Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

  • 48 187
  • 1 144
# 585
Аз да си призная, във Вроцлав всеки път добре си хапвам...

Имаш ли нещо снимано? Да поизцедим малко лиги Simple Smile

П.П. За да не е постът съвсем спамърски, ето съвсем накратко каква е структурата на европейския Уърлпул, който отговаря и за Близкия Изток и Африка - централата е в Милано (вкл. инжерингът), а заводите са: 6 в Италия (бившите Мерлони/Индезит/Аристон), 3 в Полша, 1 в Словакия и 1 във Великобритания (бившият Хотпойнт):

https://www.whirlpoolcareers.com/emea-locations/
Виж целия пост
# 586
След един хладилник Уирлпул / с който не се спогодихме от първия му ден, а даже и не можа да се счупи качествено като хората, ми се влачи сигурно година/, дълго ми държеше влага тази марка. Когато реших да взема индукционен плот, Уирлпул тройка беше най- евтиния избор, а аз не знаех, дали ще ми хареса индукцията и не ми се рискуваше със скъп. Ами...много съм доволна, работи безотказно 8-ма година май вече, затова се престраших отново. Харесва ми и фурната, засега, пиролизата не съм я пробвала още. Ама и има още да чета и пробвам
Виж целия пост
# 587
...Сега погледнах на моята фурна (не е Уърлпул), програмата за пица от прясно (незамразено) състояние е 14:20 мин. Има настройки за степен на изпичане, вид тесто и т.н., които могат да намалят или увеличат това време. Ще взема да я пробвам тази програма, че въпросът ме заинтригува Simple Smile

Пробвах програмата за пица и минавам да споделя резултата. Според мен, фурната се справи отлично. Някои неща обаче нямаше как да ги знам предварително, така че вероятно са нужни 2-3 опита докато ѝ свикна. След това мисля, че вече ще мога да я оставя да направи пицата сама, без надзор.

Пуснах програмата на предварително зададеното „средно“ изпичане. Когато сложих пицата в студената фурна, на екрана се изписа очаквано време 13:43 мин. Започна печенето, не знам откъде и колко е пекла, но тестото започна да се надига равномерно. Пресрочи времето и около 18-тата минута все още продължаваше да пече. Пишеше, че процесът се контролира чрез някакви сензори.

Кашкавалът се запече доста добре и вече се опасявах, че може да прегори, затова не дочаках да довърши програмата и я спрях. Така стигнах до основния извод от експеримента: фурната знае как и колко да запече пицата, но не знае какво си сложил отгоре.

Вероятно, ако бях сложила моцарела, както правя обикновено, всичко щеше да наред. Когато слагам кашкавал или друго по-лесно прегарящо сирене обаче, ще трябва да настроя по-ниска степен на запичане.

Въпреки предсрочното изваждане на пицата, тестото беше добре изпечено и дори отдолу беше направило прословутата коричка. Децата вече излапаха по 3 парчета, което за мен означава, че експериментът е успешен Simple Smile

Виж целия пост
# 588
Супер, благодаря за подробното обяснение! И аз от тесто я правих да, не замразена. Аз слагам кашкавала отдолу, така знам от една пицария, отгоре  редя колбасите, не обичам коричка от кашкавал, искам го разтопен просто.
Виж целия пост
# 589
Аз слагам кашкавала отдолу, така знам от една пицария, отгоре  редя колбасите...

Добра идея, не бях се сетила. Ще опитам така следващият път.
Виж целия пост
# 590
Някой има ли бял индукционен плот и бихте ли споделили дали се поддържа по-трудно от черния и има ли нещо специфично?
Още един въпрос: има ли неща, които НЕ могат да се правят на индукция? Чувала съм за пуканки мисля...? Thinking
Виж целия пост
# 591
Нямала съм бял плот и не мога да помогна по този въпрос, но ние си правим пуканки на индукцията и стават супер Simple Smile Не се сещам за нещо, което не се е получило на индукционен котлон.
Виж целия пост
# 592
Не може да печете чушки на индукцията. Знам че има домакини когато им трябва една или две печени пиперки набързо ги препичат на котлона. Или пък парлива чушка да се опука зимата...за боб със кис.зеле. За такива неща ще ви трябва адаптер. Една метална плоча.
Виж целия пост
# 593
Вярно, печен пипер не може да се прави, но аз и на керамичен плот не съм правила. За парливата чушка може да се използва малък тиган зимно време.
Виж целия пост
# 594
То и за другите също може в тиган, но аз така или иначе, ако не са на жар печени, ги слагам във фурната.
Що пуканки се изяждат у нас точно напоследък - благодславям си индукцията, че не чакам някоя керамика да загрее Simple Smile
Виж целия пост
# 595
Много благодаря за разясненията! Hug
Виж целия пост
# 596
Някой има ли бял индукционен плот и бихте ли споделили дали се поддържа по-трудно от черния и има ли нещо специфично?
Още един въпрос: има ли неща, които НЕ могат да се правят на индукция? Чувала съм за пуканки мисля...? Thinking

Бял индукционен плот не съм ползвала, не съм и виждала дори. Но пък поддръжката на индукционен плот в сравнение с обикновения стъклокерамичен е направо песен.

Още си пазя стъргалката за плот, която преди често използвах. С индукционния плот, за 2 години не се е налагало да я използвам нито веднъж. Чистя го само с препарат и кърпа. Просто върху него нищо не загаря, а замърсяванията най-често мазни пръски или някакви капки. Чистя ги преди следващото готвене, за да не се запичат.

Възможно е на бял плот пръските да личат повече, но при такова лесно почистване не мисля, че това е някакъв проблем.

По втория въпрос - няма нещо, което да се готви в съд и да не може да се направи на индукционен котлон. Наистина, не могат да се пекат филийки или чушки директно върху плота, но такова нещо не бих си причинила дори и да можеше. На стъклокерамичните котлони също не съм го правила.

Филийките могат да се пекат върху обикновен тиган, а чушки и други зеленчуци - в обикновен или в оребрен тиган. Продават се и грил плочи, на които може да се правят и печени чушки, и гриловани зеленчуци, както и пържоли, кюфтета и всякаква скара. За такова ползване обаче е добре плотът да има зони, които могат да се сдвояват.
Виж целия пост
# 597
Ето например бял индукционен. Съчетано с плота ми се струва че ще изглежда добре.
https://www.technomarket.bg/plotove/teka-izc-63630-white-09185552
Мисля си че щом е индукция ще е избегнат и главния недостатък на белите плотове, а именно белите плотове които са с нагревател с времето цвета на стъклото се променя. Става един жълтеникав точно над реотаните. Самия цвят се променя явно от високата температура.
Ех сега не мога да намеря снимка....
Виж целия пост
# 598
Само да вметна нещо - имай предвид, че белите плотове винаги имат някакъв нюанс и бият на кафяво, синьо, жълто...  И е много вероятно да не стоят хармонично на твоя светъл плот. Някога и аз търсих бял плот, но се отказах именно, защото не ми се връзваше с цвета на кухненския плот. И си взех черен, който върви с всичко.
Виж целия пост
# 599


Бял индукционен плот не съм ползвала, не съм и виждала дори. Но пък поддръжката на индукционен плот в сравнение с обикновения стъклокерамичен е направо песен.

Още си пазя стъргалката за плот, която преди често използвах. С индукционния плот, за 2 години не се е налагало да я използвам нито веднъж. Чистя го само с препарат и кърпа. Просто върху него нищо не загаря, а замърсяванията най-често мазни пръски или някакви капки. Чистя ги преди следващото готвене, за да не се запичат.


Аз съм с напълно противоположен опит, толкова е нежно стъклото на индукционния плот на АЕГ, че си личи всяко леко одраскване, което се получава от тенджери и тигани.... май съм попаднала не не особенно качествен.

Ето този е моят, избрах го заради размера, по-широк е от стандартните двойки и голямата двойна зона, която се получава при обединяването на двете.

https://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-indukcija-2-nagrevate … earch-Action=view
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия