Козунаци 2022-ра

  • 47 907
  • 778
# 30
Уау ! Браво, уникални! Вкусът им със сигурност надгражда това което виждаме. Което означава само едно - божествени. Да ви е сладко !
Виж целия пост
# 31
Купихте ли си брашно за тазгодишните козунаци? Аз подготвих "чувала" с едно брашно, което открих миналата година и използвах около 10 кг,на мелницата в Генерал Тошево, мелницата сега се казва ЛулисМилс. Добро е за работа, даже доста добро. Аз купих чувал и го разделихме на две а моя позната, но предполагам че в Добрич-Варна ще го има и в по -малки разфасовки. За другите градове не знам.
Виж целия пост
# 32
Купихте ли си брашно за тазгодишните козунаци? Аз подготвих "чувала" с едно брашно, което открих миналата година и използвах около 10 кг,на мелницата в Генерал Тошево, мелницата сега се казва ЛулисМилс. Добро е за работа, даже доста добро. Аз купих чувал и го разделихме на две а моя позната, но предполагам че в Добрич-Варна ще го има и в по -малки разфасовки. За другите градове не знам.
................
Не, не съм  ползвала това брашно, купила съм си италианско 00 - 5 кг   и Манитоба - 2 кг и това е, друго нямам необходимост.
Виж целия пост
# 33
и аз имам едно италиаснко 00 засега, та сигурно ще трябва да попазарувам брашна. мисля тази година да не правя много, повече за раздаване.
Виж целия пост
# 34
Аз ще ползвам оранжевата опакова на италианската манитоба, и  на Мливо супер силно.  Меся с квас, и ми трябва много глутен за да издържи на времето за втасване. Ще започна април месец.  Някой да знае добра рецепта за така полулярните козуначени коминчета?  Намерих една , но е със спелта и се съмнявам че това което съм хапвала е с такова брашно. Аз съм яла такива в Банско, но чух че и на други места има, а в Германия били много полулярни по Коледа.  Интересува ме изпитана рецепта с добър краен резултат.
Виж целия пост
# 35
Купихте ли си брашно за тазгодишните козунаци? Аз подготвих "чувала" с едно брашно, което открих миналата година и използвах около 10 кг,на мелницата в Генерал Тошево, мелницата сега се казва ЛулисМилс. Добро е за работа, даже доста добро. Аз купих чувал и го разделихме на две а моя позната, но предполагам че в Добрич-Варна ще го има и в по -малки разфасовки. За другите градове не знам.

А откъде го купи?
Виж целия пост
# 36
Питах в мелницата в Генерал Тошево. Нямат по малки разфасовки от 25 кг. и специално във Варна зареждат само баничарниците с него.
Виж целия пост
# 37
Добър ден момичета!💐 Прекрасни снимки!
За първа година реших да правя козунак сама. Имате ли някаква лесна рецепта за начинаещи, защото като чета из интернет и много се омотавам.
И има ли някакви специфични моменти при печенето?
Виж целия пост
# 38
Ползвам рецептата на Морена, досега няма фалове.
Виж целия пост
# 39
За първа година реших да правя козунак сама. Имате ли някаква лесна рецепта за начинаещи..
И има ли някакви специфични моменти при печенето?
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2021/04/blog-post_29.html и успех! Simple Smile
Щом ще ти е за първи път, добре е опиташ преди празника.
Виж целия пост
# 40
Благодаря за една от любимите ми теми!
Виж целия пост
# 41
Благодаря за темата!
Ако знаете от колко дни си мисля за козунак, ама сигурно няма да го мисля чак до Великден, далече ми е. Направо си ми мирише на козунак вече.
Виж целия пост
# 42
Питах в мелницата в Генерал Тошево. Нямат по малки разфасовки от 25 кг. и специално във Варна зареждат само баничарниците с него.

Продават ли онлайн?
Аз търся изпитана рецепта за панетоне. Искам по-различно от традиционните козунаци тази година.
Виж целия пост
# 43
Продават ли онлайн?
Аз търся изпитана рецепта за панетоне. Искам по-различно от традиционните козунаци тази година.
Не продават онлайн.
Виж целия пост
# 44
Здравейте.
Моге ли да споделите простичка рецепта с снимки или видео за направата на козунак за начинаещи като мен която искам за пръв път да се опита да направи.
Предварително благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия