Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 193
  • 1 104
# 60
днес я направих.стана НЕВЕРОЯТНА
Leo,хиляди благодарности за хубавите рецепти smile3525 smile3525 smile3525
и с картофките и с пилешката фантазия обрах точките  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 61
Със сигурност утре съм на магазина и ще майсторя и аз мнооого ми хареса пък е и лесна тъкмо като за мен
Лео   bouquet
Виж целия пост
# 62
Аз имам питане.
Според вас как да я направя така, че отгоре върху рулото да е залята с желе и да има тънък пласт желе, като тортата Стоичков на сладкарница Неделя? Дали да я заливам с лъжичка след като я направя, или още като редя в купата някак си да сипвам и желатин, та да стане отгоре желирано?

Досега рових в рецептите си - имах нещо подобно описано, но не го намерих. Ще се опитам да ти го обясня. Преди да започнеш да редиш рулата, намазваш купата с гъст желатин, както е накиснат в малко количество вода и разтопен на водна баня. Намазваш с четка и отгоре редиш рулата и продължаваш по рецептата. Преди да обърнеш, потопи купата в гореща вода.

А пък ето това гледах по телевизията, т.е. видях всички обяснения - накрая намаза тортата също с четка с предварително приготвено желе, оцветено в розово, за да е по-блестяща.

Надявам се да съм помогнала. 
Виж целия пост
# 63
 Cry Cry Embarassed Confused Sad
Нищоооооооо не станаааааа.
Лео ще идвам на уроци при теееееббббббб.
Сигурно съм единствената, на която не стана.
Първо рулото не беше на 7 дейс, а някакво друго, нямаше във фантастико.
Второ купата ми се оказа голяма за крема не достигна.
Мъкаааааааа, мъка....
След 3 часа ще видя какво се е получило, но ми се ревееееееее Cry Confused Embarassed Rolling Eyes
Виж целия пост
# 64
Cry Cry Embarassed Confused Sad
Нищоооооооо не станаааааа.
Лео ще идвам на уроци при теееееббббббб.
Сигурно съм единствената, на която не стана.
Първо рулото не беше на 7 дейс, а някакво друго, нямаше във фантастико.
Второ купата ми се оказа голяма за крема не достигна.
Мъкаааааааа, мъка....
След 3 часа ще видя какво се е получило, но ми се ревееееееее Cry Confused Embarassed Rolling Eyes
Споко, аз о.рах желатина - реших да направя малка доза и разтворих половин пакетче в 250 мл вода (както пишеше на упътването). След това прочетох тук как точно се прави и изсипах и другата половина желатин във вече разтворения. Кремът ми е доста рядък и една част попи в рулото, поради което кремът дойде на късо.
Абе карай да върви - каквото стане  Mr. Green
Виж целия пост
# 65
Лео сърдечни благодарности за рецептата.  Heart Eyes
Много се хареса на всички от фамилията и със сигурност ще я направя отново скоро.
Надявам се тогава и снимка да сложа, че този път тортата бързичко изчезна.
Виж целия пост
# 66
sineo4ka, какво пак става мила  Laughing Няма значение рулото на коя фирма е, Сипваш крема и просто махаш рулата , ако ти идват в повече или ги обрязваш с нож (сори за израза Laughing). А ако си се справила с желатина след 3 часа не би трябвало да имаш проблем Hug


Виж целия пост
# 67
Хм, то взе че стана   chef
Вярно, рулата не се виждат (кремът е върху тях), обаче половинката беше във възторг от вкуса.
Следващият път ще карам по-скромно с водата и желатина.
И btw, в НДК, на Произведено в БГ има щанд за течен шоколад, който ми се срува доста изгоден като цена и въобще не лош като качество - 3 лв за 400 гр. Има всякакви разфасовки.
Виж целия пост
# 68
ееееееее....най- накрая и аз ще се отчета!   chef
Тортата е страхотна, става бързо и не е трудна за изпълнение! Аз за една седмица, два пъти я правих! Следващия път их добавила и ред рула и вътре, между крема...
Това е! Благодарско, Лео, за рецептата и търпението след това да разясняваш! Hug
Виж целия пост
# 69
И btw, в НДК, на Произведено в БГ има щанд за течен шоколад, който ми се срува доста изгоден като цена и въобще не лош като качество - 3 лв за 400 гр. Има всякакви разфасовки.

Бъркам ли или Нукремата е 400 г за около 1,80 лв? Или беше 400 мл   Thinking
Виж целия пост
# 70
И аз искам да питам за желатина... сипва се в 50 гр вода и после.. колко се оставя да престои и слага ли са на водна баня? И всъщност коко мл са 50 гр вода?

Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 71
Сипи го в половин, максимум 1 кафяна чаша вода. Остави го 15-20 мин да престои, за да набъбне, и след това на водна баня го разтапяш. (Готово е, когато вече не виждаш гранулките, а стане бистра течност). След това го смесваш с каквото искаш - в случая за тортата - с крема.
Виж целия пост
# 72
sineo4ka, какво пак става мила  Laughing Няма значение рулото на коя фирма е, Сипваш крема и просто махаш рулата , ако ти идват в повече или ги обрязваш с нож (сори за израза Laughing). А ако си се справила с желатина след 3 часа не би трябвало да имаш проблем Hug





Лео с крема се спрявих превъзходно, стана след като правих лятото тренировки с желатина.
Хареса ми много, пак ще направя, но ще пробвам да е бяла.
Имам предвид ще я направя с друго руло плодово и имам замръзени ягодки.
Предполагам, че може да се направи и със сладко, нали?
Виж целия пост
# 73
Може със всякакви плодове, сладко  и плодови рула. Ето резултата  Laughing

Виж целия пост
# 74
Наистина рулото трябва да е на 7 Дайс, защото са по като дунапренени и попиват, а при тези, които бях взела аз си останаха така даже се втвърдиха.

Лео ще се ошлайфам, да знаеш. Hug Heart Eyes  bouquet
Ама ти все пак ме покани на едно кафенце и тортичка, пък и малко уроци да ми покажеш в сладкарството. Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия