За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 836
  • 741
# 420
Морена, благодаря! Това за слагането и решетката не го знаех, само бях чувала, че има някаква особеност.
Пейч, звучи лесно и вкусно, само ще го осакатя откъм люто и може да тествам варианта Simple Smile
Денийл, аз пък си помислих, че сметаново е най - добрата опция за стъкления съд и затова така поясних Simple Smile
Благодаря за търпението! Кофти е да се обяснява на идиоти като мен, но ще се науча някога, все пак 3ма мъже ще имам да изхранвам активно един ден Simple Smile
Виж целия пост
# 421
Скрит текст:
Добро утро.Правя мляко с ориз Heart Eyes Но ме мъчи едно въпросче - минах вече фазата където ориза абсорбира цялата вода, добавих литър мляко но не знам с капак ли вече трябва да го варя с млякото или без /ако е със не може да се бърка, а бъркането предполагам е за да не загори/? А ако е без капак млякото като че ли му се изпарява част от водата така и ориза няма да му поеме влагата.Дайте мнения.Аз така предполагам защото нали идеята е оризът да поеме влагата и четох, че било грешка да се вари без капак точно заради изпаренията Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_22.html
Виж целия пост
# 422
Skk аз си правя " паста" от размекнато масло , соев сос, пресовани скилидки чесън и подправки- черен, червен пипер, риган , къри или каквато ти допада.Намазвам както отвън така и под кожата, оставям за няколко часа са се маринова и пека във фурната.
Виж целия пост
# 423
Добро утро, имам пилешки гърди и йенска купа с капак (нз как се нарича точно, но капака си е за нея и си прилепват едно към друго). Как да сложа пилешкото в нея, с какво да подправя, за да стане вкусно. Не искам да запечатвам/задушавам месото, а и вече (нали напредвам:)) си мисля че няма нужда за пилешкото. Гарнитура имам за вечеря - свежа салата. Т. Е. Имам нужда от помощ само за подправянето на месото и как да го пъхна във фурната?
Благодаря предварително!

Без нищо ги пека похлупени:

Пилешко месо с лимонов сок на фурна

Без капак ги правя в други варианти:

Пилешки гърди със сметаново-чеснов сос

Пилешки гърди с майонеза на фурна
Виж целия пост
# 424
Здравейте, дали е възможно веднъж  размразено месо след като се сготви да се замрази отново?

И ако може да споделите някакви ястия с основна звезда чушки (пълнени, панирани са правени вече, и ми се иска нещо по- различно)
Виж целия пост
# 425
Здравейте, дали е възможно веднъж  размразено месо след като се сготви да се замрази отново?

И ако може да споделите някакви ястия с основна звезда чушки (пълнени, панирани са правени вече, и ми се иска нещо по- различно)

Рецепти с чушки
Виж целия пост
# 426
Селската пита и арабската разядка ще бъдат опитани задължително!
Благодаря!
Виж целия пост
# 427
За първи път ще пържа мекици Blush Тъй като никога не съм пържила преди каква е тайната да не загори олиото (в моят случай е зехтин), предполагам на трета степен да се загрява мазнината  на котлона за 10 минути е достатъчно ?
Виж целия пост
# 428
Анабел, за 10 минути ще изпържиш всички мекици. Важно е да не пържиш на максимална степен за да не пуши мазнината. Аз пържа на 2/3 от максималната мощност на котлона...независимо дали е на газ или ток.
Виж целия пост
# 429
Здравейте, дали е възможно веднъж  размразено месо след като се сготви да се замрази отново?

И ако може да споделите някакви ястия с основна звезда чушки (пълнени, панирани са правени вече, и ми се иска нещо по- различно)
Щом е сготвено - може.
Мусака с чушки от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_10.html

Анабел, за 10 минути ще изпържиш всички мекици. Важно е да не пържиш на максимална степен за да не пуши мазнината. 
+ 1  и още...  като загрееш мазнината, пусни парченце хляб или малко от тестото, за да провериш готово ли е. Защото е важно да е добре загрято, за да не пият мазнина мекиците.
Виж целия пост
# 430
Скрит текст:
.......................................................................................

И ако може да споделите някакви ястия с основна звезда чушки (пълнени, панирани са правени вече, и ми се иска нещо по- различно)

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_26.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2019/08/blog-post_6.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2019/07/blog-post_14.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_8.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8656.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_2.html
Виж целия пост
# 431
Благодаря ви за ориентира, хора Hug Ще ги пробвам утре сутринта.Впрочем млякото с ориза ми се получи по добре отколкото очаквах.Не го бях изплакнала и като добавих млякото варях повече отколкото принципно трябва и то толкова се сгъсти , че се получи досущ като кремче, а даже няма жълтъци нито нишесте Grinning И това ми беше целта,така обичам Blush Радвам се, че вече се научавам, притотвянето на десерти мноого почна да ме влече и обичам да опитвам нещо ново и различно и цляхозаря на всички за напътствията Hands Pray
Виж целия пост
# 432
Анабел, а защо изплакваш ориза преди млякото? Така прекъсваш процеса на варене на ориза.
Виж целия пост
# 433
Нещо не съм се изразила както трябва може би.Нищо не съм изплаквала.Следвах стриктно указанията по класическите рецепти - да се свари ориза в съотношение чашка ориз и чашка вода и после да се добави млякото.И имах предвид че препоръките винаги са ориза да се изплакне преди да започне да се вари за да се отмие от нишестето.Аз обаче не го направих, но пък се получи абсолютен чуден крем евентуално защото не го отмих и нишестето в него е останало, не знам и аз, но много ми харесва Blush
Четох по коментари из един форум, че някои казват, че се получавал даже и да го вариш директно в млякото (без никаква вода).Интересно.
Виж целия пост
# 434
Получава се, да. Просто го вариш на по-слаб огън да не изкипи и бъркаш повече. На мен лично ми е по-вкусно само с мляко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия