За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 947
  • 739
Заповядайте в новата тема Simple Smile

Старата тема, ако някой е забравих нещо в нея Simple Smile https://www.bg-mamma.com/?topic=1414994.735

Свих  си картинката от  Пейч от едно друго място Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Благодаря, записах се, че предишната тема я изтървах
Виж целия пост
# 2
Скъпи специалисти-готвачи, моля посъветвайте ме как да направя кекс с шоколадови капки така че да не паднат на дъното?
Виж целия пост
# 3
Ефи, сложи ги най-отгоре върху тестото. Също, използвай по-малък размер капки.

Пепи, благодаря за темата!
Виж целия пост
# 4
Пепчо, благодаря за новата тема! 😊🍀
А сега: ПОМОЩ! 😄
Почнах да правя онези руските гофрети, ама половин порция. Много гъсто стана тестото. Мляко ли да добавя, още масло ли? Вижте го какво е.
Виж целия пост
# 5
Пробвай с яйце.
Виж целия пост
# 6
какви са тия руски гофрети? изглежда мазно, бих сложила мляко.
Виж целия пост
# 7
какви са тия руски гофрети? изглежда мазно, бих сложила мляко.
Ето тези
Сложих яйце и млако мляко, към 50мл. Сега разбивам с пасатор, че той много пъти ми е втечнявал разни неща, дето трябва да са гъсти. Ай да го видя ся! 😄
Виж целия пост
# 8
В "руските гофрети" няма мляко. Тестото си е гъсто, пропорциите бяха съвсем точни. Онова от предходната снимка изглежда че има нужда от повече разбиване, маслото не е инкорпорирано добре и консистенцията не е гладка. По някаква причина не жълтее, а сивее, но може да е от снимката, или е имало и други варияции ¯\_(ツ)_/¯
Виж целия пост
# 9
Разтопих маслото и добавих захарта докато беше топло, за да се разтопи. После сложих брашното и чак накрая яйцата. Май първо яйцата трябваше да сложа и да разбия преди брашното, ама съм от по-смотаните домакини 😁  С яйце и малко мляко се оправиха нещата. Много вкусни гофрети, синчето много доволно 😊
Виж целия пост
# 10
Ябълкова, много си разтопила маслото, сместа ти седи като пресена точно от маслото. Объркала си тотално реда на влагане на продуктите. Ако започваш с маслото трябва да е меко, на стайна температура, а не разтопено. Маслото се разбива със захарта, докато стане хубав крем и постепенно се добавят яйцата, едно по едно. Накрая се добавя брашното.
Виж целия пост
# 11
Аз винаги разбивам яйца и захар, после добавям маслото.
Виж целия пост
# 12
Ефи, може и в този ред, просто го написах така, защото тя е започнала с маслото.
Виж целия пост
# 13
Благодаря, момичета! 🌞 Утре пак ще правя гофрети, така че ще се усъвършенствам 😄
Виж целия пост
# 14
Интересно ми как са станали с добавянето на мляко. Аз по принцип добавям мляко и стават меки, но не слагам чак толкова много масло. Ябълкова, показвай, може да се е получил суперски резултат в твоя вариянт Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия