Козунаци 2022-ра

  • 49 453
  • 778
# 675
Благодаря ви. Суха мая ползвам само,както всеки път.
Млякото не беше много топло,сипах и захарта вътре да стопя и съвсем се охлади.
От обяд е замесен,в пекарната,после го оставих там да втасва,но не ставаше. Извадих го и сега е във фурната на 40 градуса. Не ще и не ще. Ще го слагам да пека,пък квото стане.
Виж целия пост
# 676
Ени, Софт клик, съжалявам! Hug
Виж целия пост
# 677
И аз показвам моите козунаци и приключвам с тях за тази година. Направих двойна доза, защото моят екип поискаха - цитирам" искаме отново от това изкушение ,което се топи в устата" Satisfied Направих за католическия Великден и сега за нашия.


и яйцата са боядисани

Весели Великденски празници на всички!
Виж целия пост
# 678
И аз приключвам.
Нямат конци,но поне бухнаха и са изпечени добре,вкусни са 😋
С прясна мая са,стафиди,локум и порт.корички.
Искаше ми се да опитам на Ваня Джорджевич с лимонада,но нямам време и нерви вече...догодина 🤗
Светли празници 🍀




Виж целия пост
# 679
Не го печи още, изключи фурната и го остави там още няколко часа, като си го поглеждаш от време на време. На мен вчера ми отне повече от час първото чакане преди оформянето, и около 4 часа второто, хем от време на време ги постоплях. Днес подгрях половин час в пекарната за първото и още си стои, мина общо час и  нещо, но му трябва още малко. След 15 тина минути мисля да ходя да го пусна на месене и да оформям. Печенето, ако съдя по вчера, ще е най-рано към 9 вечерта.
Виж целия пост
# 680
Момичета, аз минавам да се отчета междинно. Правя си козунака по рецептата на "Приказна кухня с Ани", но по метода на Кристина с "козунак душичка" т.е 3 втасвания на тестото. Един път преди добавянето на мазнината, един път след и 1 път като вече оформен козунак. Сега втасва втори път, тестото ми стана като от картинка просто, много съм доволна. Манитобата си е жилавичка, но се разбрахме с нея Simple Smile Все пак отнесе две дълги месения на ръка, така че очаквам и хубави конци.

После ще добавям плънка от сини сливи и отгоре бланширани бадеми, мн обичам. Innocent

Виж целия пост
# 681
Стана разкошен.
Виж целия пост
# 682
Големи красоти и вкуснотии сте направили.
Боядисах и яйцата и вече съм готова за утре.
Мъжът ми е подготвил агнешкото, а синковеца обикаля наоколо с гладен поглед Grinning
Светъл празник, момичета!
Виж целия пост
# 683
Козунаци




Великденски курабии
Виж целия пост
# 684
Не мислих да правя козунаци, но нещо ме зачовърка отвътре и ето го резултатът.
Момичета, вие как печете? Горен и долен или  заден реотан с вентилатор? Някъде четох, че на вентилатор ставали по-сухи.
Виж целия пост
# 685
Няма как да го оставя,че ми трябваше фурната. Ами нищо не стана,ама карай.
Весели празници! 🥰
Виж целия пост
# 686
Момичета, аз минавам да се отчета междинно. Правя си козунака по рецептата на "Приказна кухня с Ани", но по метода на Кристина с "козунак душичка" т.е 3 втасвания на тестото. Един път преди добавянето на мазнината, един път след и 1 път като вече оформен козунак. Сега втасва втори път, тестото ми стана като от картинка просто, много съм доволна. Манитобата си е жилавичка, но се разбрахме с нея Simple Smile Все пак отнесе две дълги месения на ръка, така че очаквам и хубави конци.
.............................
Също с Манитоба работя ,но наполовина брашно 00 и манитоба. Много добра топка тесто се е получила, но аз бих измесила още малко, и ще покажа до кога  -  ей така, да бъде напълно гладко отгоре, и да се забелязват видимо мехурчета
Виж целия пост
# 687
Ехаа, marcheva14, жестоко ти е тестото! Моето мехурчета има, но честно казано, след 2х45 мин се поизморих и си викам - стига толкоз, не лепне, пое си мазнината, good enough😁

На теб колко време ти отне, за да постигнеш тази красота на снимката?
Виж целия пост
# 688
Здравейте, момичета! Тази година правя за втора година козунаци. Доверих се на рецептата на Морена. Страхотна е. Ето и мойте произведения 😁
Желая светли празници на всички 😊




Виж целия пост
# 689
Браво на всички, прекрасни козунаци сте направили.
Аз направих два по рецепта на Морена, единия месих на ръка, втория месих и втасва в хлебопекарната.
Първите два колажа са на месения на ръка


Ето и от хлебопекарната, пекох във фурната


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия