Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аблация на сърцето - 11

  • 22 438
  • 590
Добре дошли в новата тема! Heart
С пожелание за здраве и спокоен ритъм! Flowers Four Leaf Clover

Координати на болниците:

НКБ
Токуда
Стара Загора

Криоаблация:
Скрит текст:
Екип не може да се избере, защото в България единствено проф. Ангелков  я прави. Въпреки това, в Сити Клиник ще ви накарат да подпишете декларация за избор на екип на цена 750 лв. мисля беше. Просто това е легален начин да ви вземат пари, не може да го откажете това. Аз съм с диагноза предсърдно трептене и мъждене. Това към момента е най-новия метод за третиране на мъжденето, не на трептенето. В най-честите случаи при мъждене се изолират четирите белодробни вени, при РФА това се постига с електроди, и чрез изгаряне на последователност от точки в основата на тези вени. Това изисква супер голяма прецизност на човека, който прави процедурата и доста време. При криоаблацията се използва техниката на замразяване и времето се съкращава с 2/3, защото се вкарва електрода във всяка вена, надува се криобалон и за 2-3 минути се замразяват всички точки наведнъж при температура около -73 градуса.
Разбира се, като краен резултат успеваемостта и при двата метода е идентична, но криоаблацията е доста по-щадяща и с по-малки рискове за пациента.
И в двата случая има вариант за повтаряне на процедурата, ако е "изпусната" някоя точка, но докато при РФА отново процедурата трае няколко часа, то ако първия път си имал криоаблация, втория път е по-малко от час. Забравих да спомена, че само веднъж може да имаш криоаблация. Ако се наложи втора или трета процедура задължително се прави РФА.
Статистически успеха при РФА за предсърдно трептене е около 90%, докато при мъжденето е около 70% /РФА и криоаблация/. При втора процедура за мъждене успеха е вече над 90%.
Професора ми сподели, че понякога има случаи на т.нар. "ягодово сърце", където точките са толкова много, че не може да се постигне ефективен резултат с която и да е аблация и там единствения вариант е поддържането с лекарства. Това, разбира се, са доста редки случаи.
Аблацията дава възможност за дефинитивно излекуване на трептенето и мъжденето.
Надявам се да съм бил полезен.

P.S. Рисковете свързани с процедурата ги има, но не са толкова големи, сравнено с ползите. Най-честите усложнения са свързани с хематоми на мястото на влизане, но се разсейват за няколко дена, до седмица. По-сериозните са свързани с тампонада на сърдечната кухина, прогаряне на хранопровода или временно парализиране на нерва, свързан със слънчевия сплит (при криоаблацията), НО всички тези рискове са известни на лекарите и те вземат превантивни мерки да не се случват. АКО се случи, винаги има варинат за реакция, тоест екипите са ВИНАГИ подготвени за евентуалните усложнения.  Досега в България, а и в чужбина, доколкото ми е известно, смъртен случай по време и в резултат на такава процедрура НЯМА.

Предните теми:

1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
Виж целия пост
# 1
Stilgar доволен ли сте от резултата? От колко време е бил проблема с мъждене и колко време мина след аблацията??
Виж целия пост
# 2
Един въпрос имам. Колко време чакахте за преглед при Шалганов тези от вас, които са правили аблацията при него? В Супердок до началото на месец май няма свободен час за него. Има ли друг начин освен през Супердок да стигна до преглед и последваща аблация при него?
Виж целия пост
# 3
Здравейте! Утре ми е аблацията, но преди това ще ми правят Трансезофагиална ехография, тоест през устата ще ми сложат една тръба с камера на края, за да стигнат до сърцето, за да видят за тромби! Правили ли са ви на вас преди аблацията това изследване ?
Виж целия пост
# 4
Прави се при диагноза ПМ, не при всички.
Виж целия пост
# 5
Момичета от няколко дни усешам единични прескачания на сърцето. Може би по около 10 -12 на ден. От аблацията ми мина 1 година. Имате ли представа дали може да е от студеното или от нещо друго. И друг път съм имала единични и после нищо. Но сега защото е пореден ден и нещо се притесних. Усещам прескачане след 3 часа пак. Като си лежа няма. Преди месец ходих на кардиолог и казаха, че всичко е наред. Не знам дали пак трябва да ходя и да се притеснявам.
Виж целия пост
# 6
Може от студеното.
Много пъти съм споделяла, че на мен жегите не ми пречат, но студа - много.
Виж целия пост
# 7
Аз съм трети ден след аблацията и имам единични прескачания. Казаха ми, че е нормално! Надявам се да изчезнат.
Виж целия пост
# 8
Честито!
Нормално е, ще се успокои сърцето, поне 6 месеца са нужни.
Живей си нормално и не го мисли!
Виж целия пост
# 9
Благодаря ти DeVa…дай Боже!
Съветите които даваш и мнението което изразяваш относно темата ни, помагат на много хора да се решът към тази крачка!
Виж целия пост
# 10
Радвам се, защото и аз, благодарение на тази тема се реших на аблация Simple Smile
Ако бях слушала повечето кардиолози в Пловдив, трябваше да съм на шепи антиаритмици.
Виж целия пост
# 11
Колко време след аблацията ти спряха антиаритмиците?
Виж целия пост
# 12
Аз нямах изобщо. Само аспирин протект за 1 месец.
Започнах да пия Амаритон, 3 години след аблацията. Заради екстрасистоли. Но не го пия постоянно. Те са есенно време, месец-два, най-много. Пия по половин Конкор, че пулса при мен беше висок след аблацията, 90 средно. Но си карах 3 години така, без никакви лекарства. Накрая се съгласих на половин Конкор Simple Smile, иначе д-р Трайков ми е изписал цял, от 5 мг.
Виж целия пост
# 13
На мен все още ми прескача сърцето по няколко пъти на ден и не знам какво да правя. Тези дни казаха, че имало магнитни бури. Уж намаляха прескачанията. Някой ден бяха 2-3 на ден. друг ден 0. Но днес докато чаках детето от градина прескочи 3 пъти за 5 минути и се изплаших. Не е това като преди аблацията, а единични прескачания. След това пак си се оправи. Вие какво правите в такива моменти. Не ми се ходи при личната, че тя миналия път на кардиограмата каза, че не е добре и ме изплаши,акардиологът на същата кардиограма каза, че не вижда нищо притеснително.
Виж целия пост
# 14
Как може за 2-3 прескачания да се тревожите? Това е нормално. До 400 на ден е нормално. Какви 2-3?
Нищо не правя, не им обръщам внимание.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия