Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

  • 48 225
  • 1 144
# 570
Като ви каже така някой техник, го питайте готвил ли е в нея и от колко време.
Не говоря за конкретна марка, а по принцип.
То и на мен миналата година един ми каза, че Индезит били чудесни перални, ама...
Виж целия пост
# 571
Здравейте! Търся мнения и предложения за бюджетни , но прилични като работа и функции, плот и фурна за вграждане . Трябват ми за вилата, която се ползва основно през лятото. Плотът да не е индукционен.
Благодаря Ви предварително за отделеното време.
Виж целия пост
# 572
Ameliana,
Понятието "бюджетни" е много субективно. Най-добре го дефинирайте.

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-teka-hcb-6529
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbf134eb1
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pkm631bb2e
Виж целия пост
# 573
Момичета, някой с мнение за тази фурна BOSCH HBA554YS0? По-стар модел е, но има желаните характеристики.
Виж целия пост
# 574
Момичета, някой с мнение за тази фурна BOSCH HBA554YS0? По-стар модел е, но има желаните характеристики.

Бош са едни от най-добрите фурни на пазара в момента, но аз не бих дала почти 1000 лв за фурна без пиролиза.

Ето тази има същите характеристики плюс пиролиза за 50-тина лева повече от HBA554YS0:

https://technika.bg/product/26699/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba5 … ni-garantsia.html

 
Здравейте! Търся мнения и предложения за бюджетни , но прилични като работа и функции, плот и фурна за вграждане . Трябват ми за вилата, която се ползва основно през лятото. Плотът да не е индукционен.
Благодаря Ви предварително за отделеното време.

За вилата бих търсила надеждност, а не функции. Имам печален опит с една фурна Hansa, която се самозапали след едва няколко години лятно-съботно-неделно ползване във вилата на моя близка. Видяхме навреме и угасихме, но не ми се мисли какво можеше да стане при друго стечение на обстоятелствата.

Причината разбира се беше ръждата, прояла дъното на фурната. Много марки примамват с функции и екстри, но ... за сметка на надеждността. Някои от тях са станали пословични с ръждясващите фурни. Затова аз бих заложила на марка като Бош или Тека.

Евтините модели на двете марки отвътре са защитени със здрав и хубав емайл, същият като при скъпите им модели. Разликата е в опростеното управление на фурната, което не предлага много функции и екстри. За сметка на това, опростеното управление без много електроника е устойчиво на токови удари и аномалии в ел. захранването, което се явява плюс, когато става въпрос за вила.

Комбинацията фурна и плот от тези марки излиза около 1000-1100 лв. Ако трябва да търся още по-бюджетен вариант, бих прескочила всички Ханси, Кандита и Електролукси и бих се насочила към пазара на рециклирани уреди втора употреба. Там може да се намери комплект фурна с плот Miele, Neff, Bosch, Siemens, AEG и др. на цени между 350 и 500 лв, често с пиролиза, при това с гаранция между една и две години.
Виж целия пост
# 575
Vilemina, много благодаря за споделеното мнение. Ще ми бъде изключително полезно при избора на електроуреди.
За евтините марки е ясно, че няма да купя. Затова поисках мнения във форума.
Да си сверя часовника на база опита на други потребители.
Благодаря!
Виж целия пост
# 576
Ползвам Уирлпул с вградени програми. Пробвах за месо, чудесно се справи, за лазаня също. Обаче с пицата нещо не разбирам....т.е. времето ми се струва малко от напълно студена фурна. Как процедирате вие с тия програми?
Виж целия пост
# 577
Ползвам Уирлпул с вградени програми. Пробвах за месо, чудесно се справи, за лазаня също. Обаче с пицата нещо не разбирам....т.е. времето ми се струва малко от напълно студена фурна. Как процедирате вие с тия програми?

Аз процедирам така: проба -> грешка -> видеосъвети -> пак проба и така нататък Simple Smile

Колко е това време, което ви се струва малко?

В зависимост от температурата, пицата обикновено се пече от 5 до 10 минути. Повечето фурни вече са бързозагряващи и достигат 200 градуса за 5-6 минути.

Освен това, горният нагревател (т.нар. „грил“) започва да пече почти веднага, далеч преди въздухът във фурната да достигне зададената температура. Съответно, общото време на програмата спокойно би могло да бъде 10-15 минути.

Аз пека пицата без програма, като загрявам фурната за 5 минути, след което слагам пицата и пека около 7 мин, т.е. общо ~12.

П.П. Сега погледнах на моята фурна (не е Уърлпул), програмата за пица от прясно (незамразено) състояние е 14:20 мин. Има настройки за степен на изпичане, вид тесто и т.н., които могат да намалят или увеличат това време. Ще взема да я пробвам тази програма, че въпросът ме заинтригува Simple Smile
Виж целия пост
# 578
Да, значи правилно си смята фурната, около 20 мин време показа. Другият път ще се доверя
Виж целия пост
# 579
Да, значи правилно си смята фурната, около 20 мин време показа. Другият път ще се доверя

Със сигурност са го измислили, от Уърлпул не са вчерашни, а и италианците най-добре знаят как се прави пица Simple Smile
Виж целия пост
# 580
Да, значи правилно си смята фурната, около 20 мин време показа. Другият път ще се доверя

Със сигурност са го измислили, от Уърлпул не са вчерашни, а и италианците най-добре знаят как се прави пица Simple Smile
Само дето не са италианци Simple Smile
Виж целия пост
# 581
Само дето не са италианци Simple Smile

Е, имат италиански инженери, не говоря за корпоративната им структура.
Виж целия пост
# 582
Във Вроцлав се правят фурните на  Whirlpool, което между другото е много добре.
Виж целия пост
# 583
Във Вроцлав се правят фурните на  Whirlpool...

Ами да вкарат тогава и програма за полски наденички на фурна Simple Smile

Иначе, имат и много фурни-италианки. Плотовете им също масово са правени в Италия. Точно в Уърлпул е трудно да намериш ред и логика. Все пак там приоритет са корпоративните сделки, което естествено води до чести смени на посоката, хаотична структура и вечно изоставаща интеграция на подразделенията.
Виж целия пост
# 584
Аз да си призная, във Вроцлав всеки път добре си хапвам. А дано се усетят тези хора и да разбият пазара на фурни!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия