Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седми клас 2021-2022 тема 3

  • 27 366
  • 753
# 15
Ston, благодаря за новата тема. Честно казано, никак не ми се занимаваше с нея.

Иначе към добре. Нямам само обеняние. Направих си и пср, естествено положителен. Днес и ММ ще ходи да си направи. Най-щастив е набора, че ще сме си в къщи, а голямата е в траур. Тамън й изтече карантина от болни деца в класа и сега на ново. В неделя трябваше да има голям купон по случай рождения й ден.
Виж целия пост
# 16
Нинка, леко да минава! Откак почна пандемията и  моята няма ни един рожден ден. Март е, точно ден преди рождения и ден затвориха в началото. После пак . Даже с бонбони в училище не сме черпили.
Мандаринка,щом не смъква температура май е по- добре да постъпи в болница. Да , ужасон е, бабите вият, обаче има кислород, лечение, вливания. Моята приятелка така се оправи. Много чака и тя на домашно лечение. Задъхваше се вече и по телефона. Доколкото знам, на 20% и беше засегнат дроба.10 дни лежа там , хич не е шега. На всичко отгоре използва връзки да я приемат. Иначе не знам какво щеше да стане, ама тоя дето ги зарази и той беше приет с 30 % и в интензивното, той поседя повечко. Хич не е шега вируса! Говорете и!
Виж целия пост
# 17
ninanb, дано се разминеш само с това, рождения ден няма да избяга, успокой я, кажи и че рожден ден може всеки ден, здравето и живота няма как.

мандаринка, зълва ти е опасна, няма ли начин да я раздрусате малко, говорете с нея, приложете и психо атака, нека да се замисли за живота.
Виж целия пост
# 18
Туп и аз...Божкее, докато разбера, че има нова тема, вие сте изписали страници.......
От вчера съм яхнала метлата, прекрасната имаше презентация по география, писа тя, писах аз и вчера господинът, казал, че в презентацията има неверни данни и не били работили заедно с другата девойка и 5- ца, сИга седя и се чудя, да се вихря ли или Да....
По математика е шарена картинката, обачеее кво ще правим по физика, акъла ми не го побира....по другите предмети бива.
Прекрасната отслабна много след Ковид-а и любовната мъка дето я тресЕ (кЪк пък не са Флюбя, че имам нужда да сваля кила) та сега и затова се тревожа.
Девойки, много е страшно положението, за съжаление отдавна е изпуснат момента за адекватни мерки и сега .....
В протрес съм от изказването на позната "Ох, много зле бях, не можех да стана от леглото без да се задъхам, тест не съм правила, щото не вярвам в тези неща, изпозаразих, всички в къщи и колежките в работата ( жената работи в детска градина)" това поведение според мен си е живо престъпление...ма на...
Виж целия пост
# 19
Вече не знам какво да кажа...
Майка ми е в Пирогов, лекуват я за Ковид, който тя все още няма 🤕🤕🤕
Викнахме линейка, защото направи няколко драматични пристъпа, че е с Астма... Докторите от Спешна помощ бяха супер готини... Установиха, че всъщност от кръвно (210/130) и сърце (пулс 125)са пристъпите. Тръгнаха към 3та градска след уговорка, че има места... На място обаче - не приемат.. Три линейки чакат пред входа 😲
Газ към Пирогов, тест за Ковид - отрицателен, снимка на астматик, пушач, с липом в белия дроб... Ауууу ужас, Антибиотик, г-жа...
Още не е видяла кардиолог... Кръвно 160/120,пулс 120, астматични птъстъпи от минимално движение....
Грижата на персонала - Ми пий си хапче за кръвно..., слагай си кислорода...🤬🤬🤮
Да не разказвам за починалите... Трагедията е пълна 😢
Пирогов е като държавата... Няма управление, няма отговорност, дърлят се за кокала всякакви измекяри... Страдаме всички ние...
Извинете френския ми 🤬🤬🤬
Виж целия пост
# 20
Ако може да ми пратите любовната диета. Не че ще проработи при мен . Да ви разсмея в понеденик един дядо,на който правя протези предлага групов секс на мен и сестрата. Обаче сериозно обяснява как трябвало да теглим чоп коя да е първа ,щото не се знаело дали ще стигне до втората.
Виж целия пост
# 21
Пак изпуснах темата... Виждам много болни и тук Sad Дано да минава леко и скоро всички да сте здрави!!!
Имам въпрос към тези, които не са губили часове по математика, до кой урок сте? Ние здраво го закъсахме по този предмет - 3 седмици без нито един час!! На всичкото отгоре не сме решавали нищо, защото моята щерка не може да решава просто като ползва нещо наизуст. Свикнала е на последователност в обясненията, търси връзки, а аз вече не съм компетентна да ѝ говоря за функции и т.н. Затова зарязахме всичко, почива си 3!!! седмици и си чакаме госпожата. Дано успеят да наваксат.
Виж целия пост
# 22
Ханна, при нас са стигнали до формулите за съкратено умножение. Сега погледнах в Школо - днес трябва да са взели (а+b)3 и (a-b)3.
Виж целия пост
# 23
Благодаря! Мислех, че са по-напред. Със задачите от учебника може да се оправя, взе си сама формулите дори на трета степен. Но без обяснения не може да решава от сборник.
Живот и здраве всичко ще се нареди.
Ние сме онлайн. Добрите учители се справят и онлайн. Лошото е, че часовете са по 30 минути. Времето не стига.
Виж целия пост
# 24
И моята е на формулите за съкратено умножение. Уж ги знае, рецитира, но не може да ги прилага добре.
От школата има точно задачи с формулите за домашно и там лъснаха нещата.
Как се решава това? Ми ползвай си формулата? Ама как/защо?
Еми... при тези задачи просто трябва автоматизация т.е. решаване на  много, ама много примерчета.
Виж целия пост
# 25
На частните уроци са взели всички формули и сега автоматизират. В училище да на формулите на квадрат.
Виж целия пост
# 26
Ирчик, дано всичко мине и е наред с майка ти! Така е в момента по всички болници, малко на конвейер карат и все пак...по- добре че са я взели, ще помогнат бъди сигурна!
Виж целия пост
# 27
Пюрче, благодаря...
Наистина е на конвейер положението. Тя се нуждае от кардиолог, но такъв не е видяла. Лекуват я за Ковид, който няма (все още).
Санитарките се държат като най-висша инстанция... Медицинския персонал е изтерзан вече...
Но едни хора искат кръчми и молове без сертификат 🤬🤬🤬
Предлагам обезщетението на затворения "бизнес" да се плаща след 5 смени в някоя болница.
Побърквам се🥴
Поне децата някакси се справят... Не много качествено каката, но помага на брат си...
Само да сме живи и здрави 🙏
Виж целия пост
# 28
Мисля, че по математика са на
а2 - в2
Или са го взели вчера, или ще го вземат утре.
Точно формулите за съкратено умножение са му много лесни и рядко бърка нещо. По-често е от невнимание или грознопис. Усети се обаче, че трябва да се старае с изписването на букви и цифри, за да не става мазало. Сега трябва и да спрат изразите му да танцуват по редовете. Значи, толкова хубаво пишеше до трети клас някъде, а после настъпи някакъв кошмар. А това, че по тетрадките има начертани редове, е нещо, което него изобщо не го засяга. Ще се съобразява там с някакви си линии, ама ха.
По-трудно ще е материалът след седмица-две, когато започнат разлагането на множители. Там ще си трябват повече упражнения.
Виж целия пост
# 29
Нашите са на тъждествата, 20 урок на 48 стр. на Архимед, съкратеното са взели предния час преговора.

irchick, стискам палци и за макйка ти, дано бързо се стабилизира и се прибере час по - коро у дома.

Ако може да ми пратите любовната диета. Не че ще проработи при мен . Да ви разсмея в понеденик един дядо,на който правя протези предлага групов секс на мен и сестрата. Обаче сериозно обяснява как трябвало да теглим чоп коя да е първа ,щото не се знаело дали ще стигне до втората.
Ама тоз дядо много опасен бил, агнешко му се хапва, трябваше да го пратите до близката бакалница.

И сега малко да отклоня темата с един въпрос, вашите деца колко често късат обувки, ако са ги късали често и са спрели, ще може ли да кажете рецептата за този успех. Честно да си кажа, незнам вече какви обувки да и вземе, тя е такъв паласпур, идвами вече боса да я пусна да ходи. Два чифта и купих, едните са маратонки, а другите височки, боти, но спортни, между обувка и маратонка. Емиии, няма и месец, маратонките заминаха отдолу, поредния окъсан чифт подметки, добре че другият чифт още не се е наложило да го слага. Като казах подметки, имам предвид че и двете са скъсани, на едно и също място. Таз принцеса имам усещането че се е пръкнала от приказката, онази за принцесите и скъсаните патъци. Каквито и да и взема, на каквато и цена и марка да са, просто немогат да оцелеят от нея, за повече от месец. Давайте съвет, какво може да се направи по въпроса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия