1 бр. пиле
1 ч.ч ориз
5-6 печурки
1 глава лук
половин кисела зелка
1 кг. картофи
масло
олио
червен пипер, черен пипер, чубрица
половин домат или половин лимон
Запържва се лука с гъбките + дреболийките от пилето, прибавя се ориза за минутка, соли се, слагат се подправките, чаша и половина вода, дърпа се от котлона като се посвари ориза.
Пилето се пълни и дупето му се запушва с половинката домат или лимон (щото иначе трябва да се шие и отнема време)
Слага се пилето в средата на намазнена по- голяма тавичка.
В единия му край се режат картофите, а в другия зеленцето.
Ръси се с черен, червен пипер и сол (без сол на зелето), а върху пилето се поставят две- три парчета масло.
Сипва се два пръста 50:50 зелев сок и вода.
Пече се на 225 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
Става страхотнооооо!