НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

  • 47 226
  • 771
# 390
не вдигат кръвната захар така
вчера следобед ядох само диня, след два часа беше олелеееемайчице глад… добре ме бяхме навън
Виж целия пост
# 391

Идеята с оцет преди повече въглехидрати е чудесна, благодаря.


Препоръката също така е да се пие със сламка, за да се щадят зъбите.

Друг "хак" от профила на glucosegodess (авторът на споменаваната книга) е при прием на повече въглехидрати, интензивно движение в рамките на следващия час и половина - поне 10 минутно ходене, танци, почистване в къщи или друго People Couplekiss Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 392
И нека хората да си мислят, че трябва "режим, ограничения и глад"

Месото е едно голямо парче свинско от бут, предварително изпечено в плик. Сервирано студено и на тънки "филийки ".
Една година се подготвях за летните жеги и в буркани и във фурната пекох месо. Лято и жега нямаше, а бурканите всичките се вакумираха. Тази година лятото ме изненада.
За снижаване на ГИ на храните: студени, оцет и фибри. Ферментирали зеленчуци. Това според доктор Фънг.
По този повод моят мъж признава само картофена салата, с много оцет, с много лук и добавени много кисели краставички. Не е задължително да има много картофи.
Виж целия пост
# 393
Никак не е случайно че традиционно се слага оцет и се охлажда, поне на мен ми е странно картофена салата дето е хладка или направо още топла.
Аз в жегите основно еърфраера юркам, яйцеварката и тук-там по някой супер бърз омлет или гъби в тигана и стига ми толкова готвене. В други сезони се случва да направя по някоя супичка или нещо тип яхния, но сега не ща да чуя... Салата ми се яде, те сега са най-вкусни зеленчуците. Та е всеки път нещо си със салатка отстрани. Леко и свежо, само малко със сиренето ме подхлъзват летните домати Grinning
Виж целия пост
# 394
Аз слагам във фурната всичко: в един плик само месо, в един плик месо с нещо, в тавичка сладък картоф ( за закуска с орехи) и в тавичка нещо друго като гъби, зеленчукова запеканка или печиво ( това с орехите става и с бадемово брашно).
И една тенжера яйца варени, магданозено песто и след това 10 дни спокойствие.
Аз да допълня за зеления чай. Лятото не върви, но подобрява ИР ( като чай, а не добавка. Добавката може да доведе до чернодробни проблеми, но като чай няма риск за свръх дозировка).
И за ходене след въглехидратно хранене са писали момичетата. Също фаст преди или след това, но не като наказание или за компенсация, а просто за изразходване на получената енергия/"изпразване " на резервите.
Виж целия пост
# 395
Вчера бях само на вода, гол чай и пилешки бульон с куркума и черен пипер. Мога ли да го броя за фаст или не (заради бульона)?
Виж целия пост
# 396
Зависи от цел и кой ти е ....гуруто.
Ако целта е автофагия, отговора е НЕ.
Но иначе и според доктор Фънг има там някакви вратички, дори сметана/масло в кафето. Беше нещо като 70 калории, но аз с калориите съм пас.
То и за автофагия е необходимо и по-дълго време, след като започва след 17-18 часа.
Виж целия пост
# 397
А, конкретна цел не съм имала. По-скоро ми беше малко некомфортно на стомаха и реших да не ям.
Виж целия пост
# 398
Аааа, това е друго. Няма значение какво име ще му дадеш.
Добре ли си сега? И добре ли ти беше по време на фаста? Това е важното.
Наистина как си сега?
Виж целия пост
# 399
Добре съм сега и вчера също бях добре. Имам предвид, че не съм огладнявала, а съвсем спокойно изкарах на вода, чай и бульон. Всъщност, вчера цял ден и днес до обяд бях само на това.
Виж целия пост
# 400
Да пораздвижа темата.
Направих сладолед с боровинки и белтък, но резултата не ме впечатли.
Обаче, в двора си имам много маракуя. Тя не е с висок ГИ и е с прекрасен аромат, но аз само с лъжицата я ям. Някакви идеи за нея?
Виж целия пост
# 401
То пък какво ли има в нея,семена само...
Иначе много я харесвам и аз натурално,може в сладолед да се добави,смути,салати...объркано със скир или сметана е много вкусно 😋
Виж целия пост
# 402
Какво е скир?
Виж целия пост
# 403
Би трябвало да е цедено кисело мляко.
Виж целия пост
# 404
Би трябвало да е цедено кисело мляко.
Не, цеденото мляко си е цедено мляко.
Скир-а е с друг вид ферментация на прясното мляко, мисля че с някакви гъби се предизвиква.
В киселото мляко бактерии изяждат лактозата - млечна захар, както и разграждат част от казеина - големият (тежък) протеин в млякото.

Скира на консистенция наподобява айран, мисля че. Не гарантирам 100% за акуратност на информацията, но така ми се върти в главата...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия