Казанлъшки понички

  • 29 024
  • 24
# 15
Тази джаджа я имам от три години и не знаех за какво се използва.За което мерси на Сладка хапка.  bouquet
Подарена ми е от свеки с един тиган,който рекламират по телевизията за палачинки -с две дъна и се обръща.Към него имам и едно метално сърце,нагоре с дръжчица,но и него не знам как да използвам-ако някой има идея за тесто,в което да се потапя ,после да се пържи в тиган и да се извади формата-да свирка Laughing
Само да добавя,че поничките стават доста мазнички,по- ми харесаха тези с бакпулвера  и там добавям 1 супена лъжица оцет,за да не поемат толкова олио.Въпрос на вкус. Wink
Виж целия пост
# 16
Аз мисля, че сърцето не се потапя, а се използва, напр. да направиш пържено яйце във форма на сърце... Такива спомени имам, поправете ме ако греша  newsm78
Виж целия пост
# 17
Blue Rose, да не би да е това? Ако да, ще ти пусна рецептата!

Виж целия пост
# 18
Нат, твойта чешка ли е..., че в Кул. журнал има някаква рецепта ..за Созополски дамги, дето се правят с такова приспособление, което наистина мяза на уред за дамгосване между другото. Grinning
Виж целия пост
# 19
Да Моренка, чешко е, но да си призная почти не го ползвам - доста пипкаво ми е  - резултата обаче е много ефектен. Веднъж си играх да направя такива солени гофрети за едно тържество и много се харесаха. 
Виж целия пост
# 20
.. доста пипкаво ми е  - ... такива солени гофрети...  и много се харесаха. 
Аха.. в журнала като време на приготвяне пише - 2 часа ooooh!.... ама нали не е задължително да се правят с тая джаджа..ако не си пускала рецептата за таЯ вкусотия, давай, плс! Hug
Виж целия пост
# 21
 Natalyna,същото е.Моля те,дай ми рецептата,за да си проваля диетата и да зарадвам домочадието Laughing
Виж целия пост
# 22
Значи, оригиналната рецепта е: 100мл. ром, 200мл. бира, 1 яйце и 150г брашно. Аз ром не слагам(не го долюбвам) и го замествам с още бира или мляко или вода. Може да си направите и обикновенно палачинково тесто, но по-рядичко. Сладките може да посипете с пудра захар и канела. Ако искате солени, към сместа може да прибавите някаква готова подправка - за печено месо например.(Става страхотно мезе)!

Процедира се по следният начин - формичката се нагрява в силно нагорещеното олио, но така, че да не е покрита изцяло с олио(иначе гофретата няма да може да се освободи лесно). След това топваме нагорещената форма в готовото тесто и връщаме обратно в олиото. Тестото започва да се пържи и тогава леко разтръсквaме формичката, докато тестото се освободи от нея и го оставяме да се допържи в олиото.

Ами това е - добър апетит!   bouquet

 
Виж целия пост
# 23
Момичета, в "Двата щъркела" виждах едни силиконови форми - върху една основа са вдълбани дупки; на всяка дупка в средата стърчи нещо като шиш. Би се получило геврече с миниатюрен размер. Дали тези форми също не могат да се използват за понички, само че печени.
Виж целия пост
# 24
Момичета, на 13 т.м. бях във Варна и си купих дозатора за понички от "Двата щъркела" за 17 лв. Така,че бягайте и си купете! tantrum
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия