Вегетарианска тема - 16

  • 33 814
  • 756
# 210
Ася, как правиш мисо супа?

Скрит текст:
От мен едни веган бонбони.
Бонбони с привкус на малини
поне 1 път е отговаряла на мен, и един път на теб Simple Smile НЕ Я прави, купува си я! И даже тя като отговори последния път, ти пита от къде в Бг да си купиш! Имаше и отговори, вкл и аз дадох една насока.

В нас вчера един боб се вари в тенджерата под налягане 3 час! Понеже беше накиснат, първо го варих само 30 мин! Отворих, и се ужасих, не беше готов. Айде пак 1 час, пак същия резултат, пак час.... Същото, и накрая се ядосах, в кофата! Не бяхме купували боб (това е шарен боб) за варене от много години. Не знам какво точко е мислил мм като е взел 2 пакета от този боб! Ние по прицип само от буркани боб готвим, и то бял. Но сега му се дояло от този, защото преди в щатите основно такъв сме били готвили! Е да, но този не успяхме да го сготвим Simple Smile И днес ще правя грах на яхния. От консерва Simple Smile

БианкаД какъв е този бананов кекс? Снимки? Рецепта? Какво му е специалното? Аз не обичам много да правя бананов, но готов харесвам.
Виж целия пост
# 211
Ася, да оздравявате бързо. Ама си наготвила стабилно, хич не е минимум.
Имам супа броколи
Фузили
Два вида салата. С много съставки са - едната е с морков, хумус, паста от зелени маслини, тофу, бял лук, розов домат, другата- авокадо, чушка, домат, чиа, краставица, тофу, каламата, лук
Готвих също крем супа домати с киноа пащърнак моркови и розмарин.
Грозде, ябълки, сурови тиквени семки, стафиди.


Виж целия пост
# 212
Другия път аз ще питам за мисото, да върви лаф ☺️
Открих сезона на баницата с праз.
Освен това, имах едни гъби, чиито пънчета използвах за сос. Та сложих гуглите заедно с малко праз, два големи моркова на пръчици,  една червена чушка на пръстенчета и намерен в шкафа готов сос наси горенг. Като стир фрайнах, добавих половин отворен пакет тофу, видя ми се малко, отворих още един пакет тофу, та накрая стана вкусно. Другия път ще пробвам сама да си направя соса.
Понеже се изяде, днес - зелена салата и картофени кюфтета.
Виж целия пост
# 213
Бейби, кофти боб сте нацелили. Аз много често варя, за под 30мин в готов до почти разкашкване. Варя в ИнстантПот, ама преди само в тенджера под налягане и пак ставаше без проблем.

В нас също само болни и недоволни. Вече сама си приказвам. И двете деца са болни, но с различна програма. 🤪

От предните дни:
Спанак с картофи и варени яйца
Домашна пица (пак!)
Спагети с нахут Болонезе (нямах тофу), децата не бяха очаровани
Леща яхния
Ванилови курабийки правихме с детето
Хумус
Картофено пюре
Салати с какво ли не, сезонни
Виж целия пост
# 214
Идвам с въпрос. Вчера открих 2 пакетчета с хранителна мая, изтекли преди седмица! Мисля преди месец ги купувах, изобщо не съм обърнала внимание кога изтичат! Сложих ги във фризера (за сега). Някакви препоръки да ги използвам и двете на веднъж? (150гр е всяко).
Виж целия пост
# 215
Според мен още месец-два им няма нищо. Не бих бързала чак толкова да ги използвам наведнъж. Просто бих слагала на всичко, на което ми се види подходящо, колкото може по-често, че да се използват.
Виж целия пост
# 216
И според мен маята спокойно може да се ползва поне още известно време. Аз много я харесвам освен за вегански поръски с натрошени ядки, имитиращи сирене, и добавена към салатите.  За сосчета без печене също може да се ползва.
Виж целия пост
# 217
Baby, на такъв боб слагам малко алкохол при варене (водка, ракия) или сода бикарбонат.

Аз вчера сварих червен, кидни боб.
Една част го направих на яхния, но малко фюжън. Сложих лук, морков, целина, домати, 1/2 дюла и бахарат. Стана много ароматен и се изяде!!!

Сега катми ще правя.
За мен зелена салата с портокал и орехи.
За довечера нямам идеи. Има още боб, чудя се дали да стане на бъргъри или хумус?☺

Уеднес, ние всичките пак сме болни. Малката донесе сопол, за 4-5 дена се оправи, ние вече седмица се влачим. Ужас е. Синът не носеше толкова, незнам.
Виж целия пост
# 218
Здравейте! Simple Smile Темата е страхотна! Записвам се да ви следя и черпя идеи. На мен ми дойде музата за готвене тези дни и ще експериментирам. За днес съм запланувала банички със спанак и козе сирене по рецепта на Акис Петрецикис, за първи път ще ги приготвям. Дано се получи нещо сносно за ядене! lol
Виж целия пост
# 219
Киш с праз, гъби и тиква
Карт.бухтички към тях праз със сметана като сос
Кифлички с пълнеж извара
Сладкиш с дюля и тиква
Салата цикория и портокал
Паста
Виж целия пост
# 220
Бях в гората и набрах коприва. Съответно направих супа.
Сарми от манголд
Печени дюли
Заложих туршии да ферментират в разни комбинации.
Боб яхния. Отделих малко сварен - няколко пъти отделям за да направя крем супа, но все на салата се изяжда.
Два пъти сготвих това чили и установих, че с Хокайдо ми е по-вкусно отколкото с друга тиква.
 
Чили с тиква и леща



За утре нещо с праз.
Виж целия пост
# 221
В нас кюфтета от карфиол, крем карамел.
Виж целия пост
# 222
Днес сутринта у дома ухаеше на тази Гранола "Ябълков пай"

Виж целия пост
# 223
Кремсупа от тиква и картофи
Дюли, печени с други плодове
Миш-маш
Имам малко праз, една червена чушка и броколи за корейски палачинки или зеленчуково къри
Виж целия пост
# 224
Днес сутринта у дома ухаеше на тази Гранола "Ябълков пай"


Ето перфектните мерни еденици и рецпта като за мен! Няма как да пропусна да отбележа, когато видя нещо написано така, че всеки да може да го приготви!
Въпрос, ябъкловия сос от буркан, или прясно направен? Мога да блендирам ябълки и малко да изцедя сока. Дали ще стане? Даже имам и всичките продукти, освен лещниците Simple Smile Но мога да ги заместя с бадеми или кашу. Джинджифила пресен ли го ползваш? Аз имам смлян и замръзен. Ще стане ли? Мога обаче вместо на хартия за печене, да ги сложа в силиконова тава.

Днес от скука направих един тутманик! Нешо солено ми се ядеше и за това имах продуктите. Стана хубав.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия