Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

  • 47 586
  • 1 144
# 630
Напълно подкрепям мнението на Петя. По-добре не мога да го кажа.
Старата ми фурна беше с пиролиза, новата я взех без, защото други неща ми бяха по-важни.
Виж целия пост
# 631
Аз си я избирах по опциите за печене и да е с пиролиза. Нито ползвам автоматичните програми, нито размразявам, нито поддържам топла храната в нея... дори отложен старт не ползвам. Но адски държах на режимите за печене и на възможно по-висока максимална температура - ако те са както трябва, и без специална програма, пак ще си опечете пицата и всичко останало Simple Smile Пиролизата налага и ръчно чистене заради стъклото, но определено не ми липсва напъхването до кръста във фурна, цялата омазана в силни препарати. Единственият ми зор с фурната си остава забърсването на тавана, защото трудно напъхвам гъба/салфетка между реотаните и самия таван (а там също трябва да се забърше след пиролизата). Опитите ми да почистя там без пиролиза пък съвсем не ми липсват Simple Smile
Виж целия пост
# 632
Само да уточня, че не съм против пиролиза, но когато става дума за определен бюджет, който не може да бъде надвишен, бих заложила на фурна, която си има всякави нагреватели, предвид това, че готвя и у нас залагаме предимно на домашна храна от пресни продукти.
За хора, които рядко готвят или използват предимно полуфабрикати по някава си тяхна причина, това с наличието на всички нагреватели може и да не е важно за тях.
В предния пост написах и за недостатъците на пиролизата за тези, които не са използвали до сега, а сега видях, че Тони е допълнила. Всеки си знае навиците и нуждите и да си прецени кое му е по-важно и какъв компромис трябва да направи.
Виж целия пост
# 633
Оооооо, да, не бих купила с пиролиза и без нужните ми режими на печене! В никакъв случай! Този уред трябва най-вече да си върши работата, той не е за хвалба или за личен гъдел, а за да ни храни.
Виж целия пост
# 634
Добре де, аз винаги пека с вентилатор, и баници, и кексове, и питки. Никога не съм ползвала долен реотан на старата ми фурна. Кога ви се налага тази функция?
Виж целия пост
# 635
Добре де, аз винаги пека с вентилатор, и баници, и кексове, и питки. Никога не съм ползвала долен реотан на старата ми фурна. Кога ви се налага тази функция?
И аз пека на вентилатор, но забелязвам, че мъфините ми се "накланят" на една страна и предполагам, че е от вентилатора.
Когато правя кекс, баници или питки включвам само долен реотан и след това горен и долен.
Ако започна печенето на горен с долен, отдолу ми остават недопечени.
Виж целия пост
# 636
Аз питки никога не пека на вентилатор, в квартирата имах само опции с вентилатор и се пръсках от яд, че не ми се получаваха - бухваха, но не колкото трябва.
Виж целия пост
# 637
Хубавата фурна трябва да може д апече одолу, отгоре и да има кръгов нагревател отзад.
Всъщност, работата на фурната е да готви, а почистване и пара са екстри.

Петя, това го правят фурни за по 500-600 лв, защо трябва да набиваш 900 лв във фурна, която прави същото? Разбира се, че пиролизата не е задължителна, но е кеф, който оправдава разликата в цената.

За мен, от двете фурни печели пиролитичната, а ако долното нагряване е важно, може да се потърсят други модели.

П.П. При мен няма непочистен от пиролизата сантиметър, явно е въпрос на модел и конструкция на вратата. Стъклото го чистя като стъклокерамичен плот, не е трудно. Може да се пуска и в съдомиялната, но аз това го правя много рядко.
Виж целия пост
# 638
Петя, това което описваш го правят фурни за по 500-600 лв, защо тогава да набиваш 900 лв във фурна, която прави същото? Разбира се, че пиролизата не е задължителна, но е кеф, който оправдава разликата в цената.

Скрит текст:
За мен, от двете фурни печели пиролитичната, а ако долното нагряване е важно, може да се потърсят други модели.

П.П. При мен няма непочистен от пиролизата сантиметър, явно е въпрос на модел и конструкция на вратата. Стъклото го чистя като стъклокерамичен плот, не е трудно. Може да се пуска и в съдомиялната, но аз това го правя много рядко.
Никъде не споменавам конкретна сума, а само ограничения в бюджета. За различните хора, тези ограничения са различни.
Виж целия пост
# 639
Петя, това което описваш го правят фурни за по 500-600 лв, защо тогава да набиваш 900 лв във фурна, която прави същото? Разбира се, че пиролизата не е задължителна, но е кеф, който оправдава разликата в цената.

Скрит текст:
За мен, от двете фурни печели пиролитичната, а ако долното нагряване е важно, може да се потърсят други модели.

П.П. При мен няма непочистен от пиролизата сантиметър, явно е въпрос на модел и конструкция на вратата. Стъклото го чистя като стъклокерамичен плот, не е трудно. Може да се пуска и в съдомиялната, но аз това го правя много рядко.
Никъде не споменавам конкретна сума, а само ограничения в бюджета. За различните хора, тези ограничения са различни.

Малко се изгуби нишката... Сравнявахме 2 модела, всеки за около 900 лв. Ти каза, че предпочиташ този без пиролиза, а аз казвам, че ако ще е без пиролиза, бих избрала по-евтина фурна, това е.
Виж целия пост
# 640
Да, загуби се нишката 😀 Аз не предпочитам никоя от двете, само изказвам мнение кое за мен е по-важно, а пък жената да си прецени колко пари да даде.

На нейно място, бих взела тази:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-neff-b2ccg6an0


Тази е без пиролиза, но с прибираща се врата.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-neff-b1ace4ag0
Виж целия пост
# 641
Много Ви благодаря за полезната дискусия. Да си призная - момента с липсата само на 'долно нагряване' съвсем сме го пропуснали, а това е нещото, което надделява над пиролизата при нас.

Ще разгледам за модели с пиролиза + всички тези видове нагряване в същия ценови клас, но мисля, че ще преживеем и фурна без пиролиза. До сега бяхме с Раховец, та всичко над това е плюс Grinning
Виж целия пост
# 642
Много Ви благодаря за полезната дискусия. Да си призная - момента с липсата само на 'долно нагряване' съвсем сме го пропуснали, а това е нещото, което надделява над пиролизата при нас.

Ще разгледам за модели с пиролиза + всички тези видове нагряване в същия ценови клас, но мисля, че ще преживеем и фурна без пиролиза. До сега бяхме с Раховец, та всичко над това е плюс Grinning

Аз също бих търсила фурна с повече функции, особено за тези пари. Тези двата модела са от някаква сравнително орязана серия. Около тази цена Бош имат по-добри предложения, с повече функции, вкл. долно и „пица“ нагряване, дори с 2 начина на почистване - пиролиза и хидролиза. Ето например тези:

HBA578BS0 - серия 6, с 10 функции, CircoTherm като на Neff, 30 автоматични програми и др.

HRA574BS0 - серия 4, с 8 функции, с добавяне на пара, 10 автоматични програми и др.

Според мен, отлично предложение е тази фурна, която е от висок клас, но в момента е в промоция за 1199 лв:

AEG BPE556360M - произведена в Германия, с над 8 функции, плюс пара, сонда за месо, 45  автоматични програми и плавно затваряне на вратата.
Виж целия пост
# 643
Много Ви благодаря за полезната дискусия. Да си призная - момента с липсата само на 'долно нагряване' съвсем сме го пропуснали, а това е нещото, което надделява над пиролизата при нас.

Ще разгледам за модели с пиролиза + всички тези видове нагряване в същия ценови клас, но мисля, че ще преживеем и фурна без пиролиза. До сега бяхме с Раховец, та всичко над това е плюс Grinning
Вижте първия  NEFF от предишния ми пост. Фурните на NEFF са по-висок клас и с по-добро качество от Бош. Все пак марката е специализирана в производството на фурни и е "класика в жанра". Използвам от много години.
Виж целия пост
# 644
Прощавай, Петя, но този Neff е от серия N30, което по-нисък клас серия 6 на Бош, да не говорим за АЕГ-то по-горе. Няма автоматични програми, нито електронен контрол на температурата.

Независимо дали цениш тези неща или не, за едни и същи пари АЕГ и Бош ти ги дават, а Неф - не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия