Моите нещастни еклери!

  • 10 452
  • 17
Момичета с голям мерак започнах еклерите днес, но за 3 път нищо не стана. Ползвах рецептата за парено тесто -250 мл. вода, 100мл. олио, 150 гр. брашно и 4 яйца / рецепта на Звездев е това /. Първата тава 4ат пат се понадуха но втората тава се вдлъбнаха направо. По-течно ли ми беше тестото не знам...яйцата си бяха големички купешки, защото като го шприцовах направо се разля. При вас успява ли да заеме някаква форма? Пекох ги на 250 в началото а после намалявам на 180. Такава играчка са и накрая нищо като не става ти минава всякакво желание да готвиш.Щях да направя една торта затова  време....Кажете къде бъркам много ме е яд на тия еклери, че не мога да ги докарам.
Виж целия пост
# 1
Не си сама в неволята си .
 Rolling EyesАз се пробвах не отдавна ,но не се получиха newsm78.
И прескочих на бързичката до магазина Embarassed
Виж целия пост
# 2
По-течно ли ми беше тестото не знам...яйцата си бяха големички купешки, защото като го шприцовах направо се разля. При вас успява ли да заеме някаква форма?

Това ти е проблема. Когато шприцоваш еклерите, формата им трябва да се запази, а не за де "разливат". Щом са били по-големи яйцата, явно че е трябвало още малко брашно. Яйцата се добавят накрая, така че когато ги правиш следващият път, ще прецениш по консистенцията на тестото дали да сложиш 3 или 4 яйца.
Виж целия пост
# 3
Като гледах при Звездев каква играчка беше с тия еклери няма да се наема никога. Направи ми обаче впечатление, че тестото му беше доста гъсто.
Виж целия пост
# 4
А, и още нещо се сетих. Когато са опечени, готови, ги оставяш да изстинат във фурната, като само леко открехнеш вратичката, за да не спаднат ако веднага ги извадиш на студено.
Виж целия пост
# 5
Олеле, каква играчка......
Момичета, как ви се занимава.... newsm78
Виж целия пост
# 6
 нямам нерви вече за еклери пробвала съм два пъти и ... Cry
Виж целия пост
# 7
Технологията за приготвяне на еклери и толумби е една и съща.Много е важно да се спазват с точност пропорциите.С големите яйца няма как да стане, разбрах го от собствен опит след като толумбите ми бяха като супа.Но е играчка само първият път, докато хванеш цаката на тестото.Сега еклери и толумби правия много бързо, не се отказвай.
Виж целия пост
# 8
поствам ти мое мнение от вчерашна тема за еклерите:

аз  правих еклери от рецептата , в която потребителката благодари на майка си. това ми вдъхна доверие в рецептата... тук я намерих. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29824.0

станаха великолепни Peace, но искам да ти дам един съвет за печенето ( от опита ми)

точно на градусите 190С. НЕ ГИ вадиш веднага а изключваш печката, поседяват малко затворени ( 2-3 мин) после леко и малко отваряш вратичката. И чакаш ТАМ да изстинат. Вадиш ги, когато вече са почти изстинали.

после пак загряваш фурната.. и така до края на света ( от 500гр. стават доста еклери , т.е доста пъти вкл. и изкл. фурната)

За мен номера на еклерите е този - търпение  при печенето.
иначе няма никаква философия толкова.



ето моите:

Виж целия пост
# 9
Технологията за приготвяне на еклери и толумби е една и съща.Много е важно да се спазват с точност пропорциите.С големите яйца няма как да стане, разбрах го от собствен опит след като толумбите ми бяха като супа.Но е играчка само първият път, докато хванеш цаката на тестото.Сега еклери и толумби правия много бързо, не се отказвай.

 Peace

Биляна е права - не се отказвай, не е трудно. Ето тук може да видиш как става стъпка по стъпка. Номерът е да оставиш едно от яйцата накрая и да прибавяш по малко, за да следиш консистенцията!
А да и както е споменала  Lennie, да не изваждаш веднага - от рязката температура спадат!

Успех!  bouquet

ПС. Билянче, радвам се че се появи - отдавна не съм те мяркала тук!  Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
И аз да кажа...- тестото за еклери трябва да е гъсто,даже по-гъстичко по-добре!Яйцата не могат да се слагат на бройка,трябва да ги слагаш на око!Има много голяма разлика от дребни до едри яйца,а това е от първостепенна важност за еклерите! Simple Smile
Успех,на всички! Hug
Виж целия пост
# 11
Благодаря за съветите момичета.    bouquet
Копирах си рецептата стъпка по стъпка за парено тесто и следващия път ще карам по нея. Явно са ми били много яйцата.
Виж целия пост
# 12
здравейте.Давам ви 100% рецепта за еклери .Няма начин да не станат.250гр. вода 200гр. брашно 100 гр. масло 4 яйца/средни/   3 жълтъка и щипка сол. Водата маслото и солта се слагат да заврът.Като заврът се изсипва наведнъж брашното и се бърка  докато не се отлепи тестото от стените на съда.След това се прибавят едно по едно яйцата и жълтъците/консистенцията на тестото е по гъста от на тази на кекса/.След това с шприц се  шприцоват и се пекат при 160 градуса като не се отваря фурната докато не се зачервят.След това ги вадите /без  да се безпокоите че ще спаднат/ и ги оставяте  да изстинат .След това ги пълните с каквато плънка искате /дали с солена или с сладка/по ваш избор .УСПЕХ и после кажете резултатите моля. Peace
Виж целия пост
# 13
забравих да поясня че бъркането на яйцата става не на котлона/защото ще се получат бъркани яйца/и със миксер дано сега е напълно ясно Tired
Виж целия пост
# 14
Това е моята рецепта за еклери, мама ги прави по нея и аз си я преписах и вече 5-6 пъти и правя сама без да имам фалове.

1 чаша вода
1 чаша олио

Водата олиото завират на котлона и се прибавя 1 чаша брашно като се бърка  непрекъснато. Снема се сместа от котлона и се бърка непрекъснато докато се охлади.
Върху охладеното тесто се прибавят едно по едно 4 яйца.
Шприцоват се или се сипват със супена лъжица еклерите (аз ги правя така)
Пекът се 20 минути на силна фурна БЕЗ ДА СЕ ОТВАРЯ!!!

Крем:
Половин литър прясно мляко
1 чаша  прясно мляко
1 чаша захар
3 жълтъка
3 супени лъжици брашно
2 лъжици нишесте
2 ванилии

Аз лично ползвам готова смес за крем нишесте, като добавам и разтопен шоколад ако искам да са с шоколадов крем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия