За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 556
  • 745
# 720
здравейте,

търся изпитана рецепта с точни мерки за бухти. Искам да стават въздушни, меки.

Моля и за съвет за баница на пурички. Как да я направя и да я мажа ли отгоре? Защото правя стандартна баница, но синът ми иска на пурички. Има ли нещо по-специфично?

Скрит текст:

Изпитана и точна рецепта за меки и въздушни бухти.


Мандраджийски банички
Виж целия пост
# 721
...Моля и за съвет за баница на пурички. Как да я направя и да я мажа ли отгоре? Защото правя стандартна баница, но синът ми иска на пурички. Има ли нещо по-специфично?...
Това си е същата твоя баница, само начинът на завиване е различен. Не я ли завиваш на на руло/пура всяка кора с плънката?  Само може да срежеш корите на две по дължина, за да са по-малки пуричките. Simple Smile  И на триъгълници може - такива или по-малки, на малки квадратни пакетчета,  на купичка... и с разни плънки...

Скрит текст:
Виж целия пост
# 722
Въпрос за кафе - взех си Lavazza Qualitto Oro Italia и разполагам с шварц машина , как да го приготвя - точно както си е написано по указанията на кутията (5-7 г кафе) ли на такава машина (една доза за един човек) че не знам този грамаж дето са написали не важи ли за еспресо машина.

И  втори въпрос защо нескафето е толкова отричано? Въздействията му наистина ли не са същите (полезните от истинското кафе).
Извинявам се за тъпите въпроси, но обожавам кафе, въздейства ми много добре, но никога не съм се учила как да правя, а няма кой да ми се покаже.Където съм разполагам с шварц машина.Извинявам се и ако не е за тук въпроса,не знаех къде другаде да питам и благодаря предварително!
Виж целия пост
# 723



Моля и за съвет за баница на пурички. Как да я направя и да я мажа ли отгоре? Защото правя стандартна баница, но синът ми иска на пурички. Има ли нещо по-специфично?



Пет рецепти за хрупкави банички
https://www.youtube.com/watch?v=wAvfnL87coU&t=105s

Разгледай ги, има банички- пурички.
Много пъти ги правя по тази рецепта.
Виж целия пост
# 724
В рецептата за този сладкиш се използва "сладко тесто". Може би всички знаят как се прави то, а може би си го купуват.  Как да го направя аз ? Благодаря.
https://twistedfood.co.uk/giant-apple-pie-cinnamon-roll-2?fbclid … ikfBBRqFHNiPhCxlc
Виж целия пост
# 725
Скрит текст:
В рецептата за този сладкиш се използва "сладко тесто". Може би всички знаят как се прави то, а може би си го купуват.  Как да го направя аз ? Благодаря.
https://twistedfood.co.uk/giant-apple-pie-cinnamon-roll-2?fbclid … ikfBBRqFHNiPhCxlc

https://chocolatewithgrace.com/basic-sweet-yeast-dough-recipe/
Виж целия пост
# 726
В рецептата за този сладкиш се използва "сладко тесто". Може би всички знаят как се прави то, а може би си го купуват.  Как да го направя аз ? Благодаря.
https://twistedfood.co.uk/giant-apple-pie-cinnamon-roll-2?fbclid … ikfBBRqFHNiPhCxlc

Прилича ми на маяно тесто.
Например:
15г жива мая/ 5г суха
2 яйца
150мл прясно мляко
100г захар
1ч.л. сол
4с.л. олио
о-о 500г брашно  до меко нелепнещо тесто.
Виж целия пост
# 727
Много ви благодаря!
Виж целия пост
# 728
Момичета, моля ви, дайте ми рецепта за вкусно пиле с ориз, като в заведенията. Никога не ми се получава и все ориза на следващия ден е твърд и никак вкусен.. Не знам къде греша. Благодаря предварително ❤️
Виж целия пост
# 729
Аз го правя така:
Виж целия пост
# 730
Момичета, моля ви, дайте ми рецепта за вкусно пиле с ориз, като в заведенията. Никога не ми се получава и все ориза на следващия ден е твърд и никак вкусен.. Не знам къде греша. Благодаря предварително ❤️
Как го съхраняваш?  Аз държа в затворена кутия и няма такова нещо.
Иначе по заведнията не знам... Аз запечатвам овкусените със сол и п-р бутчета, след това наливам гореща вода, слагам морков и лук нарязани на едро, ако имам селъри също... това ще е бульонът за ориза. Варя бутчетата за 20мин.  Отделно запържвам лук (рядко добавям настърган морков, както е на снимката) на бавен огън, сол и п-р, ориза и след 2-3мин.  махам от огъня и сипвам в тава, намествам бутчетата и наливам от булюна им в съотношение 1:3 - ориз-вода и пека. Когато остане малко вода на дъното, изваждам  и покривам с фолио за 15мин.

Виж целия пост
# 731
Момичета, моля ви, дайте ми рецепта за вкусно пиле с ориз, като в заведенията. Никога не ми се получава и все ориза на следващия ден е твърд и никак вкусен.. Не знам къде греша. Благодаря предварително ❤️
В рецептата на Витаминче го пише "С повечко олио"..това е тънкостта да стане вкусен ориз, който и на другия ден е мек и вкусен.
Виж целия пост
# 732
Мда, масълце също носи, но оризът на фурна си иска да е блажничко. И както писа Морена, да се пече само докато остане с малко течност, той си я дръпва и остава по-сочен..
Виж целия пост
# 733
Мда, масълце също носи, но оризът на фурна си иска да е блажничко. И както писа Морена, да се пече само докато остане с малко течност, той си я дръпва и остава по-сочен..
Знаеш ли колко време ми отне докато докарам у нас ориз като на майка ми? Мъча се, мъча се, спазвам пропорции и на финала не е баш същият. Един ден реших да готвя пред нея, че ми беше на гости, и тя като видя колко мазнина слагам, вика "това ще стане сухо и сбито". Така открих тайната на ориза на фурна. Smiley
Виж целия пост
# 734
Мда, масълце също носи, но оризът на фурна си иска да е блажничко. И както писа Морена, да се пече само докато остане с малко течност, той си я дръпва и остава по-сочен..
Знаеш ли колко време ми отне докато докарам у нас ориз като на майка ми? Мъча се, мъча се, спазвам пропорции и на финала не е баш същият. Един ден реших да готвя пред нея, че ми беше на гости, и тя като видя колко мазнина слагам, вика "това ще стане сухо и сбито". Така открих тайната на ориза на фурна. Smiley
При мен беше с "като на баба" ориза, но направо си я питах навремето. Отсече че трябва доволно олио и немалко лук че да стане сладък. Горката женица, понеже и аз и сестра ми категорично отказвахме да пипнем лук, но пък все питахме за нейния ориз... Що ли сълзи е изплакала, стържела го е на рендето за да не го виждаме. Чак след години ни го каза де, като деца не посмяла че бяхме злояди и да не спрем и това да ядем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия