Оризова каша - още питанки

  • 543
  • 12
Ще ми кажете ли как точно се приготвя оризовата каша за пръв път и от какъв ориз? И не се ли получава запек от нея тъй като оризът запича по принцип?  chef
Виж целия пост
# 1
Аз купвам готова на Aptamil, тя се разтваря във вода.Досега не съм приготвяла и немога много да ти помогна.Защо не пробваш с готовата?
Виж целия пост
# 2
Кашата се приготвя от кафяв неполиран ориз.Няма опасност от запек ако не прекаляваш с количеството.Ти ще захранваш с ориз, нали?Копирах от библиотеката начина по който се приготвя домашната каша:
Домашна каша се приготвя, след като решите как искате да я направите - изцяло сами, или с полуготови продукти. Ако искате да я приготвите съвсем сами, купете избраният продукт - ориз или елда на зърна. Измийте и изсушете за около час на слаба фурна (около 80*С), като разбърквате от време на време. Така опечените и изсушени зърна се смилат на фино брашно с мелачка, кухненски робот или блендър. Текстурата зависи от възрастта на детето, т.е. колкото по-голямо става, толкова по-едри частици може да приема, като към 10-12 месеца може да яде цели оризови и елдени зрънца.
Успех!
Виж целия пост
# 3
Благодаря ти Еве. Ти кога я захрани Габи и имахте ли проблеми след като яде оризова кашичка? Ние сме още малки на 4 месеца и една седмица, но искам от сега да се информирам и да избера най-доброто, че баткото сокове ли не му давах, попари ли, какво ли не. Не искам да повтарям грешката си пак.  bouquet
Виж целия пост
# 4
Мерси dajsi_st ти, кога захрани бебчето си и с какво? Аз мисля с оризова каша затова питам.
Виж целия пост
# 5
genu6, захраних на 6 навършени месеца с оризова безмлечна каша.След неуспешен опит да приготвя домашната каша, взех готова.Е, това сега да не те демотивира.Пробвай  Peace
Много добре си решила как да започнеш захранането!Кърмете се още 2 месеца поне Hug
Виж целия пост
# 6
Аз захраних с домашна каша от кафяв ориз. Ако нещо не ти е ясно, питай! Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти Gushanka, a как точно я приготви кашичката?
Виж целия пост
# 8
Както е описано в Библиотеката (daisy_st го е копирала) : измивам ориза, подсушавам го на кърпа за около 6-7 часа и в тава го препичам на слаба фурна . После го смилам в кафемелачката.
После накисвам нужното количество във вода от предната вечер (по-полезно е ) и варя с постоянно бъркане. Изглежда сложно, но трудоемко е само приготвянето на брашното. Но пък ти стига за много време!  Peace
Виж целия пост
# 9
Благодаря ти Еве. Ти кога я захрани Габи и имахте ли проблеми след като яде оризова кашичка? Ние сме още малки на 4 месеца и една седмица, но искам от сега да се информирам и да избера най-доброто, че баткото сокове ли не му давах, попари ли, какво ли не. Не искам да повтарям грешката си пак.  bouquet

Ами аз направих малка грешка, като дадох първо бананова и чак след това купих оризова каша.Проблем не съм имала, хапна си я.Установих само че банановата й по-хареса.Дадох каша за пръв път към началото на петия месец, а захраних точно на колкото сте вие сега.
 Peace
Виж целия пост
# 10
Захраних с оризова безмлечна каша на Милупа. След това вече си приготвих домашна от кафяв ориз по цитирания горе начин.
Виж целия пост
# 11
Аз я приготвях от купешко оризово брашно! Нямах мела4ка за да го меля в къщи , а не исках да купувам готова каша, та се спрях на компромисния вариант Laughing
Виж целия пост
# 12
Разреждахте ли с кърма?
Ние сме малко трудни с акането, та се чудя ако захраня с оризова дали яма да задълбочи проблема. По колко лъжички давахте първите дни и после как увеличавате, комбинирахте ли с други зеленчуци? А плодовите пюрета паралелно ли ги давате?
То май доста питанки станаха  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия