Сърми по Аржентински

  • 4 435
  • 2
Всъщност това, което ще напиша няма нищо общо с нашата представа за сърми, но пък е страхотно на вкус.

Телешки филета, начукани м/у два листа прозрачно фолио, броят ми зивиси от броя на гостите. Всъщност яйцата, пастета и сланината също варират според броя на гостите. То не е задължително да са гости, ама аз предимно за гости готвя месо Wink  Wink  Wink  Sign Exclamation
50 гр краве масло
1 или 2 сварени яйца
2 с. л. дом пюре
50 гр бекон или сланина, по-добре сланина
около 300 гр гъши пастет, може и пилешки
3, 4 глави лук
много магданоз
2 кис. краставички
1 с. л. брашно
300 мл бульон от едно кубче разтворено във вода /без значение какъв/
100 мл червено вино
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. розмарин
даф. лист, чер пипер, олио за запържване

Върху начуканите телешки филета /трябва да са много тънки, почти прозрачни/ се поставя тънък слой пастет, парче сланина, нарязани на кубчета яйца и много магданоз. Завива се на руло и се завързва с конец. Така приготвените руладини се запържват в олио в дълбока тенджера докато се зачервят. След което се поставя едро нарязан лук, нарязани на кръгчета краставички, бульона, виното, подправките, горчицата и така ври около 50 мин на много тих огън. Десет минути преди края се поставя дом. пюре, а пет минути преди края се поставя стритото масло с брашното и магданоз. Разбърква се добре и се сервират поръсени с магданоз.

Моите гости много ги харесват, дано и на вас ви допаднат и Бон Апети.
Виж целия пост
# 1
Ох това ще е много вкусно, ама не зная колко хиляди калории има!!!
Виж целия пост
# 2
Не си усложнявай живота с броене на калории Wink  Sign Exclamation
Най-доброто средство за поддържанена кг е разделното хранене. Всъщност тази рецепта може да се направи и така, само трябва да се махнат белтъците и брашното и няма да е фатално + гарнитура от задушени зеленчуци /грах, морков, карфиол, броколи/ и една прясна салата, охххх как съм гладна вечеее.... Close  Wink  Sign Exclamation
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия