Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето ми отказва да се храни🤷

  • 664
  • 4
Здравейте,мами имам питане.Детето ми е на 7 месеца от 6-ти месец съм започнала да захранвам със зеленчуци.Моркова се хареса,но всичко останало се приемаше с рев и нежелание.Вкарах всички зеленчуци с триста зора,ии то вкарване е силно казано,тъй като давах по три-четири лъжици,които си ги хапваше с мъка.Все още не мога да заместя хранене,а съм вкарала и плодови пюрета, с тях също е мъка но по се харесват,а започвам и с местните.Правя се на клоун,за да изяде поне малко ,не става и не става,пробвах различни пюрета,но отново не иска.Зъбчета още не са ни избили,не знам как да процедирам вече.Дайте ми съвет🤷🤷
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Идеята е да запознавате детето, не да замествате хранене. За бебе на 7 месеца въвеждане на месо е нереално рано. Предлагайте по лъжица-две-три и дохранвайте с млякото, което пие.
За тази възраст е фатален отказ от мляко, а не от твърда храна. И клоунадата, за да яде я зарежете. Че е мъка и за Вас, и за детето Ви, което в един момент съвсем ще откаже да се храни с нещо различно от мляко.

Може да предлагате малки парченца морков, картоф, въведен плод като храна, която може да хваща само и да се храни, с не под формата на пюре единствено.
Виж целия пост
# 2
Oчевидно детето ви подсказва, че му е рано да го захаранвате и още повече да замествате хранене. Не го мъчете, не мъчете и себе си.
Виж целия пост
# 3
Не мъчете детето и себе си. Опитайте метода захранване водено от бебето.
Виж целия пост
# 4
От зъби е. Период. Давай му мляко, щом не иска друго.
Оризова каша можеш да въведеш също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия