За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 855
  • 741
# 450
Аз късно да се включа за пилето - ММ го маринова с кисело мляко, горчица и подправки, после на скарата. Това ми е може би най-любимата рецепта за пилешко Simple Smile А ако се маринова с ананас кожата направо се разгражда и става като пастет. Не беше търсен ефект и ММ не го хареса, но на мен много ми допадна на тортилка с малко салата и сосче ^^
Виж целия пост
# 451
Дръжките на пресни спанак за супа с ориз полезни ли са или да ги откъсна?
Виж целия пост
# 452
Скрит текст:
Хора, как най добре втасва тесто.Готово тесто за мекици в тава и покрих с кърпа и ще изчакам до утре сутринта - като престои едно денонощие най - добре втасвало, само не разбрах защо трябва да е покрито?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_22.html
Виж целия пост
# 453
Дали са особено полезни не знам, но за мен лично са доста неприятни Simple Smile твърди и жилави са. Освен ако не е бейби спанак...
Виж целия пост
# 454
станаха леко пикантни от подправките, но ММ ги одобри. Големият ми син не ги хареса
Скрит текст:
За да не са пикантни и остри на вкус вместо пипери разни сложи дафинов лист, бахар и съвсем малко настъргано индийско орехче, и сол естествено, и олио или масло. Може да добавиш 2-3 лъжици вода, но обикновено пилето ще си пусне сос, сега след като вече си готвила веднъж вероятно имаш представа дали си пуска вода или не. По желание може да нарежеш една глава лук и да я сложиш на дъното, а пилето да сложиш върху лука, само за овкусяване. Печи към 40мин
Виж целия пост
# 455
Дали са особено полезни не знам, но за мен лично са доста неприятни Simple Smile твърди и жилави са. Освен ако не е бейби спанак...
+1. и освен това дават един неприятен кисел вкус, аз ги махам, а и с какво да са полезни, няма смисъл от тях.
Виж целия пост
# 456
Благодаря ви за напътствията, хора.Маята която разтворих преди да замеся тестото беше от сухите на Йоткер и втаса успешно за 10 минути, след замесването чаках самото тесто да втаса, минаха час два но или не е втасало или визуалният ми спомен с какъв обем е било ме лъже, защото не обърнах внимание преди да изчакам, а трябваше...и заложих на най лошия случай, че не е втасало и просто реших да го оставя в хладилник и да изчакам до утре, четох много препоръки че така било най сигурно, че ще стане.Маята си втаса  успешно,не виждам причина да не стане.Явно е трудно на поглед да се прецени ако нямаш добра феноменална памет за обема.Вслушах се в съветите ви , сложих го в тенджера с широк диаметър , плътно затворено с капак и утре сутринта ще е направено и очаквам да е готово Simple Smile
Виж целия пост
# 457
Анабел, сухата мая не е нужно да я активираш предварително като прясната. Просто я добавяш към брашното и си омесваш тестото. Няма начин да не втаса.
Виж целия пост
# 458
Анабел, сухата мая не е нужно да я активираш предварително като прясната. Просто я добавяш към брашното и си омесваш тестото. Няма начин да не втаса.
+1
Стига да е достатъчна маята за брашното.
Виж целия пост
# 459
Рядко ползвам суха мая. Но когато го правя, винаги я активирам предварително. Така разбирам дали е годна или не. После да не се чудя защо не ми е втасало тестото. Това си е мое виждане. По принцип не е нужно да се активира предварително използвайки такава мая.
Виж целия пост
# 460
Сухата мая не е хубаво да се активира така предварително, защото може да си загуби качествата, вероятно затова не е проличало бухване след 2ч. Нооооооо след като тестото е оставено да нощува в хладилник има шанс маята да тръгне да го надига.
Виж целия пост
# 461
Маята???

https://www.oetker.bg/bg-bg/sveti-i-trikove/sveti-i-trikove/t/te … a-maya-za-pechene
Виж целия пост
# 462
Аз обикновено я активирам колкото да видя че се случва нещо, понеже мая ползвам толкова рядко, че никога не съм сигурна дали не е прекалено стара моята...
Не съм забелязала да пречи на резултата, но е хубаво да знам че може и така да стане и да си го имам предвид.
В случая с мекиците щом ще стои цяла нощ в хладилника, ще втаса със сигурност. То даже такова тесто дето ще втасва дълго често се прави и с по-малко мая и пак е хубаво.
Виж целия пост
# 463
Някой опитвал ли е да вари картофи без да ги бели?Не че съм чак толкова мързелива ама където съм няма такава белачка хах и търся някакви алтернативи и имам някакъв мътен спомен че навремето баба ми ги е варила направо така необелени и съм ги яла с обвивката им със сол ама може и да се лъжа Grinning
Виж целия пост
# 464
Варя с обелки понякога и после ползвам водата за поливане на цветята. Измивам хубаво картофите и ги варя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия