Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

  • 48 127
  • 1 144
# 600
Стъклото не е свързано с метода на работа на котлона. На моя е Shott ceran, чела съм тук, че такова слагат на стъклокерамичните също.
Виж целия пост
# 601


Бял индукционен плот не съм ползвала, не съм и виждала дори. Но пък поддръжката на индукционен плот в сравнение с обикновения стъклокерамичен е направо песен.

Още си пазя стъргалката за плот, която преди често използвах. С индукционния плот, за 2 години не се е налагало да я използвам нито веднъж. Чистя го само с препарат и кърпа. Просто върху него нищо не загаря, а замърсяванията най-често мазни пръски или някакви капки. Чистя ги преди следващото готвене, за да не се запичат.


Аз съм с напълно противоположен опит, толкова е нежно стъклото на индукционния плот на АЕГ, че си личи всяко леко одраскване, което се получава от тенджери и тигани.... май съм попаднала не не особенно качествен.

Ето този е моят, избрах го заради размера, по-широк е от стандартните двойки и голямата двойна зона, която се получава при обединяването на двете.

https://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-indukcija-2-nagrevate … earch-Action=view
и моят опит също. Не бих казала нежно стъкло, ама лесното бърсане и песента е мираж. Котлоните са Бош. Не виждам разлика в поддръжката в сравнение с предходните стъклокерамични. Няма нищо "по - лесно".
Виж целия пост
# 602
Не бих казала нежно стъкло, ама лесното бърсане и песента е мираж. Котлоните са Бош. Не виждам разлика в поддръжката в сравнение с предходните стъклокерамични. Няма нищо "по - лесно".

Това просто не мога да си го представа. Когато имах керамични котлони редовно ги търках и стържех със специални препарати, абразивна гъба и стъргалка. Откакто имам индукционни котлони миенето се свежда до леко забърсване с мокра кърпичка и после полиране докато е мокро с домакинска хартия. Отнема около 30 секунди. Тва два пъти седмично, иначе просто забърсвам с швамтух.
Виж целия пост
# 603
Ми Черна станция, ела у нас. Какво друго да кажа.
И аз описаното от теб, не си го представям.
На стъклокерамиката  ръсех Циф и беше лесно, на индукцията още не съм се престрашила, но не е далеч моментът.
Виж целия пост
# 604
Ама пак не ви разбирам - стъклото си е стъкло, чисти се като стъкло. Колко се цапа зависи от начина на употреба, вероятно. И при мен не е като при ЧС, но е по-добре от загарянията на стъклокерамиката.
Виж целия пост
# 605
Просто нищо не загаря и затова се бърше лесно. Не е някаква тайна и Циф или друг препарат изобщо не ми е хрумвало да използвам. Може би готвиш странни манджи, оставяш ги да кипят... Знам ли.

Иначе стъклото си е стъкло, каквото си ръсила на керамиката, това можеш да ползваш и за индукцията. Все пак и двете са си една и съща керамика, погледнато откъм повърхността.
Виж целия пост
# 606
Да съм казала, че Циф е тайна? Не съм. Да съм казала, че загаря нещо? Не съм. Казах, че не се поддържа по - лесно от стъклокерамика. Чак манджите ми странни .. хайде де.
Виж целия пост
# 607
Не го приемай лично, аз искрено се чудя защо имаш проблеми. Аз нямам и поддръжката ми е песен, нищо общо с нагревателния керамичен плот. Но няма да пиша повече щом те дразня. 
Виж целия пост
# 608
Не ме дразниш, ми кажи за препарата, че да не се дразня на тия котлони. Нервят ме. От много прочетено ги избрах и очаквах по - лесна поддръжка.
Виж целия пост
# 609
И аз съм като Черна Станция, моя е АЕГ на 6 години.
Аз винаги пържа, готвя, през хартия за печене. Така почти не се драска и цапа.
Сещам се и друго, да не би проблема да е в съдовете, които ползвате, да не са им хубави дъната и да го драскат?
Виж целия пост
# 610
Всеки препарат според мен върши работа, мисля, че са вариации на Циф в края на краищата. Уж с някаква добавка за по-лесно чистене после, понеже правела някакъв защитен филм.
ЕВече съм забравила, пета година не ползвам, но когато имах керамичен плот май ползвах подобни на тези неща:

https://www.megahome.bg/pochistvasht-preparat-za-styklokeramika- … s-heitmann-250-ml

https://remedium.bg/fino-microfibre-power-gaba-za-keramichni-kot … -x1-broy-135441/p

https://drebisimo.com/drug-kukhnenski-inventar/1492-strgalka-za- … eriya-presto.html
Виж целия пост
# 611
Не са надраскани, просто с едно забърсване не става. Има следи. Има мазно. Мираж е едното забърсване. Да, ако вариш супа, може и да стане. Но ако опържиш две колела патладжан....
Ще съм благодарна, да споделите с какво що ги бършете. От много готвещите сме вкъщи и ми се щеше, да е както четох, но...

Пп. ЧС, благодаря!
Виж целия пост
# 612
Сирос, ако коментара ти е свързан с хартията, ами пържа 4 големи тиквички, нарязани на колелца и си е ОК хартията, да, потъмнява под тигана, но не се е разпаднала или нещо. Като приключа, вдигам тигана, сгъвам хартията, хвърлям и после бърша само с влажен парцал. Веднъж в седмицата, при седмичното чистене, си го бърша с препарат за стъкло, просто си го забърсвам, няма някакво усилено търкане. Иначе и кюфтета пържа, филийки с яйца пържа, и супи правя, все така през хартия, от както го имам плота. Оооо и мляко ми е изкипявало.... хартията доста ограничи щетите за чистене.
Виж целия пост
# 613
Скрит текст:


Бял индукционен плот не съм ползвала, не съм и виждала дори. Но пък поддръжката на индукционен плот в сравнение с обикновения стъклокерамичен е направо песен.

Още си пазя стъргалката за плот, която преди често използвах. С индукционния плот, за 2 години не се е налагало да я използвам нито веднъж. Чистя го само с препарат и кърпа. Просто върху него нищо не загаря, а замърсяванията най-често мазни пръски или някакви капки. Чистя ги преди следващото готвене, за да не се запичат.

Аз съм с напълно противоположен опит, толкова е нежно стъклото на индукционния плот на АЕГ, че си личи всяко леко одраскване, което се получава от тенджери и тигани.... май съм попаднала не не особенно качествен.

Напълно е възможно. Наскоро срещнах в нета коментар в тази посока от някакъв инженер. Но това какво общо има с липсата на загаряне и лесното чистене?
Виж целия пост
# 614
Speed Queen,   никак не ми е свързан коментарът с хартията. Даже не би ми хрумнало, да слагам хартия върху котлони, явно е, че нямам опит. Полезна информация, благодаря!
С препарат за стъкло и не знам колко видове кърпи, има "облаци" ясно видими, които ме дразнят. Пък как препаратът за стъкло, чисти мазнини... Друг въпрос. Само маже.
Не ме разбирайте погрешно. Готвенето на индукция определено е комфорт, но и почистването с едно бърсане е мираж.  Това искам да кажа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия