Необходими са:
1 с. л. масло или зехтин или олио, без значение
4 чаши зеле
2 чаши спанак
2 глави лук
1 ч. л. сушен копър или 2 с. л. пресен
1/2 ч. л. сол
магданоз
За гъбения пълнеж:
1 с. л. масло или зехтин
250 гр. гъби
1 ч. л. лим. сок
Още:кори за баница, около 1/2 пакет
и малко масло за намазване на корите
Маслото се разтопява в тиган, прибавя се зелето и лука, задушава се до омекване на зелето и се прибавя спанака, бърка се още малко и се добавя копъра, магданоза и солта и се маха от котлона. Сместа се пресипва в голяма купа.
В същият тиган се загрява маслото, поставят се гъбите и се запържват първо на силен огън, докато омекнат, като се бъркат често. Дърпат се от котлона, прибавя се лим. сок и се смесват със зеленчуците.
Един лист от корите се напръсква с масло, от горе се поставя втори и после трети, като се действа по същия начин. Разтила се от сместа в/у кората и се навива на руло, като крайчетата леко се прегъват на вътре за да не излезе пълнежа. След това се процедира по същият начин, докато свърши пълнежа. Рулцата се поставят в намазана с масло тава и се пекат докато добият златист цвят, около 30 минути.
Да ви е сладко