За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 884
  • 739
# 705
Свари  си ги и дръж в хладилника, докато тръгнете. Но не и сварени и замразени и да размразяваш после. Ако имаш по-големи буркани, слагай вътре врели, веднага от тенджерата и като сложиш капак леко хванат и вакум
Виж целия пост
# 706
Днес вече разопаковахме барбекюто и ММ го върза с газова бутилка. Прави 2 сапунени теста, ми чугунени скари и после обгаря... Пълен старт по учебник! Всичко 6,но.... Кое колко време се пече и на каква т? Оставих го да се оправя сам на двора, с думите "аз месо не ям, ти си действай".
Мола за съвети по следните точки :
- на каква температура да печен пилешко месо?
-на каква температура да печем телешко месо?
-на каква температура да се пече свинско?
Има ли някакви особености за :
- мариноването на месото
-с похлупак или без да се пече
И изобщо всякакви подобни неща, моля за съвет като на веган Simple Smile
Не съм веган, но не обичам месо да ям, а за децата искам/обичам... Трябва да ядат, няма как, ще им печем.
Грилова ми моркови, които бях потопила в соев сос и бял пипер и бяха супер вкусни, но мъж и две деца, няма как да отгледам само на моркови.
Другата седмица ще пробва да пече риба на грила (на промо е в Лидл ципура), съответно там отново, моля да споделите оптимална Т на печене.
Изобщо... Такива работи ни вълнуват сега и предизвикват кулинарни питанки в моето домакинство.
П. С. Снощи заспах ядосана, но имам скрийншота на 2 вида баници ала кекс и смятам да пробвам нещо, евентуално утре Simple Smile
Скрит текст:
снимка на грила, да се изфукам, не че знам как се ползва и какво да го правя, но ми изглежда красив Simple Smile
Скрит текст:
Виж целия пост
# 707
Имам доста шишета домашен доматен сок, има ли как да го превърна в доматена паста или просто някак да го направя по-гъст? Може би да го сложа на котлона да му изври излишната вода? Искам да ползвам за пица или спагети, но ми е много течен.
Виж целия пост
# 708
На котлона докато изври водата която ти е излишна, няма как иначе. Ако искам да изпаря по-бързо, бих сложила в по-широк съд дори и да не е голямо количеството, за да е на по-голяма площ и да става по-бързо. По-скоро тенджера а не нещо плитко че иначе много цветно става като вземе да бълбука Grinning
Виж целия пост
# 709
skk007, сложихте ли камъни или директно на пламъка? Втора година се мъча с нашето и доста съм ограничила употребата му. Чистя като ненормална и пак като капне два пъти върху предпазителя на горелката се пали мазнината и става мармалад... Пушеци, пламъци, хубост неземна... Отворено, затворено - все ми препърля месото именно от това, че се пали мазнината.
Виж целия пост
# 710
Не е слагал камъни ММ. Аз съм страничен наблюдател на процеса Simple Smile
Виж целия пост
# 711
Лита, да се изкажа за лозовите листа. Береш, оставаш 1-2 дни да изпрънат, взимаш бутилки от минерална вода, студен чай....те също трябва да са идеално сухи. Навиваш няколко листа и пъхаш в бутилката. После затягаш хубаво капачката и слагаш на хладно място. Стават идеални.
Виж целия пост
# 712
За мен най-добре стават листата в буркани.
Дайте идея за нещо със спанак и яйца
Виж целия пост
# 713
...Дайте идея за нещо със спанак и яйца
Гюзлеме, може варено яйце да добавиш в плънката - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_86.html
Лападник, но сменяш зеленината по желение - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post.html
Спаначен пай - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_41.html
Поширани или яйца на очи със спаначено пюре



Или просто бъркани яйца със спанак  и гъби (или друго)

Виж целия пост
# 714
Скрит текст:
За мен най-добре стават листата в буркани.
Дайте идея за нещо със спанак и яйца

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_8889.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_5.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 715
Мерси! Нещо по-интересно ми  се ще. И без въглехидрати, уви, хаха!
Виж целия пост
# 716
Мерси! Нещо по-интересно ми  се ще. И без въглехидрати, уви, хаха!
Ами те без въглехидрати не са толкова много вариантите, освен това дето Морена вече ти е дала. Там всякакви вариации на омлети, яйчени мъфини дето пак са си омлет, супа някои харесват то зелении с пресечено яйце на хвърчила в нея, някакви НВ гофрети с добавен спанак в тях...
Виж целия пост
# 717
Именно, де. Може някой нещо свежо да обади.
Виж целия пост
# 718
За мен най-добре стават листата в буркани.
Дайте идея за нещо със спанак и яйца
Ето ти без въглехидрати: https://www.mycookingcreations.com/2011/12/pasticcio-di-spinaci-e-ricotta.html
Виж целия пост
# 719
Мерси! Нещо по-интересно ми  се ще. И без въглехидрати, уви, хаха!
О, ама така кажи Simple Smile Заповядай!
https://mywholesome.life/?s=%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия