозрачни/ се поставя тънък слой пастет, парче сланина, нарязани на кубчета яйца и много магданоз. Завива се на руло и се завързва с конец. Така приготвените руладини се запържват в олио в дълбока тенджера докато се зачервят. След което се поставя едро нарязан лук, нарязани на кръгчета краставички, бульона, виното, подправките, горчицата и така ври около 50 мин на много тих огън. Десет минути преди края се поставя дом. пюре, а пет минути преди края се поставя стритото масло с брашното и магданоз. Разбърква се добре и се сервират поръсени с магданоз.
Моите гости много ги харесват, дано и на вас ви допаднат и Бон Апети.