За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 850
  • 741
# 435
За мляко с ориз само измивам набързо ориза, не отмивам нишестето му. Варя го с вода и когато е готов, слагам пр. мляко до желаната гъстота.
Виж целия пост
# 436
Изплаква се при готвене, примерно варен ориз или пиле с ориз, а не че винаги. Понякога нишестето по повърхността си го искаш да е там, точно за да стане кремообразно. За мляко с ориз, за ризото (то там и сортът ориз е по-различен) и такива ми ти.
Общо взето - миеш до бистра вода само ако в рецептата е казано така да направиш.
Виж целия пост
# 437
... Понякога нишестето по повърхността си го искаш да е там, точно за да стане кремообразно. За мляко с ориз, за ризото (то там и сортът ориз е по-различен)...
Аха и за мляко с ориз ползвам ориз с по-широки, къси зърна, подобно на Арборио и Карнароли, че търсеният ефект е баш като на ризото. Simple Smile
Виж целия пост
# 438
И аз като Дара предпочитам само в мляко да го варя, но се вари бавно.
Иначе ориз не съм мила в последните години независимо какво готвя и какъв ориз ползвам. Винаги се получава както искам.
Виж целия пост
# 439
А свеки слага 1-2 с.л.нишесте ваниия, така се сгъстява по- бързо, а после има вкус на сладолед.
Виж целия пост
# 440
Да докладвам вечерята - пилешки гърди с пипер (бял, черен и зелен), сол, лимонов сок и масло. Пекох ги около 90 мин, в йенски съд с капак, следвайки трика с решетката на Морена, на 150С.станаха леко пикантни от подправките, но ММ ги одобри. Големият ми син не ги хареса, а аз опитах, защото ми беше любопитно как са се получили.
Следващият път..... Когато и да е това, ще следвам стриктно една рецепта, няма да си импровизирам между 5те предложени. Четох, чудих се кое ще е моето и накрая правих вариация.
Благодаря за пожеланията на всички ви!
Виж целия пост
# 441
90 минути за пилешки гърди е прекалено много според мен. Това е месото, което се готви най-бързо. Според мен 20, максимум 25-30 минути са достатъчни, за да не се изсуши месото.
Пилешки гърди правя като намазвам хубаво с майонеза, овалвам в смлени бисквити Чизи, нареждам върху хартия за печене в тава и пека до зачервяване. Майонезата им дава мазнина, защото гърдите са сухи по принцип, но и не стават прекалено мазни.
Виж целия пост
# 442
AIDA_N, няма как в йенски съд с капак да се изпече месото за 20 мин. Освен това зависи какво е количеството на месото, а ако има и повече течност - забрави. Също зависи и на каква температура се пече, така че всичко е много относително.
Виж целия пост
# 443
Да, относително е. Зависи от много неща. Но пък да се изсуши за 90 минути, е прекалено. В моята фурна ще стане на подметка.
Виж целия пост
# 444
Съгласна съм с АИДА. 90 минути е много за пилешко филе. За 45 минути задушавам цяло парче свинско контрафиле и става на мозък...за 90мин. ще стане на суха подметка.
За мен пилешкото филе става най-вкусно на тиган. Мариновано само с малко сол, черен пипер и зехтин и нарязано на тънки пържоли. Ако е цяло парче го овалвам леко в брашно и го запечатвам в тиган, поливам с малко вино и задушавам десетина минути под капак. Става сочно и вкусно. Преди години мм покрай фитнеса ядеше само бяло месо и така се научих да го правя сочно, че в началото го бях намразила това сухо месо.
Виж целия пост
# 445
Аз не казвам, че трябва да се пече 90, но няма как да стане и за 20.
Виж целия пост
# 446
Хора, как най добре втасва тесто.Готово тесто за мекици в тава и покрих с кърпа и ще изчакам до утре сутринта - като престои едно денонощие най - добре втасвало, само не разбрах защо трябва да е покрито?
Виж целия пост
# 447
Хора, как най добре втасва тесто.Готово тесто за мекици в тава и покрих с кърпа и ще изчакам до утре сутринта - като престои едно денонощие най - добре втасвало, само не разбрах защо трябва да е покрито?
Най-добре втасва на хладно.  А колкото по-дълго втасва, става по-лесно усвоимо за стомаха.
Но пък за дълго втасване трябва да е минимум маята. Непременно трябва да е покрито, за да не образува кора.
Виж целия пост
# 448
Хора, как най добре втасва тесто.Готово тесто за мекици в тава и покрих с кърпа и ще изчакам до утре сутринта - като престои едно денонощие най - добре втасвало, само не разбрах защо трябва да е покрито?
Покрий съда плътно, примерно със стреч фолио ако няма добър капак към него. И го остави в хладилника, щом ще е чак за утре това тесто. Гледай само да има достатъчно обем да втасва, ако трябва го прехвърли в по-голям съд преди да го прибереш. Някаква тенджера или голяма купа с капак, нещо от сорта.
Виж целия пост
# 449
Аз замесвам и прибирам тестото в хладилник в намазнена по- голяма торбичка.Сутринта изчаквам 20-тина минути да се поотпусне и почвам с мекицоправенето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия