Подправки в саксии 3-та тема

  • 41 533
  • 717
# 30
Същата саксийка като на босилека беше, и на мен така ми се стори, че е за моментна употреба и затова забързах присаждането.
Виж целия пост
# 31
Ей този размер на саксията имам предвид като за по-дълготрайна употреба на подправката.



А миниатюрният, който предполага моментна употреба е нещо като 100мл само и такива не взимам.
Аз си чакам разни разсади и семена с голямо нетърпение. Simple Smile
Виж целия пост
# 32
лютите чушки от края на лятото още си ги гледам, а изобщо не съм ги местила/пресаждала... не им се надявах просто...
В топла стая ли са? Аз държа едни, но са в неотоплена стая и са доста оклюмали.
Виж целия пост
# 33
Само да не измръзне, ще избие бързо, те са многогодишни, но нямаме условия тук.Няма да чака  периода на растеж да плододава.
Имала съм, но нас не ни устройват два корена.
По принцип листата си падат, избиват нови там, където е бил лист.
Виж целия пост
# 34
Стайните люти чушки ако се гледат на топло зимата и имат достатъчно светлина, почти не спират да дават плод. Светлината наистина е голям проблем, ако не се осветяват допълнително. Намерих някакъв руски сорт стайни люти чушчици, които раждали и при по-малко светлина, но не съм ги сяла още. Догодина ще разкажа за тях.
Виж целия пост
# 35
Стайните люти чушки ако се гледат на топло зимата и имат достатъчно светлина, почти не спират да дават плод.
Точно така е, непрекъснато има и нови чушлета, на южен перваз са. Само дето се оказаха ужасно люти, не по наш вкус, иначе са красиви - в разни форми и цветове...

лютите чушки от края на лятото още си ги гледам, а изобщо не съм ги местила/пресаждала... не им се надявах просто...
В топла стая ли са? Аз държа едни, но са в неотоплена стая и са доста оклюмали.
В отопляема, да.
Виж целия пост
# 36
Ааааа, ама вие говорите за декоративни чушлета, ония дето растат с върха на чушката нагоре май.
Виж целия пост
# 37
Ааааа, ама вие говорите за декоративни чушлета, ония дето растат с върха на чушката нагоре май.
Точно такива са моите. Simple Smile
Виж целия пост
# 38
И аз за малките люти говоря. За красота са ми на мен, не за ядене Blush
Виж целия пост
# 39
Аз цветя не гледам (луда съм по подправките и място не остава... ако оставаше пак подправка ще сложа), освен ако не са ядливи, та чушки за красота... Simple Smile  И сега ми е пълно, а се задава нова сеитба... Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Снимкии, дайте снимки да раздвижим темата. Аз обаче нямам на моите от преди 2 години. Пипера е много подходящ за каскии, прави много листна маса, цъфти с бели цветчета, после нахвърля чушлета, накрая почервеняват и все е красив и аз ги гледах с декоративна цел, макар да си бяха баш люти чушлета за ядене.
Виж целия пост
# 41
От мен утре снимки, като си взема новия разсад.  Simple Smile
Ей една снимка от миналата пролет... Кърито ми.

Виж целия пост
# 42
Страхотно е! За пръв път виждам къри. Листата ли се ползват?
Виж целия пост
# 43
Листата да, страхотен аромат! Simple Smile

Скрит текст:


Виж целия пост
# 44
Морена, ще търся и аз. Ползвала съм но химия (на прах).
Така обаче е къде, къде по-естетично, а вероятно и една идея по-различно като аромат. Съдя, че вероятно е така по чесъна на прах и обикновения чесън. Също така да кажа, че аз например пресен копър обожавам, но като сух въобще не ми допада.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия