Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

  • 23 815
  • 444
Тъъъкмо да си помисля, че темата се изчерпа от само себе си, и то дошъл нов месец. Ами, добре дошли във февруарската тема.
Нека стиснем зъби и да дочакаме връщането към познатия ни отпреди живот. И дано за такива теми да си спомняме съвсем рядко.
Нека съхраним душевния си мир и сме толерантни един към друг.

И, за да не забравяме темата на Темата, както каза Слънчевата:

Помагало за родители на деца в електронното обучение:
Скрит текст:
1. Не удряйте детето и не му казвайте, че е тъпо като баща си.
2. Сложете си уиски в чая. Ако сте от по-традиционно семейство – сложете ракия.
3. Знаем, че имате работа, но кое е по-важно? Да има какво да ядете или детето да знае какви въглища има в Рило-Родопския масив?
4. Ставайте преди детето си. Винаги могат да ви изненадат с тест в първия час.
5. Когато преподавателят сбърка, не се включвайте, за да му обясните по какво имате две висши.
6. Ако нямате шестица на теста, който вие сте решили, не обяснявайте на учителя колко е тъп учебникът и как той нищо не разбира.
7. Мента, глог и валериан може да се пие и сутрин, ако от алкохола ви избива на агресия.
8. Централата на МОН е на този адрес: бул. “Княз Дондуков” 2A. Тел. за граждани: 0800 16 111. Всички имаме какво да им кажем.
9. Ако след 10-ото (с думи: десетото) обяснение детето продължава да не разбира защо змията е поканила само 12 двукраки кокошки и 8 четирикраки таралежа на рождения си ден (тая змия няма ли други приятелки змии, под ягодите?!), не го наричайте малоумно, слабоумно (и/или други производни) и не го питайте: “ТИ ИЗОБЩО МИСЛИШ ЛИ, БЕ?!”
10. Ако помагалото е над 200 страници и/или с твърди корици и/или гланцирана хартия, не го хвърляйте по детето.
11. Ако сте традиционалисти и предпочитате чай с ром и/или коняк, сипете и на детето си – не бъдете скръндзи, математиката е трудна за понасяне без подходящата отвара за бистрота на ума.

Старите теми:
Скрит текст:
Дистанционно обучение за учениците-Тема 1
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 2
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 3
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 12 /Ноември 2020/

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 13 /Декември 2020
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 15 /Февруари 2021
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021     Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021  
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18  
  Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19
 "Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучен … е" - Tема 20
Тема № 21 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"
Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъстве … t; - Ноември 2021
Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъстве … ; - Декември 2021
Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъстве … ot; - Януари 2022
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема. Чуждестранните училища у нас не са във ваканция тази седмица, а ротация, но като гледам ДО на сина ми има общо 6 часа за цялата седмица – учителите болни. Толкова за училището изобщо, защото в един момент и ДО не става.
Виж целия пост
# 2
Хах,това в първия скрит текст много ме развесели.Традиционалистче съм ,какво да се прави Simple Smile
Фейсбука прелива от деца на ски,на спа ,на Малдивите и тн
Виж целия пост
# 3

Благодаря за новата тема. Уви, явно скоро няма да стане излишна.
Бояна, това звучи доста стресиращо. Какво да очакваме другата седмица? Здрави деца с болни учители?
Виж целия пост
# 4

Благодаря за новата тема. Уви, явно скоро няма да стане излишна.
Бояна, това звучи доста стресиращо. Какво да очакваме другата седмица? Здрави деца с болни учители?

Не знам. При нас са ваксинирани франсетата, като цяло са и доста млади учителите, но ето, учителката по история е малко над 30 и вече трета седмица е болна. Написала беше вчера, че не е в състояние да води зуум часове. Изпонатръшкаха се една част от учениците след ваканцията, някои учители също, сега явно са следващите. Не знам какво да кажа. Не вярвам в другите училища да стане нещо по-различно, защото сме в едно и също населено място, все пак.
Виж целия пост
# 5
При нас няма яснота, защото НЕ подават никаква информация. Такава се получава от децата, когато ходят на училище.
Личното ми мнение го изразих още в предходната тема - в пандемия сме. Едни оздравяват, други се разболяват, въртележка е, а сега Омикрон повтаря и потретя, и не е ясно докога ще е тази въртележка. Ако днес има болни деца, утре е ред на учителите и обратно - един затворен кръг и е въпрос на време да се изреждат всички. Вече е на късмет кой кога. Така ще има училище с няколко пълни паралелки, друго пък ще е с половината си паралелки, трето аха - аха ще е закрепило след ваканцията и ще имат седмица-две на достатъчно присъствени.
Продължавам да твърдя, че тази "ваканция" е за замазване-да успеят да "оздравеят" болните, за да са на линия присъствено другия понеделник.
Виж целия пост
# 6
Разумна е ротацията на този етап. Поне няма да са всички накуп, пак малко от малко ще има някаква дистанция.
Бройките спадат при спиране на учениците, но заради ината на Денков, това стана много късно и сега има много болни учители и ученици.
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата 💐
Ние бяхме болни и се възползваме от ваканцията, за да понаваксат децата...
В последната седмица имаше доста отсъстващи при седмокласничката и доста от учителите ги пускаха онлайн, но се разчиташе основно на другарчетата, както винаги ✌️
Виж целия пост
# 8
През последните две седмици от първия срок при нас се получи така,че се разболяха и ученици и учители.
Учителки по български по история-болни.Няма кой да замества-учителя по физическо дошъл.Ами няма полза от такова ходене на училище..
После три деца от класа на дъщеря ми се разболяха от Ковид,карантинираха класа.
По-добре беше на ДО.Госпожата болна,но си преподава от вкъщи..

Сега втория срок ще видим..но аз съм доволна и от ДО.
Виж целия пост
# 9
Не зная дали омикрон повтаря омикронци, другите ги повтаря, и на ваксинираните никак не прощава. Това, което наблюдавам обаче е, че при децата минава за ден-два, при възрастните за три-четири... А карантините стоят 10... И така докога?
В академична среда може да си позволим лукса да сме в болнични и в час, но рядко имаме повече от 4 часа на ден, а в средното училище повечето учители имат над шест... Нормално е при болничен да не водят часове.
Аз лично вече съм в състояние "все ми е тая", просто искам да се съхраня максимално в тази цялата лудост и сблъсък с нефункциониращи системи...
Виж целия пост
# 10
Моите наблюдения за съжаление са различни.
Имам близки, повторени от омикрон, в рамките на месец януари-два пъти.
Имам близки с деца, котио не минават за ден-два с хрема. А родителите са на 20-ти ден и още си влачат опашка, възстановяването не е ясно колко време ще отнеме.
На мен ми е екстра като цяло, но не съм типаж, който вършее по моловете и това не ми е накривило шапката. Лудост около мен няма като цяло, всеки си носи кръста без да мрънкя и го бута ден за ден. За огромно съжаление обаче, сме диспансерни у нас, и сблъсъкът с нефункциониращите ни системи са на ниво от преди пандемията, а сега в пандемия сме оставени в нищото, буквално - всеки сам се спасява.
Виж целия пост
# 11
Ами,.да, но не искам да го бутам ден за ден. По молове и аз не ходя, благодарна съм даже, че част от мол-приятелите изчезнаха с не ходенето по молове.
Освен това, всеки грип влачи опашка с дни и месеци, но от това не спираше живота. Пред 2019 изкарах нещо през февруари, които влачих до юли, накрая вече бях убедена, че имам рак на белия дроб. Въпросът е точно в нефункциониращите системи, на които ковид е удобен. Не може в този цифровизиран живот да чакам три часа в препълнено ДКЦ за болничен и бележки за училище и градина с още безброй хора, вътре влизат всички за регистратура за тестове или рентген за ковид (още една ковидна опашка, която официално не съществува), карантинирането не работи, прегледи няма (синът ми също е диспансеризиран, никой не попита дори, дали има ковид утежняващи обстоятелства, приема ли лекарства). Ковид удобно замете проблемите на здравеопазването, на образованието, дано с кризата в Украйна ни замети и проблемите в сигурността. Огромни средства се предвиждат и в образование и в здравеопазване и през тази година - а резултати... никакви... Върви си паралелно здравеопазване - всеки сам си спасява, върви паралелно образование - пак се спасяваме сами... Имаме и две безспорно уморени гилдии, които извадиха на показ най-лошото си лице - и в отношения деца-родители учители и в отношения пациенти -лекари...
Виж целия пост
# 12
Няма как да не е ден за ден. Никой не знае кога от къде ще си лепне омикрона, За Н-ти път.
Ето, в унисон с темата за обучение-съжалявам, но няма как да гарантирам присъствено на детето ми на всяка цена. Предстоят и важни изпити, с променен формат, намалено време и тъпия без извинение тест по АЕ е зад последния и проблем в случая, особено, ако на него, от зор за присъствено, се зарази и не успее да се яви на изпити. Само малък пример.
За висене по кабинети не ми говори, както писах, детето ми е диспансерно. Това са-протоколи, заверки, печати и печаднченца, рецепти, помнене на конкретни дати, и за всичко се виси с часове пред тези кабинети, по опашки. За справка-вчера пак всиях над час. Това е на фона на рекламираните ел. рецепти, които са всичко друго, но не и ел. И за нищо от това не дават извинителна бележка за отсъствие. Всичко си е за нейна сметка-и очния, който трябва да минава два пъти в годината и ЕМГ и какво ли още не.
Средствата не се използват адекватно, и въобще, масовата ни функционална неграмотност води до това, да не можем да се възползваме от очеизвадни иначе ресурси.
Виж целия пост
# 13
Това, което наблюдавам обаче е, че при децата минава за ден-два, при възрастните за три-четири... А карантините стоят 10... И така докога?
Силно се надявам наблюденията ти да са верни, защото моето наблюдение върху мен самата е потресаващо. Днес ми е 21ия ден от първите симптоми, с положителен ПСР от третия ден и още нямам признаци на подобрение. Сега съм в болничен от ЛКК и след ваканцията няма да започна. Ваксинирана съм.

Аз също преподавам на 12 клас, не съм си позволила нито един изцяло лекционен час. Затова са ми много странни убежденията, че една камера насочена към дъската е равна на участие на детето в час. Но ако учебен час = университетска лекция, тогава бих се съгласила.
Виж целия пост
# 14
Но ако учебен час = университетска лекция, тогава бих се съгласила.

Изрично и не случайно съм написала именно това, че часът е = университетска лекция при нас.
Конкретно по езиците - те приключиха. Повечето са със сертификати С1 и нагоре, мина им ДСД - нищо съществено от тук насетне не се и няма да се случва, освен прословутите оценки, т.е. тестове да си правят. Може би математиката само не е лекционна, но и там-няма за къде вече и не е никак сложно включването онлайн. Всичко останало е лекции. Няма нужда от дъска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия