Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 9 522
  • 177
# 30
До Tan4eto.29 ако имате рентген е хубаво да го видим и да знаем каква е диагнозата на този зъб и да се търси причината за тази болка. По принцип лечението е правилно първо се обработват каналите, промива се много хубаво, поставя се лекарство няколко пъти. Не би трябвало тази болка да продължава толкова дълго. Трябва да се види зъбът дали няма някакви допълнителни канали и какво се случва. Иначе лечението е стандартно ендодонтско лечение. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 31
Да Michone Добър ден. Първо пародонтоза в каквато и да е форма няма да се повлие от Родежил. Това е наистина стар антибиотик и има своите показания за приложение, но не и за пародонтоза. Преди години е бил популярен но в момента няма практическо приложение при този тип лечениея. За да има ефект даден антибиотик в плаката и зъбният камък в пародонталният джоб дозата е 1500 по-висока от дозата която ни би убила Simple Smile. Лечението на пародонтоза започва с правилно и точно почистване на зъбният камък под венците във всички джобове. Следва полиране на зъбите и перфектна лична орална хигиена. Прави се серия от почиствания и си има протоколи на работа според вида на пародонтозата и степента на възпаление. Да се лекува с родежил е безмислено и не ефективно. С уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 32
До Tan4eto.29 ако имате рентген е хубаво да го видим и да знаем каква е диагнозата на този зъб и да се търси причината за тази болка. По принцип лечението е правилно първо се обработват каналите, промива се много хубаво, поставя се лекарство няколко пъти. Не би трябвало тази болка да продължава толкова дълго. Трябва да се види зъбът дали няма някакви допълнителни канали и какво се случва. Иначе лечението е стандартно ендодонтско лечение. С уважение д-р Маринов.
Др Маринов здравейте.
Днес бях на зъболекар.
Изписаха ми Клиндамицин 600 мг 3х1 таблетка на 8 часа и пробиотик.
Да но болката да изчезне.
Виж целия пост
# 33
Добър ден що се отнася до временните зъби хубаво е, че са извадени. По принцип постоянните зъби изникват зад млечните и настина изглежда че растът към езика. Ако можете да ачите една снимка за да видя какво се случва. По принцип езикът трябва да ги избута лека полека и те да се дойдат на правилните места. Само моля за една снимка за  да видим какво се случва. С уважение д-р Маринов.


Млечните бяха извадени доста преди да тръгнат да никнат тези втори долни резци, защото и първите долни резци бяха поникнали на втора линия зад първите млечни резци. За да се наместят първите резци, извадихме 4 долни резци наведнъж. Сега трябва ли да вадим още млечни за да има място за тези или да чакаме да му порасне челюстта и те ще се наместят?
Виж целия пост
# 34
Добър ден. Надявам се да изчезне тази болка, ако са правилно обработени каналите на зъба, но все още има остатъчна инфекция антибиотикът и лекарствата трябва да стопират всичко и да се оправят нещата. Ще е хубаво да знаем каква е диагнозата на зъба за да съм максимално изчерпателен. С уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 35
Добър ден. Значи във вашият случай има малка долна челюст и недостиг на място за изникването на постоянните зъби. Двата централни постоянни долни резци правят един лек блокаж, същият блокаж го правят и млечните кучешки зъби и поради това тези два странични резеца се ротират. За да се подредят е необходимо да се направи апаратче за да разшири леко челюстта и тези зъби да си заемат точната позиция. Не е добре да се чака защото те сами без наша помощ няма да се наместят от само себе си. Просто няма място, но това вече се смята след като се видят и другите зъби в устата и се изчисли разстоянието. Вадене на още млечни зъби не е разумно и то няма да реши проблема. За жалост само това мога да кажа от снимката която ми изпратихте. С уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 36
Здравейте! Горен десен мъдрец ми е за вадене (този,който е пораснал в съседен корен) Тъй като вече доста ме боли (снимката е от преди 5 месеца),но денталните хирурзи в моето градче нямат скорошни свободни часове,потърсих друг зъболекар,който не е хирург. Той каза,ще ще опита да ми помогне (утре ми е часа при него и след прегледа ще каже със сигурност дали ще може). Зъба се е показал.
Въпроса ми към Вас е..Дали да рискувам или да си изчакам за час при хирург си?
Според Вас ще може ли да се извади без да се омърсява съседен корен?
Благодаря предварително!

Виж целия пост
# 37
Добър ден. Зъбът от снимката изглежда труден за вадене. Най-добре е да имате една малка снимка на зъбът или СВСТ за да може да се види по детайлно. Ако няма резорбция на корените на 7-ми зъб той може да се запази жив, обаче ако има няма как и ще се наложи да се девитализира. Бе зо детайлен образ не мога да кажа нищо.
Виж целия пост
# 38
Здравейте Докторе искам да ви попитам дали е опасно дете на 1г и 6м да е под пълна упойка за зъболечение
Виж целия пост
# 39
Добър ден. До Верито Александрова 721627 за лечение под обща наркоза трябва да каже специалист анестезиолог най-добре. По принцип тази възраст от 1,6 г е доста ранна за да се стига до такъв тип сериозна манипулация, но ако няма друг избор и това се парви в практиката. На тази възраст не бива да има чак такива проблеми за да се налага обща анестезия, но не мога да кажа за случая тъй като не съм запознат със състоянието на зъбите на детето. Иначе процедурата крие своите рискове. Надявам се да съм полезен с уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 40
Здравейте, Доктор Маринов
Имам болки в тези два зъба. Бяха лекувани, но незнам дали е успешно. Какво ще ме посъветвате?Да ги отворим ли за прелекуване? Благодаря
Виж целия пост
# 41
Добър ден. От тази снимка изглежда че зъбите са добре лекувани. Бих искал да знам преди колко време е правено лечението. Долният седми зъб от тази снимка изглежда, е има някакъв тип перфорация, а също, че има и изменение под един от корените. За него ще е добре да имате една малка сегментна снимка само на него за всеки случай. Иначе горният зъб изглежда добре. Надявам да съм бил полезен. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 42
Зъбите са лекувани преди 7 месеца. В долния седми зъб имаше щифт, но се наложи да се махне, защото имам алергия към никел. Трудно се махна. Когато стискам силно зъби ме наболява. Горния зъб болката е около сами зъб. Усещането е по скоро като напрежение. Незнам дали наистина е от него или може да е от някой друг зъб до него.
Виж целия пост
# 43
Здравейте д-р Маринов. Дъщеря ми е на 1г2м и забелязвам, че долните резци покриват горните при затваряне на устата. Детето не е хранено с шише, не е използвало никога биберон залъгалка. Ще създава ли това проблем при хранене, какво следва да предприемем? Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 44
До Елена Павлова 718146  щом са лекувани скоро тези зъби трябва да се изчака още малко време за да видим дали организмът ще се справи сам или ще се налага прелекуване. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия