За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 659
  • 741
# 240
Мики, аз ползвам хрян на Делукс и си има лютивина.
Снабдила съм се и с някакъв друг (Kalocsai), ама не му е дошъл моментът, та да знам за него.
Виж целия пост
# 241
Морена, досега все от берьозка сме вземали белия със син етикет, но последното бурканче е пълна излагация. Sad Ще видя този на Делукс като го пуснат.
Виж целия пост
# 242
Хора, нормално ли е при правене на крем само с нишесте (без жълтъци) да се получи по рядък?Количеството на млякото и нишестето иначе е абсолютно същото каквото си беше миналия път ,само дето този път беше без жълтъците и е по рядък (мислех че жълтъците са само за вкус), но пак съм доволна Blush
Виж целия пост
# 243
Хора, нормално ли е при правене на крем само с нишесте (без жълтъци) да се получи по рядък?Количеството на млякото и нишестето иначе е абсолютно същото каквото си беше миналия път ,само дето този път беше без жълтъците и е по рядък (мислех че жълтъците са само за вкус), но пак съм доволна Blush

Ами ти не знаеш ли, че жълтъците при варене се втвърдяват?
Виж целия пост
# 244
Хора, нормално ли е при правене на крем само с нишесте (без жълтъци) да се получи по рядък?Количеството на млякото и нишестето иначе е абсолютно същото каквото си беше миналия път ,само дето този път беше без жълтъците и е по рядък (мислех че жълтъците са само за вкус), но пак съм доволна Blush
Не само за вкус и цвят, доста хора само с това си застройват супите... променят си и консистенцията.
Ако рецептата поначало е без тях, трябва да е предвидено достатъчно нишесте. Но ако просто си пропуснала жълтъците от друга рецепта, няма как да стане същото както с тях.
Виж целия пост
# 245
Имам тесто с мая (за мекици) , което втаса на топло, но искам да го ползвам след час, ако го преместя на студено има ли шанс да му стане нещо?
Виж целия пост
# 246
Имам тесто с мая (за мекици) , което втаса на топло, но искам да го ползвам след час, ако го преместя на студено има ли шанс да му стане нещо?
По-добре го премеси леко (сръчкай го) и го остави пак на топло.
Виж целия пост
# 247
Днес ме изкуши един кекс. Аз такова нещо уж не обичах. Този беше шоколадов и затова посегнах към него. От едно малко магазинче за кафе го взех и кекса беше нарязан на парчета. Не знам дори какво съдържа. Но беше мек, пухкав и топящ се в устата. Аз такъв кекс не правя, а и не помня да съм яла такъв. Как да направя такъв кекс? Беше лек, след него можех да изям сигурно още няколко парчета. В същото време ме засити, не огладнях след 1-2 часа.
Виж целия пост
# 248
Скрит текст:
Днес ме изкуши един кекс. Аз такова нещо уж не обичах. Този беше шоколадов и затова посегнах към него. От едно малко магазинче за кафе го взех и кекса беше нарязан на парчета. Не знам дори какво съдържа. Но беше мек, пухкав и топящ се в устата. Аз такъв кекс не правя, а и не помня да съм яла такъв. Как да направя такъв кекс? Беше лек, след него можех да изям сигурно още няколко парчета. В същото време ме засити, не огладнях след 1-2 часа.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/moelleux-au-chocolat.html
Виж целия пост
# 249
Обичаш експериментите....
Та за другия път - премахнеш ли нещо от рецепта, трябва да компенсираш с друго. В случая си махнала жълтъци, значи леко вдигаш нишестето или смъкваш с малко млякото. Но например, ако искаш да е шоколадов крем и решиш да добавиш какао .... трябва да махнеш част от нишестето за сметка на какаото. Не знам стана ли ясно 🤔. Няма как да премахнеш или добавиш нещо, без да компенсираш с друго нещо. В готвенето е така....
Виж целия пост
# 250
Днес ме изкуши един кекс. Аз такова нещо уж не обичах. Този беше шоколадов и затова посегнах към него. От едно малко магазинче за кафе го взех и кекса беше нарязан на парчета. Не знам дори какво съдържа. Но беше мек, пухкав и топящ се в устата. Аз такъв кекс не правя, а и не помня да съм яла такъв. Как да направя такъв кекс? Беше лек, след него можех да изям сигурно още няколко парчета. В същото време ме засити, не огладнях след 1-2 часа.

Шоколадов кекс за ежедневието
Виж целия пост
# 251
Искам да правя печено брюкселско зеле. Да го бланширам ли предварително? Не искам да изгарят листенцата, а да е много твърдо във вътрешността. Но пък ако го бланширам дали ще се запече или ще остане кашкаво от водата? И какви подправки да му сложа? Аз се сещам само за сол, черен пипер и червен пипер ..
Виж целия пост
# 252
Сол, пипер и малко мазнинка му стигат, да подчертаят неговия си вкус и аромат. Червен пипер не бих сложила, ще ми мирише на манджа със зеле поне на мен. Според мен няма нужда и от бланширане, то колко готвене му трябва... а и ще е по-водно.
В еърфраера помня че правих 1-2 пъти, добре става и там. Не съм пробвала да ги готвя цели де, разполовявам ги все, че ми изглеждат по-добре а и искам да имат леко запечено по ръбчетата.
Виж целия пост
# 253
Някой правил ли е захаросан джинджифил,като този който продават в магазините за ядки?
Виж целия пост
# 254
Искам да правя печено брюкселско зеле. Да го бланширам ли предварително? Не искам да изгарят листенцата, а да е много твърдо във вътрешността. Но пък ако го бланширам дали ще се запече или ще остане кашкаво от водата? И какви подправки да му сложа? Аз се сещам само за сол, черен пипер и червен пипер ..

Брюкселско зеле с балсамов оцет на фурна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия