За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 010
  • 739
# 15
Здравейте. Мъжа ми пожела телешки пържоли на тиган. Досега с телешко не съм се сблъсквала, чувала съм, че е претенциозно и тегаво за приготвяне. Някакви идеи да ми дадете? Сложила съм им засега само сол и черен пипер, да преседяват до довечера. И леко ги начуках. Нещо друго?
Виж целия пост
# 16
От китайците научих да слагам по щипка сода за хляб като готвя или мариновам телешко. Месото става по-крехко. Не се усеща после содата във вкуса, но тя така или иначе е много малко като количество.
Виж целия пост
# 17
Телешкото е много според зависи, ако не е отлежало още повече. Иначе загряваш тигана, мяташ, размисляш колко розови ги искаш вътре, до 4 мин от едната страна, обръщаш веднъж, сервираш с мъничко масло отгоре. Ако не ви хареса обратно в тигана и доготвяш. Не пречи и да ги сложиш във фурната и да готвиш докато се разпаднат, въпрос на вкус, каквото и да казват спецовете по пържоли.
Виж целия пост
# 18
Ефибуш, станаха леко твърди. Не бяха меки гофрети, което ми хареса, защото меки трябва да са палачинките/катмите според мен. Като бисквити, но с леееко мека среда станаха. Ама малко бяха, половин доза направих и ги опаткахме 🤪 Утре като направя, ще снимам!
Виж целия пост
# 19
Здравейте знаете ли някакви рецепти за Рамен? Или нудълс ?
Виж целия пост
# 20
Здравейте знаете ли някакви рецепти за Рамен? Или нудълс ?
Е тези нямат рецепта, това са просто неща готвени отделно, които слагаш в една купа заедно, комбинираш каквото ти харесва, месо, зеленчук, яйце и айде.
Виж целия пост
# 21
Дресинг за салата -КЕЙЛ,моля...
Виж целия пост
# 22
Взех домашно мляко и докато о варх леко загоря. Сега в него плуват кафеви люспи... Да го првцедя ли пак, защото мисля да го квася в хлебопекарна утре или да го оставя за пиене?
Виж целия пост
# 23
Прецеждай бързо и го прехвърли в друг съд, че ще поеме миризмата на загоряло.
Виж целия пост
# 24
Прецеждай бързо и го прехвърли в друг съд, че ще поеме миризмата на загоряло.
Благодаря! Буквално бях легнала до големия ми син, вече в режим да заспивам с него и... Хукнах към котлона да прецеждам Simple Smile
Каймака сега го хвърли, но иначе пазите ли го за масло и как се съхранява, във фризер или?
Много маслено е явно това мляко, изхвърлих поне 5 супени лъжици каймак Sad
Виж целия пост
# 25
Скъпи специалисти-готвачи, моля посъветвайте ме как да направя кекс с шоколадови капки така че да не паднат на дъното?
КЕЙК С РИКОТА И ШОКОЛАДОВИ КАПКИ -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_389.html

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%B5% … D0%BE%D0%B2%D0%B5
Виж целия пост
# 26
Skk можеш за много неща да ползваш каймака- зависи от предпочитанията ви.
Ако обичате по- пълномаслено кисело мляко го оставяш в това  за подкваване - получава се с дебел каймак за който се биехме като деца😀
Аз съм го ползвала като добавка в баници, теста, сладкиши. Можеш да си направиш чисто масло като го събереш в конфитюрено  бурканче с капачка с винт ,  добавиш студена вода и почваш да клатиш бурканчето като кастанети😀 може би 20- тина минути( не съм засичала време , че го правя докато гледам сериал , поливам цветя или нещо друго като бг мама) и после прибираш в хладилник, а на следващия ден маслото се е отделило от водата и е многооо вкусно.
Виж целия пост
# 27
Ccvet, a какво съотношение каймак/ вода да направя? Ще друсам бурканчета следващия път, вече е всеизвестно, че кекс няма да правя Simple Smile))
Mikkey, благодаря за супер вкусната вечеря! точех моцарелени конци от стъклената тава до всяка чиния! Мнооого вкусно стана картофеното gateau Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Аз събирах 1/2 бурканче с каймак и направо от чешмата източена студена вода пусках -не много защото трябва да има място да се бие.
За кекса с риск да ме набиеш , но пробвай рецептата ,която написах преди време - обикновена и лесна е и няма начин да не ти се получи🍀Споделяла съм я с много хора и няма човек да не му се е получил.
Виж целия пост
# 29
Skk007, и аз ти благодаря! Усмихна ме с конците, представих си ги. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия