Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 15 193
  • 276
# 15
Добър ден. Госпожо Александрова, от снимката на детенцето изглежда, че има кариеси на предните зъбки и за това се е отчупило парченце от зъбчето. Ако не е кариес то е хипоплазия на емайла. Що се отнася до другите зъбки те ще изникнат. Детето трябва да го погледне зъболекар и да се прецени какво може да се прави. Обикновено се препоръчва употребата на реминерализиращ гел за заздравяване на емайлът. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 16
Добър ден. Детенцето ако не дава да се погледне в устата и не дава да се работи не може да се направи нищо. Единственият вариант е да се пробва още няколко пъти ако даде да се сложи пломба на зъба ще е чудесно ако не дава трябва да се оправи под обща наркоза. За да не се стигне до там има няколко трика които вие в къщи можете да приложите. Едното е да правите зъбите на играчките мечета или кукли. Другото е да пускате на телефона игра за зъболекар. Там са записани шумовете от машинката, защо децата най-много се плашат от звукът не от нещо друго. Просто повече опити и упоритост и се надяваме да отвори уста. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 17
Докторе, постоянни долни резци, които са поникнали под езика, ще си дойдат ли на мястото (ще се изместят ли напред) самички, ако млечните им аналози са извадени предварително?
Виж целия пост
# 18
Здравейте бих искала да ви попитам какво може да е това  имах налепи по езика на няколко пъти и получавах парене я гърлото  и после се появиха тези неща по мъжеца и отстрани както и под езика мисля
Виж целия пост
# 19
Значи вие имате нужда от консултация с УНГ. Не със стоматолог. Иначе по езика не се вижда да има нещо патологично но гърлото изглежда зачервено.
Виж целия пост
# 20
Добър ден трябва да се видят зъбките къде са пораснали и дали временните зъби не правят проблем като забавят пробива на постоянните.
Виж целия пост
# 21
Др Маринов добър вечер.
От 21 ви Юли започна да ме боли 2 ри горен зъб .Отидох на зъболекар.
Когато ваша колежка ми отговори зъба имало гной.
Изписа ми Б комплекс и Оспамокс 1000 мг
Като през това време ходех да ми го промива.
На 28 и 29 ти Юли ми сложи лекарство .
На 10 ти Август бях отново във кабинета и ми каза че гнойта се е изчистила проми го и сложи лекарство калций и на 22 ри Август пак съм пли нея като първо трябва да направя отново снимка и тогава да сравни двете снимки и да види какво се случва със зъба .
Не ме боли но осещам лека пулсация.
Според вас какво означава тази пулсация.
Притеснява ме единствено че е преден зъб.
Много благодаря
Виж целия пост
# 22
Добър ден. Лечението на зъбът е по протокол. Така трябва да се прави. Тази пулсация е временно явление и щом сте с лекарство в зъба тя трябва да изчезне за няколко дни. Не се притеснявайте всичко е наред. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 23
Доктор Маринов, колко често може да се прави професионално почистване на зъбите и зъбния камък?
Почистването с лазер по-ефективно ли е?
Не ми е много ясно, при развита парадонтоза има ли смисъл да се опитва да се слагат зъбни импланти?
Виж целия пост
# 24
Добър ден. По принцип почистване на зъбен камък и зъбна плака се прави веднъж на 6 месеца. При развита пародонтоза може да се прави на всеки 3 месеца или по-често според случая. Ако се започва първоначално лечение е необходимо почистванията да са през няколко дни докато се овладее остриата фаза. Прилагането на лазер при лечение зависи от клиничният случай. В нашата линики прилагаме лазер след като се направи оценка на конвенционалното лечение. Първо почистване с ултра звук под венците и над тях щателно, полиране с четка и паста, полиране с air-flow, аплициране на антибиотик и дезинфектант. След като мине тази процедура се предценява от лекуващият зъболекар как да се движи лечението. Надявам се да съм полезен с уважен ие д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 25
Докторе, постоянни долни резци, които са поникнали под езика, ще си дойдат ли на мястото (ще се изместят ли напред) самички, ако млечните им аналози са извадени предварително?
Добър ден трябва да се видят зъбките къде са пораснали и дали временните зъби не правят проблем като забавят пробива на постоянните.
Докторе, млечните са извадени предварително, за да не пречат на постоянните, но те пак никнат под езика. Simple Smile Има ли значение къде са поникнали, ще се подредят ли самички на местата си?
Виж целия пост
# 26
При сина ми се наместиха сами, хем временните не бяха паднали/извадени, а постоянните тръгнаха като втора редица отзад, успоредно на млечните. Наместиха се сами. Да успокоя майката пржсто искам, извинявам се че се намесвам Hug
Виж целия пост
# 27
Др Маринов здравейте.
 Моя Зъб започна да пулсира  и да ме боли.
Отидох до зъболекарката смени лекарството във Събота.
Но когато излезтах от кабинета след известно време пак започна да ме боли .
Вчера цял ден ме боля .
Днес една слаба болка .
Пила съм и антибиотик плюс б комплекс.
Според вас защо продължава тази болка нали се прилага лечение плюс антибиотика който съм пила.
Правилно ли е това лечение Според вас.
От 21 ви Юли го лекуваме този зъб.
 Лек ден
Виж целия пост
# 28
Здравейте! Какво е отношението Ви към профилактиката на ранна пародонтоза с Родожил? Според някои Ваши колеги, това е остарял метод, според други - необходимо "зло".
Виж целия пост
# 29
Добър ден що се отнася до временните зъби хубаво е, че са извадени. По принцип постоянните зъби изникват зад млечните и настина изглежда че растът към езика. Ако можете да ачите една снимка за да видя какво се случва. По принцип езикът трябва да ги избута лека полека и те да се дойдат на правилните места. Само моля за една снимка за  да видим какво се случва. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия