Лунна торта

  • 26 659
  • 128
# 30
Тортата наистина е страхотна, а с целувките просто е перфектна. Съпруга ми беше повече от изненадан. Благодаря ви. 1dating
Виж целия пост
# 31
И аз се запалих по тая торта Simple Smile
А с каква течна сметана я направихте? Хоплата ми е много гадна на вкус, с шоколада по-вкусна ли става  Thinking
Виж целия пост
# 32
Взех HOLPA 1 литър, но не подсладена,  за да мога да я ползвам и останалата и за солен сос. и в този случай трябваше да прибавя захар. Прибавих на око. Може да се купи от подсладената и да не се прибавя захар. Днес занесах и на колегите и бяха възхитени. Всичките искаха рецептата. Става със всякакъв вид бисквити от меките. Както писах по горе аз я правих с кафяви. Блат кафяв, крем с цвят на капучино и бели целуфки. Просто много ефектно стана. Пробвайте и нямя да съжалявате. newsm53
Виж целия пост
# 33
П.С.Да със шоколада става много по добре.
Виж целия пост
# 34
Хиляди благодарности за рецептата! Моята печка е за боклука вече, нищо не мога да опека като хората и издирвам всякакви рецепти за сладкиши без печене. Миналата седмица направих тирамису, по рецептата на nad_tab, стана страхотно, нищо че нямам миксер и бърках ръчно до изтръпване на ръцете:).
Виж целия пост
# 35
belalim, утре ще гледам да ти намеря една страхотна рецепта за торта, която не се пече. Само ще трябва да си намериш от старите дебели блатове. За Пловдив не знам къде може да ги има, но тук в София ги продават тук там. До утре.
Виж целия пост
# 36
Цитат на: Илиана
belalim, утре ще гледам да ти намеря една страхотна рецепта за торта, която не се пече. Само ще трябва да си намериш от старите дебели блатове. За Пловдив не знам къде може да ги има, но тук в София ги продават тук там. До утре.

Чакам си рецептата, да знаеш;)!
Виж целия пост
# 37
Момичета, а какви маслени бисквити използвате? Аз днес купих една кутия Хопла и шоколад, ама бисквити, маслени, без пълнеж не видях  Thinking
Виж целия пост
# 38
Цитат на: nad_tab
Момичета, а какви маслени бисквити използвате? Аз днес купих една кутия Хопла и шоколад, ама бисквити, маслени, без пълнеж не видях  Thinking
Bibi по-нагоре писа ,че всички на Победа стават,аз я правих точно с бисквити на Победа,става невероятно вкусна.Пробвай.
Виж целия пост
# 39
belalim, цял ден ме няма в къщи и сега се прибирам и веднага ти я пускам. Тези дни ще видя за още такива рецепти да ти изпратя.
  ТОРТА
1 готов пандишпанов блат/от тези дебелите около 3-4см/
3 яйца
3 суп.лъжици какао
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче масло разтопено
1-2 суп.л. ром
1 ч.ч.захар
1 голяма кофичка заквасена сметана
7 сеп. л.пудра захар
 
Приготвяне:
блата се издълбава внимателно в средата така, че се оставят отстрани стени с дебелина 1-1,5см ръб дълбае се на доле толкова, че основата на блата да бъде дебела колкото стените 1-1,5см. Сиропира се леко издълбания блат както стените така и основата с 1/2 част от прясното мляко подсладено със захар навкус.Като се внимава да не се прекали със сиропирането.
Останалото мляко се кипва с какаото. Остатъците от издълбания блат се правят на трохи и се разбъркват с разтопеното масло, яйцата,свареното и охладено какао, 1ч.ч.захар, 1-2 суп. л.ром
Стака приготвената смес запълваме дупката.
Разбиваме сметаната с пудрата захар хубаво и се намазва тортата отгоре с цялото количество сметана, а също и отстрани стените. Украса по желание плодове, ядки, настърган шоколад. . .
Престоява в хладилника  1 час. Пожелавам успех при правенета и да ви е вкусно
Виж целия пост
# 40
Аз взех на "житен дар", но не обикновените. Тези които са с дупка в средата. От тях има шоколадови, с канела и още два вида ако не се лъжа, но не си ги спомням другите какви бяха.
Виж целия пост
# 41
Аз мисля също да я пробвам тия дни, с бисквити на "Житен дар". Тези с ванилия ми звучат вкусно и подходящо за комбинацията.
Виж целия пост
# 42
Кажи как е с тези бисквити като я направиш.
Виж целия пост
# 43
Цитат на: Steisi
Аз мисля също да я пробвам тия дни, с бисквити на "Житен дар". Тези с ванилия ми звучат вкусно и подходящо за комбинацията.

и аз с такива я правих последния път - няправих я в 11 вечерта и на другия ден в 17.30 в хладилника стоеше едно самотно парче - и майка ми да опита все пак  Twisted Evil  eat
Виж целия пост
# 44
И аз закупих "Ванилия" на Житен дар и шоколади, и сметана, обаче имам въпрос - извинявам се ако звучи тъпо: трябва ли да разбивам сметаната или да я слагам както си е течна? Казвайте, щото ако до два дена не направя тортата, сина ми ще изяде и шоколадите, и бисквитите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия