За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 556
  • 741
# 255
Искам да правя печено брюкселско зеле. Да го бланширам ли предварително? Не искам да изгарят листенцата, а да е много твърдо във вътрешността.
Размешай ги с олио и сол, не им трябват подправки, но може черен пипер, индийско орехче, чесън, лимон, или нищо, те си имат собствен вкус. Печи ги с капак отгоре да не загарят, бързо стават за 10-15мин, пробвай си ги на твърдост.

Днес ме изкуши един кекс. Аз такова нещо уж не обичах. Този беше шоколадов и затова посегнах към него. От едно малко магазинче за кафе го взех и кекса беше нарязан на парчета. Не знам дори какво съдържа. Но беше мек, пухкав и топящ се в устата.
За да е пухкав обикновено се слагат повече жълтъци вместо цели яйца, може да модифицираш всяка рецепта за шоколадов кекс така с изключение на браунито. За да е топящ се вероятно е имало повече масло вътре, може да си потърсиш такива рецепти, а и всеки си има индивидуален вкус, трудно някой ще докара точната рецепта само по описание, но общо взето такива са насоките за търсене ¯\_(ツ)_/¯ Най-близко до описаното ми звучи един Дяволски шоколадов кекс, много популярна американска рецепта има я из нета.
Виж целия пост
# 256
Скрит текст:
Искам да правя печено брюкселско зеле. Да го бланширам ли предварително? Не искам да изгарят листенцата, а да е много твърдо във вътрешността. Но пък ако го бланширам дали ще се запече или ще остане кашкаво от водата? И какви подправки да му сложа? Аз се сещам само за сол, черен пипер и червен пипер ..

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/blog-post_15.html
Виж целия пост
# 257
Проблем ли е следвайки една рецепта за кекс (бърза и лесна ) където изискват 1 пакетче бакпулвер да го заменя с 10 грама сода бикарбонат , защото това имам, пакетчета бакпулвер в момента няма в нас а не знам заслужава ли си да излизам по студа специално заради едно пакетче Grinning
Виж целия пост
# 258
Бакпулвера е сода с лимонтозу, смеси, ако имаш.
Виж целия пост
# 259
Вместо бакпулвер 1 ч. л. сода бикарбонат и 1 ч. л. лимонтузу.
Виж целия пост
# 260
Скрит текст:
Проблем ли е следвайки една рецепта за кекс (бърза и лесна ) където изискват 1 пакетче бакпулвер да го заменя с 10 грама сода бикарбонат , защото това имам, пакетчета бакпулвер в момента няма в нас а не знам заслужава ли си да излизам по студа специално заради едно пакетче Grinning

https://www.bgfermer.bg/article/9109107
Виж целия пост
# 261
Благодаря за рецептите и съветите!
На шоколадов не държа, само да стане лек, пухкав, топящ се в устата.
Виж целия пост
# 262
Скрит текст:
Благодаря за рецептите и съветите!
На шоколадов не държа, само да стане лек, пухкав, топящ се в устата.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6205.html
Виж целия пост
# 263
Проблем ли е следвайки една рецепта за кекс (бърза и лесна ) където изискват 1 пакетче бакпулвер да го заменя с 10 грама сода бикарбонат
Не е проблем, но най-добър резултат се получава когато содата я "стартираш" да шукне като й добавиш или няколко капки оцет или лъжичка кисело мляко, да се разпеняви.
Виж целия пост
# 264
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
Виж целия пост
# 265
Аз ги харесвам единствено със сметана и сирена
Виж целия пост
# 266
Скрит текст:
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_27.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post_52.html
Виж целия пост
# 267
Моля за рецепта за броколи. У дома ги ядем обикновено на пара със сол и зехтин , но ни омръзва, а искам по-често да се ядат.
На крем супа, зеленчукови крокети и в салати. И за трите комбинираш с каквито зеленчуци разполагаш.
Виж целия пост
# 268
Аз ги харесвам на кремсупа, на работа слагат и синьо сирене, но не е за всеки вкус Simple Smile Или просто на фурна с малко кашкавалче отгоре. Може и на тиган с някоя чушка и сладникав сос. Eй това пиле с кашу съм правила https://www.averiecooks.com/better-than-takeout-cashew-chicken/
Виж целия пост
# 269
Синът ми обожава броколи, но го яде единствено печено, та не знам до колко остават от полезните му свойства. Както е замразено посолявам със сол и червен пипер и заливам със струйка олио. Обърквам добре и пека във фурната до леко покафеняване
Скрит текст:
[/ spoiler]
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия