Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 51 859
  • 387
# 195
Mежду другото току що разгледах снимките на вашите творения
Тането- пиша ти Отличен 6+ ! Много хубави и оригинални сладки!!!
Браво на всички!  smile3501 smile3501
Виж целия пост
# 196
Моля някоя от Вас да ми каже как се съхраняват меденките?В кутия ли или пък може да ги сложа в чиния да красят масата!?
Виж целия пост
# 197
Момичета разбихте ме ......... не мога да издържам и още утре ще пробвам нещо ..... ох а те са толкова много нещата които ..... НЕВЕРОЯТНИ СТЕ  ...... БЛАГОДАРЯ ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ  (макар и задочно )
от днес ставам запален посетител и ще ви пратя резултатите ми  smile3521
и ще си прегледам и моите рецепти и дано да съм ви и аз от полза тези дни Simple Smile
 newsm20 прекланям се пред вас
Виж целия пост
# 198
Ох като гледам всички тези страхотни сладки и сладкиши направо се вдъхнових да се захвана и аз. Само искам да попитам от къде сте купили тези мъниста(те не са съвсем мъниста, по-скоро захарни топчета), с  които сте украсили сладките?Мерси предварително!
Виж целия пост
# 199
Ох като гледам всички тези страхотни сладки и сладкиши направо се вдъхнових да се захвана и аз. Само искам да попитам от къде сте купили тези мъниста(те не са съвсем мъниста, по-скоро захарни топчета), с  които сте украсили сладките?Мерси предварително!


Тези перлички се продават в пакетчета заедно със захарни цветни пръчици на почти всеки щанд с подправки Hug
Виж целия пост
# 200
Бях се зарекла да се спра със сладките за тази година, обаче Platypus ме подсети за тези двуцветните и реших да направя подобни по една рецепта дето я имам в дебелите тефтери.

http://3opu.multiply.com/photos/photo/11/30
Виж целия пост
# 201
 Peace постни лозови сърмички с ориз 
Виж целия пост
# 202
Зори, казвай рецептата бързо.Е такива не бях виждала.Супер изглеждат, но трябва и да се дегостират.  Simple Smile
Виж целия пост
# 203
Зори, казвай рецептата бързо.Е такива не бях виждала.Супер изглеждат, но трябва и да се дегостират.  Simple Smile

Слушам и изпълнявам  Laughing :

175 гр. размекнато масло (не разтопено!)
350 гр. брашно
1 яйце
300 гр. захар
30 гр. тъмен шоколад
настърганата кора на 1 лимон.

Маслото се разбива със захарта. Към сместа се добавя яйцето, а после и брашното. Замесва се еднородно тесто.. Разделя се на 2 еднакви топки. Към едната се добавя шоколада (разтопен и леко охладен), а към другата лимонената кора и се измесват потделно на гладко тесто. Разточват се на две правоъгълни кори (аз разточвах върху хартия за печене, така не залепва и след това изрязах с нож излишното, за да ги оформя на еднакви правоъгълници). Слагате една върху друга двете кори и с помощта на хартията завивате на руло. Рулото се поставя в хладилника за 1-2 часа за да се стегне и да може да се реже хубаво.
Тавичка се застила със хартия за печене, рулото се реже на шайбички по 0,5 см. и се редят на разстояние една от друга. Пече се в предварително загрята на 180 гр. фурна 10-15 минутки (преди да е започнало да кафенее бялото на сладките).
Виж целия пост
# 204
Ммм сладки тигърчета, страхотни са  Peace
Аз снощи направих и меденките, останаха ми само сладките с парченца шоколад. Зори, джинджифиловите са просто страхотни, такъв аромат се разнася като отворя кутията, че не знам как ще ги опазя до Коледа  Grinning
Респект и благодаря пак за чудесната рецепта, определено влиза във фейвъритс  Hug

Тането, чудесна елхичка  Heart Eyes
Виж целия пост
# 205
А нали белтъците се разбиват на сняг и после се добавя пудрата захар?? И сместа-глазура колко гъста трябва да е? Дайте сравнение с нещо... Praynig

Вики , Нат, беше пояснявала по-назад в темата ,че белтъчната глазура се прави като задължително преди това пудрата захар се пресява ,дори и два пъти , слага се белтъка и лим.сок и се бърка с дървена лъжица - поне половин час.  Simple Smile
Виж целия пост
# 206
bopsi  bouquet

Това е за да ви стане наистина гладка и лъскава глазурата! Ако обаче не ви се занимава, може да я разбиете с миксер, като към белтъците постепенно прибавяте захарта. Имайте в предвид, обаче, че така влиза много въздух в сместа и после прави балончета - така глазурата не е гладка, а линиите са прекъсват. Може обаче да пробвате да я разбиете с приставките за тесто - така няма да има толкова въздух.

Успех!
Виж целия пост
# 207
Taneto, много красива елхичка!
Natalyna, благодаря и на теб за съвета!
Аз все пак се справих с украсата и то на две елхички! Глазурата, стана толкова течлива, колкото беше необходимо и мисля, че се получи добре! Направих я малко на око, защото имах няколко останали белтъка и всъщност не знам колко съм сложила Embarassed И тъй като или не съм запомнила добре или изобщо не съм прочела, че се бърка продължително на ръка, аз всъщност разбих глазурата с телената приставка на пасатора. Гладичка стана, но няма лъскавина - дали е от това, че не е разбита правилно?! Тези дни ще снимам да покажа.
Виж целия пост
# 208
Моля дайте рецепта за джинджифилови сладки Embarassed.Благодаря
Виж целия пост
# 209
Моля дайте рецепта за джинджифилови сладки Embarassed.Благодаря

Тони, рецептата за джинджифиловите сладки са на втора страница на същата тема  Grinning . Ето ги:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141622.msg2750346#msg2750346
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия