Козунаци 2022-ра

  • 49 453
  • 778
# 645
Реших да е един. Сплетох, ще покажа след печене. Благодаря!
Виж целия пост
# 646
И аз замесих снощи една доза с 1,300 брашно. Хубаво, че го пъхнах в торба и я вързах, беше утроили обема и ако беше свободно щеше да е тръгнало да ме търси Grinning
Сега втасват втори път преди печене. Аз усуквам фитилите винаги, почти никога не са се късали, е днеска и на трите козунака им се пропукаха фитилите, ама това да е.

Ето го тестото
Ще снимам и готовите юнаци, дано и този път не се изложа. За сега всичко върви добре, но никога не е късно Grinning
Виж целия пост
# 647
И аз замесих преди малко, по рецепта на Моренка, двойна доза. 😁Ще видим какво ще се получи,хванах се да правя козунаци в полеви условия кухнята е в гооолям ремонт та да видим. 😂😂😂 Стискайте ми палци.
Виж целия пост
# 648
Тази година изневерих на Макс мама и направих на Морена. Чудни на външен вид. Благодарности на нея и всички, даващи съвети Hug
Виж целия пост
# 649
Сложих двойна доза и аз, реших да меся с миксера. Счупи се. Та пак на ✋.
Виж целия пост
# 650
Ето ми, днешните красотички!


Много съм доволна!
Виж целия пост
# 651
Ето ги и моите бебчета Grinning


Големички станаха по кило, кило и двеста.
Виж целия пост
# 652
Готова съм с два модела, но съм станала в 5 сутринта, е-хей вие още спяхте
Един по идея на https://vkusenden.blogspot.com/ - Козунак с пълнеж от червени сушени боровинки и бял шоколад
нямам разрез , защото  все още е топъл

и един по идея на Ради Стамболов, който стана разкошен, но за съжаление му сложих локум, а аз не обичам, но така си беше по рецепта, а и чета, че всички, или почти всички слагат локум, от къ`в   зор не е ясно, ама `айде и аз с  всички, а си знам , че ще ми и е гадно , ами гадно ми е, направо си го съсипах, от сладост не мога да го преглътна, но на другите им беше добре, конци...пълен е с конци, но и много месене му ударих и то на ръка. Снимката не е много добра, ама с омазнени ръце , каква да е. По - късно ще му кача и рецептата

а ето го и тестото, беше разкошно и се виждат мехурчета

и един отлежава, а това е козунак с маскарпоне, това е моята слабост и разкош,
КОЗУНАК С МАСКАРПОНЕ И ОРЕХОВО, МАКОВА КАКАОВА ПЛЪНКА
и ще се превърне в ето това след малко, малко, малко има още доста време

Светли празници!!
Виж целия пост
# 653
Чудесни козунаци сте направили. Марчева давай го този с локума. В къщи е обратно само аз обичам с локум. И аз съм готова. Няма да меся поне до другата седмица.
Виж целия пост
# 654
Морена, благодаря за рецептата! На вид го докарват, ще видим утре на вкус



И курабийките да си покажа - по рецепта на пеп-чо

Виж целия пост
# 655
И моите ще станат, някой има ли идея защо като го сложих да се пече ми се развали плетката. Много ме е яд... 🥺
Виж целия пост
# 656

И курабийките да си покажа - по рецепта на пеп-чо

Здравейте! Може ли да помоля за рецептата за тези курабийки?
Трета доза козунаци пека от вчера по рецептата на Морена. На вкус са страхотни,вкуса от детството ми Heart,но на вид не мога да ги докарам стегнато и красиво. Някъде бъркам,но не знам къде...
Виж целия пост
# 657
Чудесни козунаци сте направили. Марчева давай го този с локума. В къщи е обратно само аз обичам с локум. И аз съм готова. Няма да меся поне до другата седмица. ...............
Чудесни са станали! Ще ти го дам, но рецепта все още не съм качила, не мога сега, малко по късно ще я пусна, благодаря!!

И моите ще станат, някой има ли идея защо като го сложих да се пече ми се развали плетката. Много ме е яд... 🥺
По-меко е тестото, и не държи плетка, нищо, пак са разкошни!
Виж целия пост
# 658
Здравейте, пека козунаци от няколко 7-8 години Simple Smile Темата винаги ми е помагала много.. помня, че преди май съм чела при колко градуса вътре в самите тях са готови, т.е. меря с термометър като мисля, че са готови - иначе ми стават сухи. Но сега не мога да си спомня колко са тези градуси? Някой може ли да ми припомни? Иначе аз пека основно козунаци с квас от "вкиснала" боза (без мая), на нас много ни харесват Simple Smile
Скрит текст:
Малко са мургави, защото са и с кафява захар и не съвсем бяло брашно, та със сигурност не на всеки биха допаднали Simple Smile тези са от минали години:
Виж целия пост
# 659
Как правите кваса с боза?Добавя ли му се постоянно брашно,както при другия?
Имат ли конци козунаците с такъв квас?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия