Справяне със стреса, мотивация и повишаване на самочувствието - консултации с психолог Ина Иванова

  • 40 325
  • 212
# 210
Здравейте, от няколко години трупам стрес в службата. Не е постоянно, но периодично се случват неща, които ме тормозят. Поради това в понеделник направих хипертонична криза, в следствие на което двойно виждане. Моя близка е невролог и веднага ме вкара в отделението, за да ми направят всички изследвания. Точно в понеделник в работата имаше грандиозен скандал. Колежка, която не е особено уравновесена ми крещя, обижда ме, абе направи ме на нищо пред други хора и директорката, която само седеше и гледаше. В болницата ми правиха скенер и доплер, там всичко е наред. Предстои ми до месец и ЯМР, но докторите смятат, че и на него нищо няма да се види.
На мен обаче проблемите не ми излизат от главата. Дадоха ми цял месец болнични, гледам да се разхождам, да правя нещо, които обичам, да си почивам, но проблемите ме чоплят. Точно поради това според мен все ми е замаяно, все ни ми е добре. У дома ме разбират прекрасно, мъжът ми работи изключително отговорна работа с много стрес, бори го със спорт. Смятам и аз да правя същото.
Можете ли да ме посъветвате как мога да се справя със ситуацията и как да не им се давам на такива случки в бъдеще. Мога да си сменя работата, но обичам това, което работя - просто тази колежка и една нейна приятелка са започнали кампания срещу мен. Говорят глупости и лъжи пред колеги, непрекъснато ходят при директорката и правят внушения, че не си върша работата и др. Не знам с какво провокирах всичко това, но микроклиматът в службата стана кошмарен за мен.
Благодаря Ви предварително!
Виж целия пост
# 211
Здравейте.

Аз съм на 26 години. Моят приятел е на 33. Имахме връзка от разстояние около година, като често ходех на гости при него в държавата, в която живее. Започнахме връзката ни много неприятно. Той откри в телефона ми чатове с мъже, снимки. Това беше още в 1 вия 1 месец, в който аз прекратявах контакти с предишни взаимоотношения. Той пък ми показа от първото ни още виждане реалният проблем, който съществува и до днес- наркотици и хазарт.Той е тази част на София, в която повечето момчета са гамени и са израстнали около наркотици и бурен живот. Родителите му са имали пари и не са го лишавали от нищп, той е работил при тях в строителна фирма.
Докато все още бяхме в отношения от разстояние, се случваше да му изпращам на няколко пъти големи суми пари, с които уж да си покрие дължими суми на банката, но той ги проиграваше. Имаше си по-  младо момче, с което редовно по цяла нощ изчезваха и правеха такива щурутии.
След което той съжалява, извинява се и тн.
След една такава много сериозна ситуация, осъзнахме че за да можем да опитаме да създадем нормални отношения, ще се преместя и аз при него. Той заема много висока позиция и взима пари, които човек с дългогодишно обучение не може да взима. Тъжното е , че няма нито 1 спестена стотинка…
Аз загърбих всичко, работа, квартира и тн, поговорихме хубаво и решихме да опитаме заедно. Наистина той е най- голямата ми слабост в живота, никога не съм обичала така,  никога не съм се чувствала толкова обичаща… в останалите дни съм много горда от него… Наистина е възпитан, красив, умен мъж, на който много хора имат доверие и той ги управлява.
Намери ми подходяща за мен позиция , квартира за двамата и всичко. Общо взето от момента, в който и двамата сме били сами дълго време, се събираме и започваме да сме по 24 м заедно. Следователно аз не знам език, нямам приятелки тук, нямам семейство, върху него ми е всичко.
Работата е интересна, приемаме я много лично и аз и той. Отделно чистим, като отделна работа, в което ползваме времето за разходки.
Но идва проблема, че нещата които е правил преди, не се отлъчват от него. Почти на всеки 3 месеца откакто съм тук, той казва че има работа и излиза без мен. Което е много рядко. За съжаление, всеки път когато остане без мен, започват и проблемите. Чувствам се всеедно съм досадна леличка, майка. След което се прибира на следващия ден след заплата, останал без една стотинка, “ разпуснал” с момчетата от стреса и отговорността, върнал се за 1 ден в миналото му. Но тези негови нощи,  ме карат да истерясвам. Плача, крещя, звъня му през 1 минута, стоя да го чакам цяла нощ, пуша цигари, той като се прибере ме лъже, че не е правил нищо, аз крещя, говоря му, че не виждам смисъл и как може да постави за пореден път връзката ни в такова падение, как може да ми го причинява това. Той казва “ Аз те взех, защото беше единствената която ме разбира, но вече си непоносима и не виждаш нищо какво правя за теб. Все си недоволна от мен, все ме ревнуваш, все имаш забележки към мен. Наистина се чувствам като във клетка. “
След това 1 седмица е в депресия, извинява се минава през различни фази. Казва не искам да те виждам нещастна, пускам те да намериш своя път. После му казвам, че си тръгвам. Той почва да ругае, как съм си била хванала някой и едва ли не съм чакала тази ситуация да дойде о да го оставя.
Общо взето дойдат ли тези дни уж всеки път обещава , че е последно, започва наново, търсим терапевт, после като отшуми се забравя всичко и казва е какво толко, разпуснал съм. Преиграваш много.

Той е много против споделянето на проблемите от вкъщи, но в тези моменти ако не кажа на никой ще полудея. Та, майка му знае какво се случва, тя е много спокойна и силна жена и ме зарежда, но не му казва, че знае за всичко това.  Наистина ми помага понякога да погледна нещата от друг ъгъл , не с цел да го защитава. Той просто е по- огнен , свикнал е на много адреналин в живота, и този семеен начин на живот, на работа и на всичко явно не успява да премине. Аз искам деца, всеки път му крещя как след тези медикаменти не знам въобще как някога ще можем да имаме.
Много пъти ми е казвал, че за него пренавивам ситуацията. Той преди не се бил прибирал по 3 дни, а сега седнат с момчетата за 3 часа и после се прибере и стои цяла нощ на телефона, не излиза по барове или дискотеки и тн.
Не знам вече, след снощи, аз много плаках. Чувствах се унижена, разбита. Тъжно ми е много, че не правим нищо. Въртим се в един и същи кръг. Само аз успявам да спестявам, тъй като съм много пестелива. Искам дечица, искам вече някаква стъпка напред. Но също така искам да не го виждам повече такъв….  Той казва” ако ми даваше, сигурно нямаше да имам такова желание и да се крия и да лъжа. Това било неговото изпускане на парата.

За мен лично, това е моето момче и място. Двамата сме много силни заедно. 1 минута като не сме заедно, аз се чувствам празна , и не си представям живота без него. Той е много особен характер, труден, сръдлив, тежък с много принципи- Стрелец. Тепърва и с моите родители затоплиха отношенията, но като цяло със всички е много студен. Казва, всичко е наред при нас , няма нищо ново и до там пред родителите. Те виждат само това негово лице. Ако разбере че съм споделила нещо за връзката ни на приятели и някой , ще превърти.

Моля, насочете ме, как да успявам да си контролирам емоциите и да се успокоявам и с какъв подход да тръгна към него за да изкореним тези неща от него…

Отделно аз съм ревнива ( и той де) , но аз не му давам поводи. Всеки път като му намеря салфетки, когато е гледал порно, или се забави в банята или гледа на телефона сторита от други момичета, които не е изтрил от фб си, жените на всичките му приятели са му в профила.

Не знам как да си възстановя доверието и уважението към него.
Виж целия пост
# 212
Здравейте...
Моята майка е човек,който винаги си разкрасява истории, аз гледам да не и споделям важни неща защото започва да приказва наляво и надясно и погрешно... Но днес се изтървах че свекърва ми се притеснява да гледа сама детето ми(тя е много земен и добър човек и винаги ми помага и наглежда детето в мое присъствие) и тук е притеснението ми да не започне да говори че тя "Не иска да гледа детето", ако го чуе може да се засегне и аз ще се озова между чука и наковалнята..
Аз съм прекалено доверчив човек,много пъти съм си патила, но така и не се справих с това да си държа езика зад зъбите.. в случая аз нито съм излъгала нито съм казала нещо лошо, но погрешно казано ще нарани дадения човек.. как мога да постъпя от тук нататък и всички да са щастливи..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия