Инсулинова резистентност и бременност

  • 1 175
  • 2
Здравейте, не успях да открия такава тема и направих тази, ако има поправете ме.
Имам инсулинова резистентност открита преди бременността. През първия триместър и началото на втория където съм сега си позволявах да хапвам тестени изделия, картофи и ориз. Преди да забременя за ИР съм пила 15-20 дни глюкофаж и иногинол. От установяване на бременността не пия нищо - според АГ и ендокринолога няма нужда. Чак в 24 г.с ми казаха, че ще правя обременяването с глюкоза. TSH и глюкоза изследвах и са ми в нормата /преди бременността също не е имало отклонения при тях/.

Има ли други бъдещи майки или такива минали по този път?

Иска ми се да се отдалеча максимално от медикаментите, които да приемам по време на бременност. Винаги ли при ИР се стига до гестационен диабет?

Ако има други с подобен проблем, какви храни приемате, има ли разлика при храненето по време на бременността? Притеснява ме дали строга диета не би лишила бебето от важни за неговото развитие витамини и минерали?

Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Прегледайте тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1371652

Аг искаше да ми пусне обременяване с глюкоза, но съм чела, че доста натоварва организма. И помолих за друг показател - гликиран хемоглобин и вече ако той е извън норма - глюкоза. За късмет беше в норма и на ФМ не съм имала отклонение в околоплодните води.

Разгледайте темата, която Ви споделих. Ще откриете мн казуси и решения.

Леко бременеене и леко раждане
Виж целия пост
# 2
Здравейте!
Бих искала мнение относно резултатите ми от обременяване с глюкоза. Бях при двама ендокринолози, единият доктор каза, че нямам инсулинова резистентност, другият- че имам. Не знам на кого да вярвам и какви референтни стойности да гледам. Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук, но съм нова в сайта и не знам къде да се обърна. Приемам съвети. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия