Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 84

  • 18 982
  • 376
Тема №83

Добре дошли в новата тема, успех на всички! Нека се подкрепяме в трудния път! Нови и стари пациенти, доволни или не, тук можем да споделим всичко  - добронамерено към останалите и с Надежда в сърцата!

Мобилно приложение за АНДРОИД: https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.nadezhda.jabcho&hl=en_US
Мобилно приложение за IOS: https://apps.apple.com/us/app/nadezhda-mobile/id1326787314
Потребителско име - ЕГН; парола дават на Регистратура
Линк за проверка на изследвания: https://web.nadezhda.bg/login
Полезни контакти:
Скрит текст:
0884 743574 - Ин Витро Сектор
0884 309977 - Женска Консултация и гинекология
0884 178114 - Информация
02/441 79 70 - секретарки за записване на часове
0882 193 970 - мобилна линия
0884 700 704 - спешен телефон за ин витро центъра и за бременни до 12 г.с.
0882 332 632 - директна спешна линия за пациенти на МБАЛ "Надежда" при спешни случаи за гинекология, бременност след 12 г.с и раждане
02/44 179 73 - Сектор „Информация” относно получавате на изследвания, епикризи, болнични листове или за въпросите, свързани с административните аспекти на престоя в болницата.
0885 778 141 - закъснения в графика
0882 412 476 - за въпроси, свързани с раждането
02/441 79 76; 0882 193 976 - биолози, андрология
02/441 02 90; 0882 373 318 - Биорегенерация
0882 193 979; 02/441 79 79 - въпроси, свързани с ФАР/ЦАР - Румяна Караджова
0882 193 978; 02/441 79 78 - доц. Балтаджиева и д-р Пенкова (имунологичен кабинет)
02/441 79 78 - Генетична консултация с д-р Хаджидекова и д-р Станева, всеки понеделник след 17 ч.
КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ: тел.02/441 79 71
БОЛНИЧНА АПТЕКА: тел.02/441 79 75
ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА: тел. 02/441 79 85
КЛИНИКА ПО МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ: тел. 0882 193 972 (от 8:00 - 15:00 ч.)
Имейл адрес на администрацията (за въпроси и резултати от изследвания): administracia@invitro-bg.com
Биопсии:
Биопсиите в клиниката са 3 вида:
Имунологична ендометриална, микробиологична ендометриална, имунохистохимия.
Скрит текст:
Имунологичната показва имунологичната среда в матката и евентуален лош имунен отговор към върнатия ембрион. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация. При липса на овулация се имитира медикаментозно такава и така се взима биопсията. При отклонения в нея се поставя лекарство в матката. Резултатът е готов за около седмица.
Микробиологичната показва наличието на бактерии в ендометриума. Може да се прави винаги когато има образувана маточна лигавица (не е свързана с настъпила овулация). Обичайно лечението е с антибиотици. Готова е за около 5 работни дни.
Имунохистохимията е тази, която определя имплантационния прозорец. Прави се задължително на 5-ти ден след доказана овулация, както и имунологичната. При отклонения се преценява кога да се трансферират ембрионите, съобразно изместения имплантационен прозорец. Резултатът е готов за около месец.
Изследване за листериоза:
Скрит текст:
Листериоза може да се изследва в Национален център по заразни и паразитни болести в София, намира се на бул. "Янко Сакъзов". Самият кабинет за листериоза е извън сградата на НЦЗПБ- като застанеш с лице към сградата, тръгваш вдясно, на около 50 метра от входа е, преди първото кръстовище, в бившия имунизационен кабинет, там изследват и лаймска болест. Работят от 8:00 до 14:00, изследването струва 26 лв, резултат се получава в петък (работи се в четвъртък), като можеш да го научиш по телефона, а на хартия да го вземеш на място или да ти го пратят по пощата. Има вариант, ако преди това ти вземат кръв във друга лаборатория, да занесеш в НЦЗПБ взет там серум.
Телефона на кабинета е 029446999 вътрешен 224, след като оператора каже да набереш вътрешен след сигнала, направо го набираш, без да чакаш сигнал.
Виж целия пост
# 1
Запис от мен. Успех и сбъднати желания на всички Heart
Виж целия пост
# 2
Привет момичета.  Някоя от вас да си води ЖК при Чапанова?  Аз съм при нея 9г.с съм утре съм на преглед и ще я попитам дали тя ще си ме следи до края,  но болничния ми е до 21 и не знам дали след това мога да го продължа от тях.?  Имали някоя от вас по запозната по тази тема?
Виж целия пост
# 3
Flowers Four Leaf CloverМандариа благодаря за новата темичка Flowers Hibiscus
Нека бъде успешна за всички борещи се момичета Flowers Four Leaf Clover
Виж целия пост
# 4
Привет момичета.  Някоя от вас да си води ЖК при Чапанова?  Аз съм при нея 9г.с съм утре съм на преглед и ще я попитам дали тя ще си ме следи до края,  но болничния ми е до 21 и не знам дали след това мога да го продължа от тях.?  Имали някоя от вас по запозната по тази тема?

Ако тя си ти е докторката, ще те вземе разбира се Simple Smile
Но имаше някаква драма с болничните преди ЖК, ей тук в другата тема за болницата бяха писали - https://www.bg-mamma.com/?topic=1334223
Виж целия пост
# 5
Привет момичета.  Някоя от вас да си води ЖК при Чапанова?  Аз съм при нея 9г.с съм утре съм на преглед и ще я попитам дали тя ще си ме следи до края,  но болничния ми е до 21 и не знам дали след това мога да го продължа от тях.?  Имали някоя от вас по запозната по тази тема?

Аз съм при нея на женска консултация, но първата такава се провежда след 12 гс. Моята даже беше в 14-та. Не съм взимала болничен и не мога да помогна много, но знам че дават чак след записването. Преглежда всеки петък на ЖК, като най-добре от средата на този месец запишете веднага за следвашия, че бързо свършват часовете.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви Моник и Одри , утре ще я попитам и ако нещо от по рано ще си запиша час за ЖК.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, имам питане😁 Днес ми звънна акушерката и каза , че в неделя ми е пункцията и утре(четвъртък)трябва да си сложа инжекциите🤔Не е ли рано утре да ги слагам?
Виж целия пост
# 8
По принцип е рано за тригери, да не би да се е объркала нещо. Или тригери в четвъртък, а пункция в събота.
ДРугия варианит е тригери петък пункция в неделя. Моя съвет е да звъннеш в манипулационната и да уточните нещата.
Виж целия пост
# 9
Да ще звънна сега! Да те стане фал🤨 Благодаря!
Виж целия пост
# 10
Момичета,някой има ли впечатления от д-р Кръстев за проследяване на бременност?и кои други лекари за ЖК бихте препоръчали?
Виж целия пост
# 11
Не познавам д-р Кръстев и нищо не мога да кажа за него.
Много хубаво впечатление на мен ми направи доктор Павлова, когато лежах 3 дни в болницата. Обяснява хубаво, много е мила и вдъхва спокойствие. За 3те дни в болницата, повечето "съквартирантки", които смених се следяха при нея и бяха много доволни.
Виж целия пост
# 12
Здравейте, знаете ли ако искам да си получа резултатите от изследванията на хартия с подпис и печат, дали от регистратура/информация трябва да ги изискам или от самата лаборатория? Също така, ако изпратя куриер да ги вземе, дали ще ги дадат?
А дават ли документи с превод на английски и дали се заплаща допълнително за това?
Виж целия пост
# 13
Здравейте. От известно време следя форума и по-конкретно темите свързани с проблемо забременяване, но само като читател. Създаването на профил е изцяло продиктувано от възмущението ми от д-р Стела Чапанова. Не знам дали това е правилната тема, тъй като за първи път пиша, ако не е, се извинявам предварително. Бих искала да разкажа за моя опит с нея, ако някое момиче търси информация, мисля че е важно тези неща да се споделят и да се знаят.
Историята накратко, след година неуспешни опити започнахме със спермограма на партньора ми, в Надежда и след това направихме всички останали необходими изследвания, които се изискват за първоначална консултация с репродуктивен специалист и бях разпределена при д-р Чапанова. Денят се падна се 13 или 14ти ден от цикъла ми. Тя ми направи ехографски преглед и веднага ми съобщи че имам полип и че миомата ми (в разговора ни преди ехографията й казах че имам миома 2 на 2 см) е порастнала и е станала 3 см. На спермограмата и останалите изследвания им хвърли  много бегъл поглед и заключи че съм за инвитро и то по най-бързия начин преди да била порастнала още миомата, защото ще пречи и ще трябва да се маха и че полипа също трябва да се махне (което е истина ако имах такъв, но и до там ще стигна) и другият месец поне да отида за цветна снимка ако се колебая за полипа кога да е манипулацията. Разбира се снимка от ехорафа, както и нейното заключение не получих, каза ми че всичко е записано в системата им тъй като съм вече техен пациент. Излязох много озадачена от кабинета, тъй като за последно бях ходила преди 9 месеца на ехографски преглед и миомата не беше порастнала (следя я редовно откакто са ми я открили), полип също нямаше преди 9 месеца. Записах си час още за следващия ден при моята гинеколожка за да провери и тя. Погледна ме на ехограф, каза ми колкото и да ми мери миомата, не я вижда повече от 2 на 2 см (разбира се може да има разлика в 1, 2 мм, в зависимост кой лекар и на какъв видеозон ще я измери, но разлика от 1 см е много), но не можа да потвърди за полипа, тъй като ми каза че в този ден от цикъла не може да се каже със сигурност (защото лигавицата вече е удебелена) и ме извика следващия месец на 6ти ден от цикъла. Тогава ме прегледа много обстойно и полип не намери. Разбира се имам си снимките и нейното заключение с подписа й. В следващите няколко месеца поради други причини (микробиология, профактични прегледи от работа) посетих още 2ма гинеколози, като и 2мата ми замериха миомата около 1.8/ 2 см и никой не се нае с поставяне на диагноза на полип през 10ти ден от цикъла около който ми се падаха прегледите. Смених клиниката и лекаря, новият ми каза че всичко при мен и моят партньор изглежда наред и ще пробваме инсеминация защото едната година опити станаха две, но тъй като нямах цветна снимка до този момент, ме изпрати на такава и там както знаете, миоми, полипи (ако има) лъсват. Еми полип няма. Рентгенологът също ми каза (както и моята гинеколожка) че размерът и местоположението на миомата не са пречка нито за забременяване, нито за износване. Ако бях полсушала Чапанова че расте миомата и се бях оставила да ми я махат, това си е сериозна интервенция след която поне 6 месеца не трябва да се забременява, нещо напълно излишно в моя случай.
Не знам дали толкова си може да борави с ехографа Чапанова или тенденциозно ме наплаши и искаше да правим бързо инвитро, но тя с лека ръка постави диагноза полип (разбирам че е човешко да се сбърка, но тя не изказа съмнение, а сигурност в съществуването му), не знае в кой ден от цикъла се гледа за такъв и миомата ми я изкара по-голяма отколкото е (след като предваритено й бях споменала за размера й). Трима лекари след нея и една цветна снимка я опровергаха. Добре че не се доверих и не отидох при нея да ми маха несъществуващия полип или да ми ми прави каквото и да било друго. Това е моят опит с Чапанова, ако някой се колебае дали да ходи при нея имайте едно на ум с диагнозите, които така лесно поставя, мен лично тя ме отказа от Надежда изцяло.
Виж целия пост
# 14
Здравейте, знаете ли ако искам да си получа резултатите от изследванията на хартия с подпис и печат, дали от регистратура/информация трябва да ги изискам или от самата лаборатория? Също така, ако изпратя куриер да ги вземе, дали ще ги дадат?
А дават ли документи с превод на английски и дали се заплаща допълнително за това?

Здравейте! Аз съм искала документи на английски , но не изследвания. По-скоро ми беше нужен няколко пъти медицински сертификат или служебна бележка на английски и не е имало проблем. Не съм запозната дали изследванията могат да бъдат преведи на английски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия