Лидл 156 - Октомврийски заигравки

  • 112 183
  • 2 440
# 2 400
Замразеното тесто за пица дали е в постоянен асортимент? Търсих в моя магазин, но не видях.

Да. Във фризерите до стената е.
Може доставка да няма в момента.
Виж целия пост
# 2 401
Е, няма ли си име това сирене?!
На "Зоров" е.
Виж целия пост
# 2 402
Това, че мирише неприятно, звучи зле. Иначе да е твърдо е похвала, а саламурите с калциев дихлорид са солени, да, употребата му е задължителна по закон, а ние съответно задължително обезсоляваме.
Виж целия пост
# 2 403
Това, че мирише неприятно, звучи зле. Иначе да е твърдо е похвала, а саламурите с калциев дихлорид са солени, да, употребата му е задължителна по закон, а ние съответно задължително обезсоляваме.
Защо се слага тоя калциев........ ,Не разбирам?
Или се чудят с какво още да ни тровят?
Виж целия пост
# 2 404
Моля, някой ако има възможност да снима това замразено тесто за пица, за да го знам точно кое е. Не ми е хич спешно, ако може само някой.
Виж целия пост
# 2 405
Защо се слага тоя калциев........ ,Не разбирам?
Или се чудят с какво още да ни тровят?
Консервира и стяга.. и като цяло съкращава процеса на зреене.
Виж целия пост
# 2 406
Моля, някой ако има възможност да снима това замразено тесто за пица, за да го знам точно кое е. Не ми е хич спешно, ако може само някой.
Виж целия пост
# 2 407
teta75, много благодаря! Заглеждала съм го, но не съм го купувала. Ще го тествам и аз.
Виж целия пост
# 2 408
Това, че мирише неприятно, звучи зле. Иначе да е твърдо е похвала, а саламурите с калциев дихлорид са солени, да, употребата му е задължителна по закон, а ние съответно задължително обезсоляваме.
Защо се слага тоя калциев........ ,Не разбирам?
Или се чудят с какво още да ни тровят?
ами прочети Smiley

"Съгласно законовите изисквания при производството на бяло сирене е задължителна употребата на калциев хлорид. Преди сиренето се е правило от сурово мляко, в което естествено се съдържа достатъчно калций. След забраната за употреба на сурово мляко и необходимостта да се работи с пастьоризирано, калциевият дихлорид е необходим, за да възстанови естествения баланс между калция и протеина в млякото. По този начин се гарантира структурата на продукта и сиренето не е ронливо. На един тон мляко се слага 0.5 -0.6 л калциев дихлорид.
Спокойно, не е вреден!"
Виж целия пост
# 2 409
Обонго, не съм питала теб!
Виж целия пост
# 2 410
Обонго, не съм питала теб!
а кой?

написаното е цитат. не е моя измислица.  Smiley
Виж целия пост
# 2 411
Сирене на "Zorov"  и на мен никак не ми хареса , обезсолявах го - още по- зле стана вкусът.
Преди време го купувах редовно и разликата е голяма .
Виж целия пост
# 2 412
Миленски, цитираното от Обонго е вярно. Обаче моето подозрение е, че предозират калциевия дихлорид, така ми се отразява. А той действа възпалително на стомашно-чревния тракт, натрупването може да провокира дори язва, така че правилно казваш, че ни тровят. Провокира и други нежелани ефекти. Ние задължително обезсоляваме, както и изхвърляме всякакви саламури на сирена.
Виж целия пост
# 2 413
Не обезсоляваме моцарела. Саламурено сирене също не обезсоляваме (намаляваме от другата сол- ако се консумира с паста, салати и др. подобни- само сирене не ядем), обаче купуваме такова което не е в саламура.
И според мен се злоупотребява с калциевия дихлорид/двухлорид (и по двата начина съм го виждала). Мисля, че има отношение по-скоро към твърдостта на сиренето, отколкото към зреенето- без да съм специалист.
Виж целия пост
# 2 414
... Преди време го купувах редовно и разликата е голяма .
+1
И ние го купувахме него преди да отвори нашия филиал на Лидл и вече не ни харесва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия