Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

  • 23 006
  • 753


💙🎀Нашите бебчета 🎀💙

🎀Callum - Вяра - 15.01.2022

🎀Недасон 25.03.2022- Неда 2.780кг 49см

💙Жирафчето - 27.03.2022 - Йоан 3980кг 53см

     Velinaa22 - 2050

💙Tinavasv - 30.03.2022 - Даниел 3.550кг 52см

🎀Бахар - 30.03.2022 - 3.200кг 49см

💙🎀Нашите бъдещи мами 🎀💙


babyboo 29г. София - 23.03.2022 - първа бременност - 💙

Жирафчето - София - 01.04.2022 - втора бременност - 💙

Ponytail 34г. - Пловдив - 07.04.2022 - втора бременност 💙

Tinavasv 29г. - Благоевград - 09.04.2022 - първа бременност 💙

Мария Вълкова 28г. - 10.04.2022 - втора бременност 💙

Merry94 - 11.04.2022 - 💙

Жоржи - 14.04.2022 - втора бременност - 🎀

DareAngel 30г. - 16.04.2022 - първа бременност - 🎀

treloni 27г. - София - 17.04.2022 - първа бременност - 🎀

waterviolet -18.04.2022 - първа бременност - 💙🎀 ?

The Joykiller - 21.04.2022  🎀

violet4e - 27.04.2022 - първа бременност - 🎀

Winter11 - 29.04.2022 - първа бременност - 🎀

Roni_ 34 г. - София - 25.04.2022 - първа бременност - 🎀

YanevaM 23г. - 31.04.2022 - първа бременност - 🎀

-Lina- 23г. - София - 05.05.2022 - първа бременност  - 💙


 
Предишни теми

тема 1

тема 2

тема 3

тема 4

тема 5

тема 6


Полезни линкове :

Калкулатор на термина

Бременност по седмици и месеци

Йога класове за бъдещи майки

Раждане

Нормално раждане - безценни ползи
Секцио - за и против

Кърмене

Кърменето като начин на живот- Блогът на Хедра
Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"

Други полезни теми :

[]Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)


Планери / Дневници на Бременността

C’Oshara 89,90лв

Me & My Baby SG MUGS 26,90лв

Здравни Заведения
град София

II САГБАЛ "Шейново" Ценоразпис

ТОКУДА Женска консултация и раждане

Майчин Дом София - Цени

МБАЛ Надежда - Цени

Град Варна

Майчин дом - Варна
АГ - Варна  ЦениЗа добавяне на линкове и термини  моля пишете ми на лично съобщение.
Виж целия пост
# 1
Включвам се в новата тема да честитя на всички мами бебчетата! Да бъдат здрави и много да ги радват!

Ние сме вече 2.200кг, храним се със шише и сме добре. Още съвсем мъничко остана до момента, когато ще сме вкъщи с нашата принцеска. 
💖🙏😇❤
Виж целия пост
# 2
Гети, добре съм! Нямам абсолютно нимакви симптоми и неразположения.. като изключим психически - разочарованието, че очаквах бебчо утре и цялото това вълнение, а сега ще има да си почакам още.
Иначе взех и тестове от аптеката, които направих и бяха отрицателни.. Все пак стоя вкъщи, почивам.. поръчах си няколко развлекателни книжки (не за бебета) ии ще чакам.
Смятам ако всичко е наред и не е тръгнало раждане, следващата седмица като ми свърши карантината с ММ да се изнесем в София до деня на секциото. Така ще ми е една идея по-спокойно, поне да съм там.., че сега съм на 2 часа и половина път.
Иначе при нас от доста време никой не те проверява дали си под карантина, хората ходят най-безотговорно без маски навсякъде и абсолютно никой не спазва никакви мерки. Честно да ви кажа ако се притеснявам за бебето си, бих отишла на лекар без да се замислям..
Виж целия пост
# 3
Аз имам въпрос свързан с изплащането на майчинството. Реално съм в 45 дневен болничен от 2ри март, кога горе долу ще бъде преведен и дали ще е наведнъж или на траншове?
Виж целия пост
# 4
callum, колко много е наддала вече! А това, че се храни от шише е страхотна новина! Наистина още малко и ще си я приберете. Май трябва да направи поне 2500гр, нали ?
Аз имам въпрос свързан с изплащането на майчинството. Реално съм в 45 дневен болничен от 2ри март, кога горе долу ще бъде преведен и дали ще е наведнъж или на траншове?
Зависи кога работодателят е предал болничния на НОИ. След предаването, НОИ има 10 работни дни (демек две седмици) да ти преведе сумата.

За болничен от март месец, срокът на работодателя да го предаде е 10-ти април. Трябва да си провериш при работодателя дали си имат някакви техни дати за подаване на болнични към НОИ.
Виж целия пост
# 5
Ангелче, за март ще ти изплатят дните след изтичането на м. Март и след като работодателя ти е депозирал болничния в НОИ. Дните за април ще ти ги изплатят в м. Май на два пъти спрямо датата на раждане и втория болничен.

Относно Ковид съм на мнението на Брин… отговорност трябва да се носи при това лична…

Callum направо се е изстреляла Вяра - 2200 е перфектна, до колко ще я държат- 2500 ли?

Хора започвам да се отчайвам, както се бях нагласила, че заради скъсената шийка ще раждам по-рано и едва ли не да добутам до 28 гс, вече съм в 38гс и имам 0 контракции Joy
Виж целия пост
# 6
Благодаря за отговорите, предполагам че те са вече предадени и разбирам че за март ще ги преведът на веднъж.

Жоржи и аз съм същата, имам някакви единични, но пък девойката си я усещам високо, ако не ме лъже усещането. Вече съм супер изнервена и не искам да вдигам телефона на никого 😂 Не само заради тъпите въпроси а и по принцип всички ме дразнят!
Аман! Никога не съм звъняла така защото знам че е досадно и сега като го изпитвам си го затвърждават на 100%

Callum вече е голям госпожица, дано възможно най-скоро да се гушите!
Виж целия пост
# 7
Аз ви пиша пък с друга тема.. да видим на какво мнение сте 😁
Мислите ли да давате водичка на новородено и като цяло мамите с по няколко деца как сте гледали вашите бебоци? С малко количество вода между кърменията или без 🤔
Аз клоня към единия вариант за сега, но събирам и различни мнения.
Виж целия пост
# 8
Честита нова тема, скоро ще я напълним с бебета. Simple Smile

Без да изпадам в дълги обяснения, но съм убедена, че голям процент от АГ преглеждат, дори израждат бременни с ковид и то не в ковид обособени отделения. Моят АГ съм го виждала с маска само, когато се е връщал от спешна операция, на всички прегледи е бил без…

DareAngel, следи си ги в сайта на НОИ с пик код има няколко под раздела и месечен график за изплащане. Честно да ви кажа за първи път излизам в болничен и ми отне време да се ориентирам как се случват нещата с постъпването и изплащането. 😀
Виж целия пост
# 9
Аз днес имам превод за целия Март.

Относно водата на бебето - много спорна тема 😂 аз с първото не давах вода, защото честно казано не ми се занимаваше, но после имах големи проблеми да го науча да пие. Чак сега на 2,5 години имаме просветление някакво и то пак са сто вида шишета, чаши и каквото се сетя. Този път съм решила от самото начало да давам вода с идеята, че моето бебе е голямо и ще има сили да засуче добре и няма да му пречи на храненето. Доста крайни мнения има по темата. Според мен всяка майка си усеща ситуацията най-добре като се роди бебчето.

Аз съм с термин за 20ти април чак, ама откакто разбраха, че бебето е 4кг по ехограф всички започнаха да ми звънят да не би да имам признаци на раждане и е доста изнервящо. И без това съм напрегната от ковид ситуацията, от предстоящото раждане, оък сега и да се обяснявам ежедневно, че не, все още не съм родила и да, ще кажем като се разраждам…
Виж целия пост
# 10
Работодателят трябва да подаде болничния до 10-то число на следващия месец, в случая април и НОИ имат 10 работни дни да направят плащане, но обикновено се случва по-рано. Според мен до 15-ти вече трябва да имаш плащане. Тъй като болничният е 45-дневен, след изтичане на периода (16 април, ако смятам правилно) ще получиш доплащането за април отново в рамките на 10 работни дни или до началото на май месец.

Аз имам въпрос свързан с изплащането на майчинството. Реално съм в 45 дневен болничен от 2ри март, кога горе долу ще бъде преведен и дали ще е наведнъж или на траншове?
Виж целия пост
# 11
Аз ви пиша пък с друга тема.. да видим на какво мнение сте 😁
Мислите ли да давате водичка на новородено и като цяло мамите с по няколко деца как сте гледали вашите бебоци? С малко количество вода между кърменията или без 🤔
Аз клоня към единия вариант за сега, но събирам и различни мнения.
Моите бебета бяха изключително кърмени до 6-ия месец. Изобщо не съм им давала вода. Нито бяха обезводнени, нито са имали млечница, нито са имали проблеми с изхожданията, наддаваха си без проблем.
Не мисля, че имат нужда от вода, само им пълни коремчето. А и съставът на кърмата е най-вече от вода.
Като започнах захранването, започнах да давам и вода.

Не се отрази и на научаването им да пият вода. Първото ядеше като ламя и пиеше малко вода. Второто отказваше да яде и изпиваше повече вода и от мен.
Виж целия пост
# 12
Здравейте момичета, и аз да се запиша в новата тема с бебе Максим, роден на 30.03. с планово секцио - 3,5 кг., 52 см.
И мен ме приеха 1 ден предварително, поне така е в Шейново при планово секцио. За пациентките, които ще раждат при Вецев, само да отбележа, че ВИП стая се заявява предварително на акушерката му във МЦ Феникс. На място при прием вече е късно. Така се озовах в стая с още 2 момичета, но не съжалявам. После и в реанимация бяхме заедно, днес вече ни разпределиха в различни стаи, но се срещаме и си гостуваме по стаите. От днес се гушкаме с малкия бонбон, който спи от 14.00 ч. непробудно и пропусна поне 1 хранене.
За болницата и условията - не са прелест, но са приемливи, а аз съм претенциозна по отношение на условия и най-вече отношение. Имаше извънредна ситуация в реанимация с едно момиче, което получи силен кръвоизлив след нормално раждане вечерта. Събраха за отрицателно време екип, дойде шефа на отделението, специалисти и израждащия въпреки, че беше късно вечерта и си бяха тръгнали отдавна, буквално я спасиха, а Вецев стоя цяла нощ и следи жената, въпреки че не беше на смяна. Беше наистина тежко за всички, но действаха адекватно и отговорно. Впечатлена съм!
Виж целия пост
# 13
Еха, vaiza честито бебче. Да бъде здрав Максим и да расте силен, бързо възстановяване на теб 🌷Имаш ли болки и търпят ли се?

Да ви кажа това с Ковид наистина шега не бива. То е същото като да се срещаш с някой, той да е болен от Ковид, да знае че си бременна и пак да дойде. Точно това ми се случи при второто инвитро след трансфера, въпреки че контакта беше кратък, разболях се и опита беше неуспешен. До сега се чудя ако не се бях разболяла дали нямаше да е успешен.
Мен така ми е притеснено да не се заразя точно преди раждането и ако знам, че моето АГ вика болни за преглед ще ме втресе, честно. Ще си внуша разни неща и ще ми бъде супер притеснено.
Мерките отпадат, но карантината за болните не. Била съм болна, с високорискова бременност, било ми е притеснено, но си стоях у дома. Всеки си носи отговорността.
Бързо оздравяване на болните момичета и всичко да е наред.

Callum много е пораснала Вяра, пу пу да стане пухкавелка и скоро вкъщи.

Нямам опит с предишни деца, но не мисля да давам вода, само ще пълни коремчето и ще размества храненията. И в кърмата, и в АМ има достатъчно вода.
Виж целия пост
# 14
Давала съм вода от началото и чай от копър също. Пиеше си всичко наред, като беше гладна нямаше шанс да я залъжеш с нещо друго освен кърма. Проблеми не съм имала. На номер две ще давам, ако пие-пие, ако не-спирам. Нищо не ми е насила. Пробвам каквото съм решила. Всяко бебе е различно.

ВМР платили са ти го защото работодателя ти го е подал в НОИ. Моя още се мотка Disappointed

Vaiza да е здрав Максим и да му се радвате много Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия