Как готвите постно зеле?

  • 1 840
  • 15
 Днес купих зеле и ми се ще да го сготвя без месо? Hug
Виж целия пост
# 1
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.
Виж целия пост
# 2
Първо го сварявам със сол, лимонена киселина,червен пипер,олио,домати-0,5 буркан консерва и вода. След това го запичам.
Виж целия пост
# 3
 само не ми е ясно да запържвам ли първо лук примерно или няма нужда?
Виж целия пост
# 4
Една малка главичка лук променя коренно вкуса. Аз винаги слагам. За разлика от останалите прясно зеле никога не пека, а само на тенджера, като задължително пускам и по едно листо дафинов лист.
Виж целия пост
# 5
Намачквам го със сол, слагам ориз(може и без него), доматено пюре и подправки, слагам го във гювечарник и пека 2 часа.  Peace
Виж целия пост
# 6
Намачквам го със сол, слагам ориз(може и без него), доматено пюре и подправки, слагам го във гювечарник и пека 2 часа.  Peace
И аз го правя така, но мъжа ми много не го обича постно  Sad
Виж целия пост
# 7
Зелето вече може да е изядено но:
Нарязвам, леко посолявам, задушавам в тенжера с малко олио и вода. Като стане почти готово - малко доматен сок и целина. (1/2 го използва за гарнитура  Laughing )
Виж целия пост
# 8
Запържвам нарязаните на ситно лук и моркови. Слагам ориз след това доливам 1 ч.ч. вода и слагам зелето. Задушавам и от време на време доливам водичка. Слагам сол, черен пипер, пикантина и дафинов лист. Готвя докато зелето омекне, а ориза се свари. Тази манджа я оставям съвсем гъста, т.е почти без вода.
Виж целия пост
# 9
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.

По вкусно зеле не бях яла, стана точно както го обичам  Hug Благодаря!!!
Виж целия пост
# 10
Слагам червен и черен пипер,доматено пюре,копър,чесън и понякога кимион
Виж целия пост
# 11
Постното зеле само се готви. След като го наситниш, го насоли и намачкай. После с малко вода, ама наистина малко, и повечко олио го мятай на котлона. Добави скилидки чесън на вкус, един-два настъргани моркова и наръси червен пипер. Пускай тивито и гледай нещо интересно, като бъркаш само в рекламните паузи. Малко преди да се свари зелето, сложи доматено пюре-3-4 с.л. Ако искаш да стане по-киселко, не му мисли, сложи още салца.  Остави още малко да ври и дърпай от котлона. Така приготвено, зелето чудесно се допълва на вкус с мръвка жарена на дървени въглища. Мръвката е според възможностите- от крехко свинско вратле, до проста македонска наденица. Полива се обилно с бира или вино розе. А да ви е сладко!
Виж целия пост
# 12
Нарязаното зеле с малко лук /може и пресен/, олио и топла вода задушавам в тенджера.
Сол, червен пипер, чесън и чер пиперец по някое време.
5 мин. преди да го дръпна от огъня, прибавям няколко зрели пресни домата, нарязани наситно.
Изключвам котлона и прибавям чубрица и доволно копър или магданоз.
  chef
Виж целия пост
# 13
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.
И аз така го правя,но без чесън
Виж целия пост
# 14
Нарязаното зеле с малко лук /може и пресен/, олио и топла вода задушавам в тенджера.
Сол, червен пипер, чесън и чер пиперец по някое време.
5 мин. преди да го дръпна от огъня, прибавям няколко зрели пресни домата, нарязани наситно.
Изключвам котлона и прибавям чубрица и доволно копър или магданоз.
  chef

Така,само че без лук го правя аз.Понякога слагам всичко в гювеча във фурната и ...готово!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия