Подправки в саксии 3-та тема

  • 42 698
  • 736
# 690
Благодаря и на двете ви. Записах си името и довечера ще отида до едно място до нас и ще проверя дали имат. Аз сушен имам Мики. Но друго си е пресничкото. В нас се слагаше на агнешко и на рибено. Другото което е, надявам се да се захване и в саксия, че нямам къде да го засея в земята. Преди години позната ми беше дала, захванх в саксия и зимата като я прибрах и загина. В нас е много топло и всичко изсъхва. Но познатата се измести да живее на друго място и нямам връзка с нея.

Леле какъв храсталак Мики на втория линк Simple Smile Искам гоооооо
Виж целия пост
# 691
Lovage би трябвало да е, пробвай с това.
Due to its resemblance in appearance and flavor to celery, lovage is often referred to as mountain celery. It's also known as smellage or Maggi plant.
Известен е и под тези имена
Виждала съм го в градинките пред къщите в Калгари и Торонто.
В САЩ съм го вземала от корейските магазини. Има го и в Хоулфоодс ( от последното бях взела с глави и го засях). Заедно със слонските уши се опитаха да превземат двора.
Виж целия пост
# 692
Другото което е, надявам се да се захване и в саксия, че нямам къде да го засея в земята. Преди години позната ми беше дала, захванх в саксия и зимата като я прибрах и загина. В нас е много топло и всичко изсъхва. Но познатата се измести да живее на друго място и нямам връзка с нея.


Може да го гледаш в саксия, но не го прибирай вътре, а го остави на терасата. Ние гледахме пет години в саксия, която си седеше на терасата. Зимата оставях саксията на вън, останалите листа изсъхваха, а на пролет си покарваше отново. Издържаше на минусови температури през януари.
Виж целия пост
# 693
Titina, записах си всичките. АКо не намеря сама, ще покажа и питам за някое от тези. И в Whole Foods ще прверя. Благодаря.

Colibri, при нас понякога става много студено. Преди две зими беше -30 стигнало. Тази -25. И не знам на такива температури дали ще издържи. Но аз един път да го захвана, ше правя експерименти.
Виж целия пост
# 694

За сега само две люти чушлета, очаквам още да се покажат 😍
Виж целия пост
# 695
При нас вали тези дни дъжд и реших да мръдна до градински център. Пребрах се с няколко саксии с подправки:
Няколко вида босилек

Ще ги сложа в отделни саксии, н трябва ли да са на различни места, далеч един от друг?

Салвия


Риган


Суринамски лют пепер


Чубрица


Копър, който доста е полегнал, та се чудя дали него малко по дълбоко да го засея.


В големият сандък за подправки мисля някои така да ги наредя:отзад- сибирски лук, целина, босилек, отпред- риган, чубрица, магданоз и къдрав магданоз. Дали ще виреят заедно или да променя нещо ?
Виж целия пост
# 696
Аз да се похваля, намерих девисил в един градински център. Беше под името lovage. Търсих и в WHole Foods, но не намерих. Явно в наше село няма там. Преместих го в саксия снощи. Терасата ми е сенчеста по цял ден. Дано не се пресече нещо. Само сутрин за час е слънчево. И пак за зимата да попитам. Ако завия саксоията с найлонова торба, дали може да се предпази ако свият пак големи студове?
Виж целия пост
# 697
Diana, честити придобивки. Много интересен риган, някакъв мъхест, мирише ли? "Чубрицата" всъщност е мащерка.
Виж целия пост
# 698
Diana, честити придобивки. Много интересен риган, някакъв мъхест, мирише ли? "Чубрицата" всъщност е мащерка.
Благодаря, ригана мирише този пише, че е компактен до 20 см имаше и друг който става до 40 см и не знам защо точно този избрах, ще видим какво ще стане Simple Smile Да мащерка е, обърках се Simple Smile))
Виж целия пост
# 699
Аз да докладвам - днес разрових на майка резенето. Младо беше, нямаше глава, но пък колко на дълбоко му бяха корените...Доста се озорих, но се разочаровах, че не е като по магазините.
Виж целия пост
# 700
Биляна, много си подранила. Simple Smile Това е от зеленчуците, които са готови късно есента - октомври, ноември. Така, че е нормално все още да са само листа. Виж това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=sa7Vq8WXoEQ след 3-тата минута.

Вики, браво, покрай теб се сетих за девисил, но ударих на камък откъм семена. Ще търся и аз растение. Много я обичам подправката.
Виж целия пост
# 701
Девисила ми е от любимите, но много ми го ядат охлювите. При нас са голяма напаст Sad
Стои си целогодишно в саксия на двора, ето го моето тук :
Виж целия пост
# 702
Мики, аз имам един розмарин в саксия от предната година. Тъкмо да го хвърля сега пролетта, и гледам по едно време взеха да позеленяват пръчките. И сега цялото растение се обнови. МНого му се радвам. На скоро взех и босилек. Какво съм взела, не разбрах. Аз не разбирам никак на цветя, семена, съдене, отглеждане. Взех уж босилек, растение, покарало. Като го отвивам в нас (беше с целофан отгоре като букет) какво да видя - в чашката само корена ( и листа на горе съответно), но имаше инструкции да се полива. Да не се засажда в пръс. Нищо не разбрах. Кое, как, що. И го уморих съответно. После взех такъв с пръс. И  него съм засяла. Да видим до кога ще го бъде и него. Връхчето му беше вече с нещо  като цвят. Отрязах го и го сложих в чаша. Сега чакам реколтата Laughing Абе желание имам, но като ги уморя, и вдъхновение нямам повече.
Виж целия пост
# 703
Вики, девисила не обича много силно слънце.
Виж целия пост
# 704
Намерих си семена от девисил. Сега ще видя дали и нещо ще поникне, че преди месец пробвах с едни семена естрагон, уж хубави и нищо не поникна. Grinning
Някой знае ли за колко време трябва да поникнат?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия