Кускус

  • 16 926
  • 20
# 15
аз съм виждала такава тенджера нарича се кускусиера , свеки си я донесла от Алжир.
Та самия съд е на три нива май,  и готви на пара вади се кускуса и се претрива  с мазни ръце май newsm78 на незнам колко време !

Абе май нищо не обясних ,но свеки готви арабския кус кус с агнешко и е върха , като агнешкота и то на пара се прави ама ще ви излъжа ! Embarassed
Виж целия пост
# 16
тенджерата е на два етажа като цептера(кускусиера) с горна 4аст като сито ,тоест с дупки. последните 10-15мин от варенето на бульона в долната 4аст се слага кускуса омесен с ръка с водата,солта и зехтина  и се слага в ситото (горната 4аст)и се вари над бульона до набъбване (не много) и след като е готов се изсипва в голяма тава и се залива само с те4ността . зелен4уците и месото остават после за декориране на порциите.зна4и не ти пре4и и да е вегетаринаски ,тука без месо не се сяда, ако не е пиле или агнешко или телешко е риба, но може и вегетариански тогава прибави куп4ета бульон. подправките са пикантен 4ервен пипер ,хариса местна подправка която е от сушен смлян  лют пипер и зехтин,можеш да прибавиш бахар, те слагат и табел керуия (има кимион, 4убрица и някави други треви ситно смени и куркума).много подправки слагат на месо слагат и канела например.куркума, мента(гюзум), 4убрица, мащерка, дежесил, босилек, дафинов, табел ,кимион на риба например, куркума с пиле и телешко като е с картофи.ако има още въпроси питайте смело -каквото знам, отговарям ,което не питам тука да се изкажат от извора. зна4и зелен4уците на големи късове или цели .леблебията отделно се вари и се прибавя после. месото винаги е в бульона. само оризът се прави на пара с месцата  и спанака и зелен4уците.
Виж целия пост
# 17
marsy, благодаря ти много за уточнението  Hug
Ще се пробвам да го направя макар и да е с нашия кус кус, а м/у временно няма да ти се разсърдя ако ми кажеш някоя друга арабска рецепта  Laughing
Виж целия пост
# 18
neeeeeeeeeeeeee, ne stawa s nashiq, samo originalen stawa, ima go predpolagam w arabskite magazini, inache nishto ne se poluchawa. da ne zabrawq pak domateno pure se slaga (salca)i to cherpak za tendjera ot 6 l .oh kavete kakwo ste naprawili posle. sorry za latinicata na arabski sam dnes
Виж целия пост
# 19
Е, добре тогава! Някой да има представа къде във Варна мога да намеря арабски кус-кус?
Виж целия пост
# 20
 :lol:tova e nai hubavoto iadene!
ako niakoi znae frenski chte nameri mnogo retzepti za cous cous na www.meilleurduchef.com
ili na arabski  na http://acookweb.hawaaworld.com
ima vsitchki nai hubavi iadeneta ot tunis algir marocco!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия