Козунаци 2022-ра

  • 47 534
  • 778
# 15
Е, като сте започнали да показвате, ето и две мои снимки от миналата година:

Кулич със закваска и стафиди


Козунак с плънка от какао и стафиди
Виж целия пост
# 16
И аз имам поръчка да меся козуначено тесто. Дали за руло, дали за кифлички, или за козунак... нямало значение. Simple Smile
Виж целия пост
# 17
И аз се записвам, няма как да изпусна прекрасната тема за козуначета. Благодарение на тази тема се научих да правя козунаци ,благодарение на прекрасните съвети и рецепти на опитните майсторки.
Морна , Благодаря за Новата тема 🌹
Виж целия пост
# 18
Ааа, не така с лошо де, още от януари!
Шегувам се, благодаря за темата.
Виж целия пост
# 19
А, при нас се правят козуначени кифлички целогодишно. В началото на декември пък пекох козунак ...
Виж целия пост
# 20
Ох, ще чета и ще събирам смелост за трети опит за козунак.

А тема за великденски сладки и курабийки дали има или ще има? Както имахме за Коледа цяла тема.
Виж целия пост
# 21
.. А тема за великденски сладки и курабийки дали има или ще има? Както имахме за Коледа цяла тема.
Разгледай в "Празнична трапеза" имало ли е предните години такава. Май за яйцата има тема и толкова относно Великден - яйца и козунаци.
Виж целия пост
# 22
Да, хвърлих едно око преди да напиша въпроса, но не видях да е имало. Ами здраве да е. 😊
Виж целия пост
# 23
Мисля да потренирам преди Великден с козуначени кифлички, ще събирам идеи за плънки. Ще правя козунак с шоколадови капки, рецептата за тестото ще я мисля след като изчета по темата Hug
Виж целия пост
# 24
Днес ги сътворих набързо,  основно исках да си сменя старите снимки, не бяха хубави, а това е така, защото са едни от първите ми снимки правени. Това са маковите кифли на Джемма,  и всеки път благодаря и сега отново благодаря, Джемма, те бързо изчезват,  изключително добри са, но в мое изпълнение
ОРИГИНАЛНИТЕ МАКОВИ КИФЛИ ПО БДС ОТ 1966 Г.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/1966.html
Виж целия пост
# 25
Марч, тези са с любимия ти пълнеж от мак и  прясно мляко  нали. Всяка година правя козунак и с таз иплънка, но никога не съм разбирала частта от описанието на пълнежа- макът се вари докато омекне и леко се смила. Е,  моя мак не омеква и не се смила. Седи си на твърди зрънца. Което  не  прави плънката по  малко вкусна, разбира се .
Виж целия пост
# 26
Марч, тези са с любимия ти пълнеж от мак и  прясно мляко  нали. Всяка година правя козунак и с таз иплънка, но никога не съм разбирала частта от описанието на пълнежа- макът се вари докато омекне и леко се смила. Е,  моя мак не омеква и не се смила. Седи си на твърди зрънца. Което  не  прави плънката по  малко вкусна, разбира се .
Не, тези са без пълнеж, само са си макови кифли от нашето детство, рецептата си е извадена от рецептурника от 1966 година . За плънка , тази плънка за мен е най-добрата за козунак с орехи, какао, разбит белтък, ром и захар, се залива маковото семе с горещото прясно мляко, оставя се ,там колко пишеше минути не помня, трябва да отворя и да прочета, отцежда се и се смила, може и да не се смила, аз не го правя, защото обичам да усещам маковите семенца, по избор е, но леко ги смачквам с лъжица, това е
Виж целия пост
# 27
От няколко дни обяснявам на колежките, че ми се яде козунак. Вече и тема има... Ще запретна ръкави в събота Simple Smile
Миналата година обрах овациите с козунаците с лимонада на Ваня Джорджевич - получиха се наистина страхотни!
Виж целия пост
# 28
Днес в кварталното магазинче видях ябълков мармалад на калъп. Купих си и сега моля за препоръка какво козуначено тесто да замеся за едни домашни кифли с мармалад.
Виж целия пост
# 29
Не се стърпях. От вчера с шоколад и локум.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия