За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 042
  • 749
# 570
Размся ме... все ще стане и да е по-разлат (като козунак с висока хидратация), пак е по-добре от повече брашно. Simple Smile
Виж целия пост
# 571
Поли, следващия път кажи на мъжлето да не те разсейва като месиш козунаци. Joy

Малко късно се включвам по втория ти въпрос, но не е проблем за маята...ако директно я смесиш само със сол или със захар, тогава е проблем. Когато е в смес от други съставки няма проблем. Ти прясна или суха сложи?
Виж целия пост
# 572
Мики, веднага му направих забележка 🙃, хем си ме знае колко съм разсеяна в последно време...
С прясна мая го правих. Стана, напълни тенджерата ....днес ще пусна снимки
Виж целия пост
# 573
Мики, веднага му направих забележка 🙃, хем си ме знае колко съм разсеяна в последно време...
С прясна мая го правих. Стана, напълни тенджерата ....днес ще пусна снимки
Супер! Зарадва ме. Солта забавя втасването на тестото, освен, че регулира сладостта.
Виж целия пост
# 574
Имам кубче прясна мая с изтекъл срок преди дни. Може ли да се ползва, или риск-печели, риск-губи?
Виж целия пост
# 575
Имам кубче прясна мая с изтекъл срок преди дни. Може ли да се ползва, или риск-печели, риск-губи?
Може. Стига да не е мухлясала.
Виж целия пост
# 576
Имам кубче прясна мая с изтекъл срок преди дни. Може ли да се ползва, или риск-печели, риск-губи?
Пробвай, ако се троши маята, значи става. Ако се маже между пръстите ти, бирените дрожди не са толкова активни вече и рискуваш да не се получи печивото.
Виж целия пост
# 577
Активирай я, ако шупне -ок.
Виж целия пост
# 578
Извинете да попитам преди готвене задължително ли е месото да се начуква?
Не ям пържена храна, но правя супи и пека месо и се чудя дали трябва да го чукам? Консумирам основно свинско, телешко и понякога пилешко филе.
Виж целия пост
# 579
Зависи какво ще се прави - например ако е шницел, трябва да играе чука, но пържоли (котлет) - дали на фурна или скара, аз лично не начуквам. Врат - според това как е нарязано месото, понякога изтънявам, понякога - не. Понякога само прорези правя по самата пържола. Май не ти помогнах
Виж целия пост
# 580
Извинете да попитам преди готвене задължително ли е месото да се начуква?
Не ям пържена храна, но правя супи и пека месо и се чудя дали трябва да го чукам? Консумирам основно свинско, телешко и понякога пилешко филе.
Като се начука, се разкъсва каквото там, та да е по-крехо и да се сготви по-бързо. Ако това е целта, действай. Като цяло мисля, че се начукват свинско и пилешко.  Телешко не съм виждала/чувала да начукват.
Виж целия пост
# 581
И аз мисля, че ако е на тиган може да се начука, иначе смисъл не виждам. А и съм чула, че като се начуква му изтичали някакви сокове.
Виж целия пост
# 582
Дами,този път ще питам за лесна погача.Не се разбирам с тесто,трябва ки нещо изпитано и лесно,като за дете.
Детето другият понеделник ще имат ден на майчиния език.Едно от нещата е да се носи нещо специфично за родната страна.Аз вече съм правила сарми,баница,кюфтета..Сега мислех за една погача и миш-маш като разядка.
Имам само суха мая,наоколо не съм откривала свежа мая.
Виж целия пост
# 583
Дами,този път ще питам за лесна погача.Не се разбирам с тесто,трябва ки нещо изпитано и лесно,като за дете.
Детето другият понеделник ще имат ден на майчиния език.Едно от нещата е да се носи нещо специфично за родната страна.Аз вече съм правила сарми,баница,кюфтета..Сега мислех за една погача и миш-маш като разядка.
Имам само суха мая,наоколо не съм откривала свежа мая.
Предлагам ти моята изпитана във времето рецепта.
Оформянето е лесно, няма да те затрудни. Мисля, че достатъчно ясно и подробно съм обяснила, и със снимки как се приготвя. В последно време я правя винаги със суха мая, писала съм нужното количество. Не е нужно да я разтваряш, а директно я добавяш към брашното.
Виж целия пост
# 584
Скрит текст:
Извинете да попитам преди готвене задължително ли е месото да се начуква?
Не ям пържена храна, но правя супи и пека месо и се чудя дали трябва да го чукам? Консумирам основно свинско, телешко и понякога пилешко филе.

Телешките пържоли никога не се начукват предварително. Шницелите обикновено се начукват /от свинско или телешко месо/ за по-добро омекване на влакната и по-бързо пържене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия