"Искам да попитам"-"Аз ще ти отговоря"

  • 8 757
  • 81
# 75
Солта помага за бухването на маята или бакпулвера  Peace
А за белтъците за да се разбията добре и за да не спаднат - първо е добре да са студени, съдът да е сух, добавя се малко сол и 1-2 капки лимонов сок. Има и някаква специална добавка за закрепване на белтъци, но незнам точно каква е  newsm78 само съм чувала за нея.
Виж целия пост
# 76
искам да питам какви са тънкостите при работа с вградена скара? никога не съм ползвала, затова питам за най-големи подробности.
Виж целия пост
# 77
И аз да попитам нещо свързано със английските мерки.Какво означава 1/2 teaspoon от нещо си?
и Какво е cream of tartar? - превежда ми го като винен камък newsm78 и последно GrinningКакво е buttermilk? - в превод от on line преводача мътеница!
А да не забравя 1 cup/чаша/ е = на 250 мл. ,доколкото знам в българските мерки са една чаша е 200 мл. Peace
Е това беше Wink
Виж целия пост
# 78
teaspoon e чаена лъжичка.
Тартар по принцип е вид сос.
С това мога да помогна.
Виж целия пост
# 79
cream of tartar e лимонтозу Peace
buttermilk спокойно може да го замениш с прясно мляко.
Виж целия пост
# 80
Благодаря за бързите отговори  bouquet
Виж целия пост
# 81

cream of tartar - лимонтозу или винена киселина(затова ти го правежда като винен камък)

buttermilk си е точно мътеница, която се получава при избиването на маслото - подобна е на айряна и можеш да я замениш в рецептата какато с прясно, така и с кисело мляко.Обикновенно много се използва при домашно правени хлябове и хлебни изделия!
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия