Доматен сос за всичко

  • 15 915
  • 1
Ето и аз пак ще се включа. Да си призная много, много (даже хич) не готвя. Но покрай постите съм решила да не ям месо (ще ги спазвам ) и за това се налага да си готвя отделно от време на време. Снощи реших да си направя спагети с доматен сос. За спагетите няма какво да ви обяснявам, ама соса стана страхотен. И нали съм добричка ще го споделя с вас  Grinning

250 г. - доамтено пюре
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
8-10 печени чевени чушки (може и зелени при липса на други  Simple Smile )
около 1 патладжан - използвах пържен (от зимнината)
1 яйце
сол
захар
черен пипер
подправки по желание


Нарязания лук се запържва до златист цвят. Към него се добавят чушките, също нарязани на ситно и патладжаните. Ако изполвате пресни чушки и патладжани е добре преди това да ги запържите. Оставят се така около 5-10 минутки за да поомекнат продуктите. След това се добавя доматеното пюре и сместа се оставя да поври докато течноста от пюрето се изпари. Слага се щипка захар за да "убие" киселия вкус на доматите, сол ма вкус и щипка черен пипер (може и повече ако обичате по пикантни храни). Добавят се и други подправки по желание.
Отделно се разбива яйцето и след като соса се свали от котлона (за да не се пресече) се добавя към него. Добавя се и ситно нарязания чесън. Слагам го в края за да се запази поне малко аромата му. Чесъна може да се сложи и в началото, заедно с лука, но така изобщо няма да се усеща. Соса се връща на котлоназа около 1-2 минутки. Следва пасиране за да стане хомогенна маса. Може да се добави и една супена лъжица масло или маргарин.

Соса е подходящ за спагети, пици и като гарнитура.
Виж целия пост
# 1
Цитат на: Tania79
Ето и аз пак ще се включа. Да си призная много, много (даже хич) не готвя. Но покрай постите съм решила да не ям месо (ще ги спазвам ) и за това се налага да си готвя отделно от време на време. Снощи реших да си направя спагети с доматен сос. За спагетите няма какво да ви обяснявам, ама соса стана страхотен. И нали съм добричка ще го споделя с вас  Grinning

250 г. - доамтено пюре
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
8-10 печени чевени чушки (може и зелени при липса на други  Simple Smile )
около 1 патладжан - използвах пържен (от зимнината)
1 яйце
сол
захар
черен пипер
подправки по желание


Нарязания лук се запържва до златист цвят. Към него се добавят чушките, също нарязани на ситно и патладжаните. Ако изполвате пресни чушки и патладжани е добре преди това да ги запържите. Оставят се така около 5-10 минутки за да поомекнат продуктите. След това се добавя доматеното пюре и сместа се оставя да поври докато течноста от пюрето се изпари. Слага се щипка захар за да "убие" киселия вкус на доматите, сол ма вкус и щипка черен пипер (може и повече ако обичате по пикантни храни). Добавят се и други подправки по желание.
Отделно се разбива яйцето и след като соса се свали от котлона (за да не се пресече) се добавя към него. Добавя се и ситно нарязания чесън. Слагам го в края за да се запази поне малко аромата му. Чесъна може да се сложи и в началото, заедно с лука, но така изобщо няма да се усеща. Соса се връща на котлоназа около 1-2 минутки. Следва пасиране за да стане хомогенна маса. Може да се добави и една супена лъжица масло или маргарин.

Соса е подходящ за спагети, пиши и като гарнитура.


Танче ,соса е чудесен!Аз добавих риган и босилек-ползвам ги задължително при италянската кухня Wink

Обаче постенето ти се проваля,защото яйца и всякакви животински продукти не се ядат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия