Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обсъждане на имотни обяви-28

  • 41 643
  • 666
Нека има повече интересни обяви и все повече хора намерят търсения дом Simple Smile

Линк към старата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1410527
Виж целия пост
# 1
хоп троп
Имам за продаване 2 стаен , сега се чудя как да се запазя да не го изкопират и налазят с брокерските номера .. някак си да пиша номера си върху снимките?
Виж целия пост
# 2
Да, както те правят, така че да не могат да го махнат прозрачно, нашироко през цялата снимка Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Мъжът ми се обади, обявата е реална, апартамента не от тавански стаи а си е с нормална височина. Апартамента гледа към Денкоглу. Едната спалня обаче била малка и "странна" по думите на брокера, имала прозорец към кухнята и от там влизала светлина. Апартамента, разбира се е за основен ремонт. Ами това е.
Виж целия пост
# 4
Знам я сградата на Витошка, всеки ден минавам покрай нея.
Не знам какво имате предвид под инвестиране, но за живеене на цялата пешеходна част на Витошка не става. Писах в края на предишната тема - шум, крясъци, тълпи, тръгнали да се разходят НА центъра, миризми (воня) на готвено от заведенията, хлебарки и плъхове (пак от кухните на заведенията). Вечер и по малките часове вероятно се шляят и допиват групи алкохолни туристи, на доста места по Витошка има петна от повръщано.
Паркиране в тази част на практика няма - точно откъм Денкоглу на сградата има резервирани 2 места (май) на някаква държавна служба, посока Гарибалди има още една офис сграда (стара къща) с паркиране в двора, но и отпред (джиБове, естествено). Магазини също няма - единият Лидъл на Алабин и Мандарин-ът на Христо Белчев, но Мандарин-ът не е като за нормално пазаруване - има уиските по 150 плюс лв., но иначе - по-скоро не. Има един малък плод-зеленчук с цени като на Слънчев бряг в разгара на сезона, като за офис планктон.
Иначе сградата е със сравнително добра фасада, по спомен са каменни плочи. Да ѝ се налепи стиропор би било перверзия. Коридорите изглеждат чисти, големи са, асансьорът вероятно е Шиндлер, не са лъскави като новите, но пък вървят сравнително безотказно, в сравнение с други значително по-нови. Откъм Денкоглу има дворче, но там е двор за игра на детска занималня/школа, която е на първия етаж. Не мога да си представя как ще паркират коли с майстори и материали за ремонта.
Виж целия пост
# 5
Да, както те правят, така че да не могат да го махнат прозрачно, нашироко през цялата снимка Simple Smile
И въпреки това, пак досаждат.
Благодаря за новата тема.
Виж целия пост
# 6
хоп троп
Имам за продаване 2 стаен , сега се чудя как да се запазя да не го изкопират и налазят с брокерските номера .. някак си да пиша номера си върху снимките?


Какво мислите да правите с парите? Ще купувате ли друго? Ние също имаме за продаване, и макар имотът да е хубав, има минус, който сваля от цената му и ще е много трудно да купим друго нещо. Опасявам се, че накрая тези пари ще ги пропилеем за глупости и от нещо ще получим нищо...

Иначе номерът може да бъде заличен много лесно... Добавете го по цялата снимка, за да е една идея по-трудно. И задължително нова карта.
Виж целия пост
# 7
Бсрби, ами не ги пропилявайте. Тов не е до имане или нямане, а до финансова дисциплина.
Виж целия пост
# 8
Мале по групите какви оферти има само, всеки е чул, че цената се качва и всеки иска повече и повече Grinning

Всеки вика цените ще се качват до небесата но продават яко ами изчакайте още малко и продайте на двойна цена, защо продавате????????

За абсурдите да не говоря, гледаш къщата кирпичена с 60 годишен покрив който е пред падане ама той чул, че всеки иска и той иска, няма да напиша цената за да не изтървете чашата от ръката си с сутрешното кафе Grinning
Виж целия пост
# 9
Това сме го виждали и преди.
Но сега е много яко да се казва, че не е като преди, друга е ситуацията.
Преди 10-13 години, в този форум се чакаше падане на панелите, бяха свръх надценени и на доизживяване.
Сега 10 години по стари, тези панели се продават за доста голями пари и не са станали по-млади и здрави.
Чакаме следващият период при имотите.
Виж целия пост
# 10
Записвам се в темата.
По повод цените на старите къщи… Преди 2 години, точно в началото на короната, се изнесохме в провинцията с бебето. Хем беше много по-спокойно, хем не ме гонеха от парковете и улиците, а в София трябваше да седим в апартамента и да се гръмна. Решихме, че ще е добре да вземем една къща там, да има къде да седим, да сме близо до родителите и т.н. И О, боже мой, ако знаете какво цени обявиха, че и все още обявяват 😄 къщите за тотален ремонт, дори някои с паднали покриви, масово без канализация в самата къща, въобще - купуваш само земята и тухлите, всичко останало трябва да събориш, изкормиш и преправиш. За още много, много хиляди. До онзиден нямаше на кой за двойно по-малко да се продаде, но сега чула жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Някои от къщите, които гледахме, така си седят все още на обяви, и се саморазпадат. Но собствениците си искат парите.
Виж целия пост
# 11
Ако има глупаци да им дават, естествено че ще искат. А то има, и то не глупаци с пари, които уж да ги оправдаем, че се страхуват за парите си, а глупаци без пари.
Аз също продадох съборетина на безумна цена миналта година. 15 години я продаваме, с почти нулев интерес и всеки ме чупеше в цената, а миналата година буквално ми се молеха. Даже скоро се чух с купувача и разбрах, че той й ударил ремонт и я продал за 5% повече, покеже осъзнал как се е набутал и решил да се оттърве докато имало интерес.
Виж целия пост
# 12
Гого, пропиляването няма да е пропиляване в буквален смисъл. Но е възможно да погасим част от кредит и правим ремонт на вила. Та, имах предвид, че сигурно парите няма да можем да ги трансформираме в друг имот. И някак не ми звучи разумно тази продажба вече. Затова казах "пропилеем".
Виж целия пост
# 13
Ми не знам, ако не го отдавате под наем с който да плащате кредита си, за мен това е пропиляване. Иначе ако си погасите кредита предсрочно, това значи едни бъдещи спестени пари в размер на 30-40% от цената на кредита. Ремонт също звучи разумно, понеже подобрява и увеличава стойността на актив, особено ако ремонта е наложителен. Пропиляване означава даги изядем и изпием. Следете лихвите, като започнат да се вдигат според мен е удачно да се погаси кредита, защоти ще ви се оскъпи цената.
Виж целия пост
# 14
Лихвите ще се вдигат, още тази година ще започне, според мен.
Барбалена, ако сте се "изхвърлили" с кредита, в смисъл е на максимума на възможностите ви сега, има логика да продадете имот с недостатък сега, на максимума на цените и да си намалите кредита. Особено ако и работата ви не е с добри перспективи и сигурност. Но ако имотът с недостатък става за под наем, можете да го пуснете и под наем и така да си покривате част от месечните вноски по кредита. От друга страна при по-висока инфлация останалите ви пари от продажбата се обезценяват прогресивно. Преценката си е много индивидуална, а не върви (не е препоръчително) по форума да се обяснявате на разни непознати за всички подробности от житейската ви ситуация. Най-добре е вие да седнете и да си напишете плюсовете и минусите на вариантите.
Имам познат, който реши да изплати заем за жилище от соц-а (половината апартамент на практика) в началото на хиперинфлацията, при положение, че заемът беше с фиксирана лихва от 2%, непроменяема. 2-3-4 месеца по-късно кредитът се изплащаше с 1 заплата. Но неговите мотиви да направи това бяха други - пак финансови по същество (да докаже, че има по-голям принос за жилището).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия